Header image

Povestea unui supererou – partea a III-a

Posted by cedik in Povestea unui supererou

Capitolul III: Prima lupta, prima victorie

Cu figura sa impunatoare de baietas de cartier (bine acum, el era de fapt baiatul lui nea Nicu Strungaru, nu al cartierului desi, daca e sa ma gandesc la coana Maricica, e posibil si asta dar deja deviem de la povestea noastra). Deci, cum spuneam, cu figura sa de baietas… punct, cu cerceii atarnand falnic de lobul urechii, cu lantul gros la gat, lant de care lega uneori si un lacat si pe care il folosea sa inchida temeinic usile la casa, cu un tricou mulat pe care scria un desen cu o cobra si prin care s-ar fi vazut bicepsii, tricepsii si pectoralii (cvadricepsi nu avea) daca nu ne-ar fi blocat vederea stratul de celule adipoase, Gelu Chelu ii spuse cu o voce de tunet si rasufletul ger (nu folosea apa de gura):

-”Banii, ca te sparg! ”

Cu o figura si mai impunatoare, pe cat de impunatoare putea fi figura unui carliontat de 15 ani si 1.53, ce mai purta si ochelari de vedere pe deasupra, Edi, eroul nostru, ii raspunse si el cu o voce de gura si rasufletul mentolat (Colgate 24/7):

-”N-am!”

“N-am”… “Nu am”… Atat de putine sunete si atat de putine cuvinte si totusi atat de multe inspirau ele! Cuprindeau revolta tanarului agresat zilnic, anii de suferinte si umilinta, toata furia si indignarea sa, literele “n”,”a” si “m” si multe altele pe care nu vi le mai aberez pentru ca acum urmeaza replica lui Gelu:

-”Ce, ma? Da chef de bataie ai?”

Si spunand acestea vru sa-i arda un capac lui Edi. Pentru cei ce nu stiu, un capac nu inseamna numai chestia aia care se pune peste oale si tigai ci si o lovitura puternica de palma aplicata in zona urechii al carei scop este ca nu are. Cu o miscare lina dar rapida, de maestru batran si intelept de arte martiale, Edi ii bloca lovitura si il lovi la randul sau in burta.

Horacaind, Gelu se prabusi la pamant. Pe fata sa crunta, cu expresia sa crunta si zambetul sau crunt se puteau citi acum semnele unei dureri crunte. Vazandu-si seful schimonosindu-se si tavalindu-se pe jos, acolitii lui Gelu, pe numele lor de scena Take, Ianke si Catar, tabarara simultan pe Edi. Acesta ii facu insa sa ricoseze ca dintr-un zid, nefacand altceva decat sa isi incordeze musculatura musculoasa.

-”B-Bai, daca-mi mai bani cereti, ba vat!” spuse Edi balbaindu-se si cu un glas gatuit de emotie.

De fapt, glasul sau era gatuit de mana lui Gelu, ce se ridicase de jos, dar in focul momentului Edi nu observa asta. Dupa ce observa asta ii inlatura cu blandete mana pentru a-i aplica mai apoi o alta lovitura brutala undeva mai jos de abdomen. Gelu se repravali pe jos si se schimonosi de durere, incepand sa il injure pe Edi printre dinti. Dupa inca o lovitura aplicata strategic de Edi, Gelu il injura doar printre buze.

Ah! Acum ca scapase de grija si se razbunase, Edi se indrepta cu pas voios si saltaret spre scoala. Desi stia ca acolo urma sa se intalneasca cu Gigi Pletosu, colegul sau de clasa, nu isi facea griji ca de obicei iar Edi nu mai era nici el ca de obicei.

Ajuns primul in clasa, Edi se aseza in banca sa, asteptand rabdator venirea colegilor sai, dar mai presus de toate pe cea a lui Gigi Pletosu.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>