Header image

Cronicile din Puturesti – istoria lui Gogulan de Leizia, prima parte

Posted by cedik in cronicile din puturesti

Dupa ce au cautat prin tinutul un candidat cat mai apropiat de pretentiile pe care le aveau ei pentru un rege in Puturesti, reprezentantii regatelor vecine au gasit persoana perfecta.

Gogulan de Leizia era la acea vreme un mic nobil din Puturesti, mandrul propietar al unui vast domeniu ce se intindea la veceul din spatele curtii pana la gunoiul din fata portii, stapan peste 50 de suflete ( 15 muste, 30 de tantari si 5 sobolani ), si descendent al onorabilului neam de Leizia, stramos al lui Dilimon de Dilimbania, primul locuitor al Puturestilor.

Un om integru, pe care nu poti sa il corupi decat daca ii oferi mita, lenes si cu nivelul de inteligenta al unei caramizi ( asta e din cauza ca atunci cand era mic i-a cazut o caramida in cap si prin cai necunoscute noua s-a facut un transfer de inteligenta intre el si caramida ), bun la suflet si amabil doar cu el insusi, lacom si hraparet, capabil sa puna binele sau mai presus de al celorlalti, era candidatul perfect pentru a guverna cu succes tinutul Puturestilor.

Asa ca trimisii regatelor vecine au facut toate demersurile pentru inscaunarea sa, dupa ce au astept sa se descauneze singur de pe veceul din curte, si Puturestii au avut primul lor rege. Dupa ce au trecut cateva ore, noul rege Gogulan al Puturestilor, fost Gogulan de Leizia a inceput sa dea primele legi si decrete.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>