Header image

Povestea unui supererou – partea a IX-a

Posted by cedik in Povestea unui supererou

Ultimul capitol : Inceputul sfarsitului – partea a II-a

Fara sa stea pe ganduri, , unul din acolitii lui Gelu Chelu insfaca o bara de metal si se indrepta spre Edi. Ii pocni una in moalele capului si ii spuse:

-“You came and took our land, our crops, even our women! Now, we won’t take it from you anymore! We shall fight to the end! Geronimoooooooooooooo!!!”

Bine, de fapt a spus “Ia cara-te, ba, de aici daca mai poti!” dar asa nu e la fel de artistic.

Stupoare insa. Bara ricosa din capul lui Edi ca si cum ar fi  lovit un stalp de metal. Asta ca sa vezi ce inseamna sa fii  tare de cap. Sub privirile stupefiate ale tuturor, mai putin ale batranicii care il privea ceioasa (primii il priveau stupefiati pentru ca foloseau stupefiante, batranica insa se rezuma la ceai, de marijuana, dar ceai), Edi ii lua tipului bara din mana si o indoi sub forma literei X (asta ca sa vedeti ce supererou era el). Dupa ce o “dezindoi” si facu pe rand toate literele alfabetului pana la ? cand ar fi trebuit sa rupa o bucata din bara pentru a o pune ca virgulita. Speriati de faptul ca tipul ala ciudat si mic cunoaste toate literele alfabetului (!!!), Gelu Chelu&Co o luara la goana. Edi se indrepta atunci spre batrana si ii spuse:

-“Nu va mai fie teama, venerabila si stimabila baba, caci eu, supereroul Edi, Baiatul Fantastic, v-am salvat de la ananghie!”

-“Ce tot zici acolo, maica? Edi Copilu Fantastic, zici? Parca te-am vazut pe Taraf, aveai tu un videoclip cu Guta. Da ce-ai, maica, cu hainele astea de tracsecsual d-ala sau cum ii spune?”

Guta? El, Edi, Baiatul Fantastic, supererou de cartier si viitor supererou de oras, sa fie confundat cu un manelist? Oare asta sa fie ceea ce merita?

“Ptiu, maica, da urat mai esti imbracat asa! Ori oi fi vreun molestatar secsual si vrei sa profiti de mine? Piei, dracovenie!” spuse baba si il goni pe Edi in timp ce ii cara lovituri de baston pe spinare cu nemiluita.

*

Pe parcursul acelei zile, Edi mai incerca sa faca unele  fapte de supererou: vru sa ajute o batranica sa treaca strada dar fu luat drept un hot de posete; vru sa salveze o pisica din copac (a classic) dar se rupse creanga cu el si cazu peste pisica (Dana, please don’t kill me *puppy eyes*); vru sa salveze un copil de niste batausi dar fu injurat de mama si luat la pietre pentru ca aia se jucau de-a John Cena si Rey Mysterio si alte fapte de acest gen. Nimic nu ii iesi insa. Pierdu ziua degeaba si mai primi si bataie acasa pentru ca a chiulit de la scoala. Si asta pentru ca maica-sa nu a apucat sa il vada in costum… cu chilotii ei peste izmene. Altfel, cine stie ce se mai intampla.

Dezamagit, Edi se duse sa se culce cu lacrimi in ochi:

-“Cine mai are nevoie de un supererou in zilele de azi? E o meserie mult prea grea si nici macar nu ai satisfactii! La naiba cu asta, ma fac manelist!”

Epilog 

Peste cativa ani, Eduard Fantastic facea senzatie la nunti si la boteze, fiind cunoscut drept lautarul care indoie bare de fier cu mainle in timp ce canta din operele lui Guta si Copilul de Vito.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

4 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>