Header image

Povestea unui supererou – partea a V-a

Posted by cedik in Povestea unui supererou

Capitoul V: Enter the Gigi – partea a II-a

Desi initial cei doi ar fi urmat sa se intalneasca in pauza, Gigi Pletosu fu chemat pana la directorul scolii asa ca el si cu Edi se intalnira tocmai pe terenul de sport. Fiind si profesorul de educatie fizica si chimie prezent (adica preda si sportul si chimia), Gigi era fortat iar sa astepte pauza pentru a actiona. Desi profesorul lor, Niculae Slanina, un septagenar pervers, se uita mai mult dupa posterioarele tinerelor eleve, Gigi nu risca sa il bata pe Edi de fata cu toata lumea. In schimb, se gandi sa ii faca tot felul de mici sotii la probele de control si sa rada cu rautate de slabiciunea fizica de carea dadea Edi dovada. Numai bine, profesorul ii anunta ca vor da probele de control in acea zi, si anume alergarea de rezistenta si saritura in lungime si inca vreo cateva.

Vru sa ii puna piedica lui Edi la alergarea de rezistenta dar acesta trecu pe langa el in tromba, lasandu-l pe Gigi sa gafaie incercand sa il prinda din urma. Nestiind ce se intampla, se gandi ca macar il va face de ras la tractiune. Puse mana voiniceste pe bara si facu 10 tractiuni, dupa care cobori si ii spuse pe un ton ingamfat lui Edi: -“Poti sa faci si tu macar o tractiune, bai scheletu cu carne ce esti?” Fara sa spuna nimic, Edi apuca si el bara si facu cu o mare lejeritate tractiuni sub privirile uimite ale colegilor sai, pana cand proful ii spuse ca e de ajuns (nu stia sa numere mai departe). Lui Gigi Pletosu nu ii veni sa creada acest lucru, cum nu ii veni sa creada nici cand Edi sari dincolo de linia de marcaj.De data asta era mult prea de tot. Nu numai ca Edi rasese de el la ora de matematica dar il si intrecuse de departe la ora de sport , singura materie scolara unde Gigi excela. De data asta, nu avea sa se rezume doar la a-l bate iar pe Edi ci in plus dorea sa il si bata. De patru ori!

Dupa ce iesira din vestiar la sfarsitul orei si se mai departara putin, Gigi ii baga mana in gat lui Edi si cand incerca insa sa ii bage si pumnul in gura, descoperi ca nu se mai afla in fata lui Edi, ci zboara prin aer indreptandu-se catre tomberoane. Dupa ce ateriza cu capul in gunoaie, Gigi se ridica si o lua la goana, schiopatand si urland cat il tineau plamanii:

-“Satanaaaa!!! Belzebut!!! Scaraoschi!!! Huo!!! Piei, drace, piei!!! Du-te inapoi in iad sa joci table cu Aghiuta!!!” “Sase,sase, porti in casa!” se auzi o voce din strafundurile iadului, dupa care Edi il primi zambind cum se departeaza speriat. Lucrurile incepeau in sfarsit sa se schimbe si pentru el. Daca ieri fusese cea mai rea zi din viata sa, ziua de azi era cea mai buna. Lucrurile nu se oprira insa aici. Dupa cum spusese un mare om, cunoscut personaj istoric, Ben Parker, tac’su mare lu Peter Parker a.k.a. Omul Paiajen, “odata cu puterile vin si responsabilitatile“, sau ceva de genu

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>