Header image

Povestea unui supererou – partea I

Posted by cedik in Povestea unui supererou

Capitolul I: Cum a inceput totul

El e Edi. In mod oficial este Dumitrescu Eduard Fabian, dar noi ii vom spune totusi Edi. Un pusti obisnuit de 15 ani, 1.53 si 42 de kile. Are parul cret si poarta ochelari. As mai putea adauga si faptul ca poarta numarul 36 la pantofi si ca are o alunita intre a treia si a patra coasta din partea stanga dar nu cred ca va intereseaza.

Tatal inginer, mama casnica, o familie cu venituri modeste si apartament cu doua camere. Un pusti obisnuit, dupa cum am mai spus.Sambata merge la bunici, duminica la biserica si in canta la cor (corul de oameni beti, dupa cum bine spunea cineva) iar in restul zilelor se trezeste la 7 dimineata, isi face temele constiincios, invata constiincios si merge la scoala, insa nu constiincios ci pe jos. Pe la 12:45 ajunge ca de obicei la intersectia dintre strada General Major Locotenent Alexandru Contopescu si strada Pinului si tot ca de obicei da nas in nas cu gasca lui Gelu Chelu. Bine, teoretic da nas in burta daca e sa luam in considerare cei 1.95 ai lui Gelu Chelu care nu, nu este chel si nu ma intrebati de ce i se spune asa daca nu este chel pentru ca nu stiu. Daca scriu despre el nu inseamna ca il si cunosc. Dupa capacele, palmele si suturile de rigoare, Edi este deposedat in mod fraudulos de cei 20.000 de lei vechi sau 2 RON pe care ii da maica’sa sa isi cumpere covrigi, dupa care si continua drumul spre scoala.

Ajuns la scoala, este atent la ore, raspunde la lectie ca un elev constiincios ce este, ia un 10 daca este ascultat, iar in pauza colegul sau Gigi Pletosu il trage de par, ii mai da si el niste capace si il injura pentru ca se lasa “jefuit” de Gelu Chelu si lui nu ii mai ramane nimic. Banuiesc ca v-ati prins deja ca Gigi Pletosu nu are plete.
Dupa ce orele se termina, Edi se indreapta spre casa, trece iarasi pe langa intersectia bantuita de gasca lui Gelu Chelu, isi ia scarmaneala de rigoare si se indreapta spre casa. Sau asta ar fi trebuit sa se intample daca in urma unei palme aplicate cu piciorul lui Edi nu i-ar fi sarit ochelarii de pe nas si s-ar fi spart. Cu gandul la mustrarile pe care urma sa le primeasca acasa, Edi ii spuse lui Gelu ca este “un prost incult”. Gelu se arata atat de jignit de aceasta remarca (probabil din cauza ca era un pleonasm, habar n-am) incat Edi se trezi frumos intr-un canal ce emana puternic un iz neplacut de sobolan ud. Se ridica de acolo si ca bonus se trezi si cu o oala de ciorba aruncata in cap, gratie comportamentului civilizat al unei gospodine ce locuia un pic prea departe de tomberoanele blocului.

Fara sa spuna nimic si sa aduca vreo profanare la adresa mamei fostului proprietar al ciorbei, Edi isi continua drumul spre casa, unde primi o mustruluiala de la mama sa iar tatal sau ii aplica o corectie fizica, dupa ce il vazura in aceaa stare jalnica, dupa care fu trimis la culcare fara sa manance.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>