Header image

Povestea unui supererou – partea a IV-a

Posted by cedik in Povestea unui supererou

Capitolul IV: Enter the Gigi

Peste cateva momente au inceput treptat sa apara si colegii sai de clasa. Gigi Pletosu intarzia insa sa isi faca aparitia. Ajunse intr-un final, dar dupa ce proful de matematica intra inaintea sa. Cunoscandu-i reputatia, profesorul il lasa sa se duca in banca sa fara sa il mai admonesteze iar Gigi trecu ranjind printre colegii sai, ranjind in mod special catre Edi. In mod normal, Edi s-ar fi speriat, gandindu-se la ce urma sa patimeasca din cauza lui Gigi Pletousu in pauza, dar de aceasta data ii ranji inapoi, ceea ce il facu pe Gigi sa il priveasca urat si sa ii arate pumnul.

Pe la jumatatea orei, profesorul de matematica, domnul Aurelian Staicu, poreclit “beculet” din cauza cheliei sale ce stralucea puternic sub lumina neoanelor sau “bip bip” insa nu in sensul ca era injurat si cenzurez eu acum (bine, era si injurat dar nu era poreclit astfel) ci din cauza ca ajunge la ore imediat dupa ce se suna, de parca ar fi luat-o la goana din cancelarie de indata ce ar fi auzit clopotelul adica soneria ca nu mai suntem pe vremea lui domnul Bucea (parca) de Barbu Stefanescu de la Valcea (tot parca), porecla ce facea referire la onomatopeicul sunet scos de faimosul personaj de desene animate “Road Runner” de fiecare data cand fugea de coiotul “Willie E. Coyotee” si vai, Doamne! cat am putut sa bat campii si am uitat unde ramasesem. Sa revenim! Deci, pe la jumatatea orei, domnul profesor de matematica Aurelian Staicu, ale carui porecle le stiti deja din aberatiile de mai sus, deschise catalogul pentru a verifica ce elevi nu au nota.

-“Radulescu Gheorghe, treci la tabla!”

Clasa inlemni deoarece sus-numitul Radulescu Gheorghe era tocmai Gigi Pletosu. Dupa ce acesta incurca fractiile cu scaderea, radicalii cu tabla inmultirii, dreptunghiul cu triunghiul si dupa cum se pare Scoala pentru copii cu nevoi speciale cu liceul “Gheorghe G. Gheorghe”, la care invata atunci, se intoarse la locul sau spumegand de furie. Ceea ce il deranja insa nu era nota de trei care nu era nici prima, nici ultima din carnetul sau, ci faptul ca Edi rasese de greselile pe care el le facuse, ori asa ceva era mult prea jignitor pentru o persoana cu orgoliul si reputatia sa. Trosnindu-si degetele, Gigi Pletosu isi petrecu restul orei gandindu-se la tot felul de metode de a se razbuna pe Edi. Dupa ce isi stoarse creierii si cosurile din frunte, veni cu mai multe metode de de razbunare: sa il bata, sa il bata si sa il bata si mai tare. Pacat ca pe cea de-a treia metoda o uita asa ca se hotari ca in schimb sa il bata iar.

Desi banuia ce il asteapta, Edi nu isi facea griji. Nu era prima data cand Gigi vroia sa il bata dar era prima data cand urma sa riposteze si cu ocazia asta sa il rasplateasca pe Gigi pentru toate problemele pe care i le cauzase pe parcursul anului scolar.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>