Header image

Povestea unui supererou – partea a VII-a

Posted by cedik in Povestea unui supererou

Capitolul VII : Pregatirea – partea a II-a

Avea chiloti, avea costum, lua si o patura pe post de pelerina… deja incepea sa semene a supererou. Ii trebuia totusi si o masca sau ceva care sa ii acopere fata. Oscila cateva secunde intre a-si lega o esarfa la gura precum banditii sau de a-i da gauri si a o pune la ochi precum Zorro. Dupa ce se admira in oglinda cateva minute in ambele variante, realiza o chestie:

-“Am chilotii precum toti supereroii, am costum mulat precum toti supereroii. Am chiar si pelerina precum toti supereroii. Macar la masca sa fiu si eu original.

Asa ca nu o puse nici la gura, nici la ochi. O puse exact intre. E drept ca acum vorbea cam fonfanit si respira precum ala mic si negru care era ta’su, dar macar era original. Se echipa complet dupa care se admira in oglinda: chiloti, costum mulat, pelerina si acum si masca. Avea si superputeri, dar alea nu se vedea in oglinda. Parca ii mai lipsea insa ceva…

Pleosc! se lovi cu palma peste frunte! Stia ce ii lipsea! Brand-ul! Si num nu brandul adica muschii. Pe aia ii avea, slava Domnului. Brand-ul adica trademark-ul adica sigla adica logo-ul adica mai pe romaneste desenul ala pe care il aveau Superman sau Batman in piept. Deci desenul de pe piept, nu parul, ca sa intelegeti. Par probabil ca nu aveau oricum, ca pareau genul care se epileaza. Edi avea nevoie de S-ul de pe pieptul lui Superman si liliacul stilizat al lui Batman. Nu avea asa ceva, asa ca incerca sa se gandeasca la unul. Nu putea sa puna un animal ca Batman sau Spiderman. El nu era un superanimal sau ceva de genul ala. Lui ii trebuia o litera, ca la Superman. Asa ca puse un “E”. Dar era prea simplu. Il suci invers si acum i se parea ca era parca altceva. Parea a fi mai mult un 3 dar lui Edi i se parea ca era mult mai bine. Il desena cu markerul pe costum si ii ingrosa conturul cu oja mamei sale si putu in sfarsit sa se declare multumit.

Edi, Baiatul Fantastic avea acum un nume de supererou, costum de supererou, simbol de supererou, superputeri de supererou, pelerina de supererou, chiloti de supererou peste izmene dar si chiloti de baiat normal pe dedesubturile lor, masca de supererou si atitudine de supererou. Dar tot uitase ceva… Nu putea sa fie un supererou descult. Ii lipseau cizmele. Se gandi iar sa le ia ale mamei sale dar descoperi repede ca daca incearca sa mearga pe tocuri ia covoru’n gura. Asa ca recurse la o mica smecherie. Lua o pereche de tenisi negri si o pereche neagra de sosete. De la distanta se vedea ca si cum avea cizme negre asa ca pentru Edi era ok. Esentialul este ca avea in sfarsit un costum complet de supererou.

Acum tot ce mai lipsea era sa iasa pe strada si sa faca prima sa fapta ca Edi, Baiatul Fantastic!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

3 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>