Header image

Intamplari mai vechi din tren…

Posted by cedik in In tren

V-am promis eu intr-un alt post ca o sa va mai povestesc niste intamplari tari din tren si credeti-ma ca am ce sa va povestesc. Si cred ca o sa incep tocmai “cu cuplul” de oameni culti care barfeau in tren.

S-a intamplat ca intr-o dimineata sa urce in acelasi compartiment cu mine un cuplu de tigani mai in varsta, pe la vreo 50 de ani. Zic tigani, nu manelisti, pentru ca nu erau genul de tigani pe care ii privesc eu cu dezgust pe strada, ci pur si simplu erau de etnie rroma. Asta ca sa stiti si ca nu fac discriminari :P

Sotul, spre surprinderea mea, era vorbea chiar foarte cult. Repet, nu spun asta din cauza ca era tigan ci pentru ca arata a tantalau. Era genul ala de burtos solid si inalt, dulap cu brate si picioare. Vorbea totusi omul corect, fara “dezacoarde”, greseli de gramatica si folosea un vocabular destul de elevat, ca sa nu mai zic ca nu avea ticuri verbale! Shit, vorbea chiar mai bine decat mine din anumite puncte de vedere :)) Ce a fost totusi rau la el a fost ca s-a apucat sa barfeasca un oarecare cu nevasta’sa. Un oarecare ce deprinsese de la parintii sai numai apucaturi rele, umbla doar sa fure, sa insele, era nesimtit prost si alea, alea, cel puti conform celor doi.

Eh, dragut a fost cand a incercat tanti sa il faca de cacao pe asta si sa spuna ca nu stie sa “vorbeste” corect. Conform domniei sale culte, tipul ala vorbea numai cu greseli si, fiti atenti, schimonosizea cuvintele.

Bunul simt spune ca atunci cand si tu la randul tau schimonosesti  cuvintele, nu te iei de altii care fac asta, ca se numeste ipocrizie. Of, saraca limba romana, e pocita si “schimonosizita” azi in toate felurile…

Si daca tot suntem la capitolul tigani si rasism, sa va mai zic o chestie… Am mers odata cu niste tigani beti in tren. Erau atat de beti incat s-au apucat sa cante, si cantau precum cei de la Vacanta Mare. Singura diferenta e ca Vacanta Mare canta la misto asa iar astia pe bune. M-am abtinut cu greu sa nu rad la prostiile debitate de betivanii aia si la urletele ce ar fi trebuit sa reprezinte melodii populare. E de-a dreptul criminal sa auzi un tip beat manga incercand sa cante o doina cu o voce ragusita. A fost totusi un cantec care m-a pus pe ganduri… si care m-a cam indignat.

Stiti ce se apucase sa ne recite individul?

Da-le, Doamne, la tigani

 O fabrica de facut bani,

 Da-le, Doamne, la romani

 Numai raie pe plamani

Bun, nu fac pe lupul moralist acum, ca romanii au injurat tiganii mai des, dar … un astfel de individ de ce nu este acuzat de rasism? De fapt, multi sunt perfect constienti ca si tiganii au o parere proasta despre romani si ii considera prosti. Dar uite ca pe astea nu le vede nimeni, si nu face nimeni scandal pentru rasism… Sa fi indraznit insa eu sa zic asa, inversand “tigani” cu “romani”… ce ziceti? Nu-i asa ca ar fi fost rasism?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One ResponseLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>