Header image

Cronicile din Puturesti – istoria lui Gogulan de Leizia, partea a doua

Posted by cedik in cronicile din puturesti

*De aici se termina partea de copy-paste. Continui Cronicile cu un nou si proaspat capitol*

De un egocentrism a carui marime nu era depasita decat de marimea burtii sale, primul decret dat de Gogulan de Leizia a fost ca toate monezile sa poarte de acum chipul sau ca efigie si sa se numeasca Gogulei Grei, lucru ce s-a dovedit extrem de benefic pentru economia tarii, deoarece de acum banii din Leizia nu mai paraseau regatul si ramaneau in tara, pentru ca noile monezi erau atat de urate incat nici o banca nu vroia sa le schimbe in valuta si nici un strain nu vroia sa le accepte. A existat un singur caz de cetatean, un oier ce a reusit sa vanda o moneda unui propietar de circ, ce a expus-o la Muzeul Groazei. Acel cetatean a intrat in istorie drept cel mai priceput intreprinzator din Puturesti si a facut astfel avere. Numele sau era Gheorghe Becali, dar prietenii ii spuneau Gigi.

O alta lege data de el, intr-un acces de marinime si ratiune, a fost sa construiasca scoli de-a lungul intregului regat, pentru a cultiva si capetele locuitorilor acestui mic regat, si nu doar campurile sale. Din nefericire, pentru ca nimeni nu accepta Gogulei, costurile pentru construirea scolilor au fost atat de imense inca Gogulan a mai construit si cate un bar si un cazino langa scoli, precum a si permis traficul cu droguri intr-o zona aflata la mai putin de 30 de metri de scoala, cu conditia ca el sa primeasca 50% din profit. Acest lucru a cauzat doua schimbari majore: 1. Visteria regatului s-a umplut la loc in doar 2 zile, si 2. Malnutritia a fost detronata din topul cauzelor mortii puturestenilor de catre Consumul de Stupefiante.

Ar mai fi dat el si alte legi dar din nefericire folosise toti economistii si analistii politici din tara pe post de tinte de tras cu arcul, pentru ca niciodata nu le vazuse rostul. In mod paradoxal insa, economistii si analisti nu au murit din cauza sagetilor trase de Gogulan, deoarece acesta era un tintas teribil, ci din cauza ca s-a hotarat sa recicleze fostele tinte si sa aprinda focul cu ele. In urma acestui proces au murit 10 economisti si trei analisti politici iar populatia tarii a fost redusa la jumatate.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

5 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>