Header image

In tren

Posted by cedik in In tren

Ati mers vreodata cu trenul? Eu merg saptamanal si pot spune ca e o experienta foarte placuta. Sau cel putin poate fi. :D

In tren dai de tot felul de personaje interesante si pline de … “carisma”.

Ce e specific la mersul cu trenul? In primul rand, trenurile arata …. sa vedem… banchete carpite, coji de seminte pe jos, mazgalituri cu pixul sau cu markerul si asa mai departe. Pe langa asta, fie e prea cald si transpiri precum un caine in calduri, fie e prea frig si tremuri cu geaca pe tine, asteptand sa cobori din tren si sa ajungi afara, unde e mereu mult mai cald decat inauntru. Oricat de paradoxal ar suna asta, sa stiti ca este adevarat. Si sa nu uitam de controlori. Controlorii sunt de doua categorii: controlori si nasi. Nasii sunt cei care primesc cate 1-2 RON de la blatisti. Restul sunt controlori. Si nu in ultimul rand… manelele. Manelele sunt nelipsite in tren. Fie le auzi de la vecinul de vagon/compartiment, care polueaza astfel atmosfera cu unde sonore de o calitate… pardon, cu unde sonore fara calitate, fie le auzi de la “Telefoane mobile, baietii, telefone mobile”, care trec cu marfa prin mana de la vagon la vagon.

Mai sunt cersetorii care se tarasc in tren si merg pe peron, si vanzatorii ambulanti. Ok, ii inteleg pe cei care vand bere, suc, ciocolata sau ziare. Dar sunt si care vand sosete. Ce fel de om ar cumpara sosete in tren? Bine macar ca nu vand si chiloti. Ce se mai vinde prin tren? Sa vedem… jucarii, iconite, pixuri si portofele, mai trec si tipi cu papagal si biletele, si mai ales gogosi. Sunt multi care vand gogosi in tren….

Ce fel de oameni merg cu trenul? Sa vedem… Odata cei fara bilet, sau blatistii, batranii, manelistii (nu le zic tigani ca fac discriminare rasiala) si… si eu. Cam atat. Pe langa controlori, vanzatori si cersetori, desigur.

Ce se mai intampla prin trenuri? Eee… aici e aici. Se intampla multe prin trenuri, dar o sa va povestesc in alt post despre asta.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

7 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>