Header image

Cum sa scrii o poveste comica

Posted by cedik in Cum sa scrii o poveste comica

Partea I: Introducere

Astazi voi incepe sa va invat cum sa scrieti o poveste comica. In primul rand, aveti nevoie de simtul umorului. Daca nu il aveti, nu e nici o problema, oricum lectia asta e scrisa la misto. Pe urma aveti nevoie de un instrument de scris. Acum, va mai trebuie un subiect.

Ati putea incerca sa abordati un subiect clasic dar chestiile astea sunt deja fumate. In schimb, va invat o smecherie: cautati un subiect ce nu este amuzant. Ganditi-va la ceva care sa va faca sa plangeti sau mai bine, la ceva prea serios de care nu e bine sa radeti. Politistii nu merg. De aia nu e bine sa radeti pe fata ca va iau la bataie. Oricum, ganditi-va si la faptul ca povestea voastra sa adreseaza majoritatii iar politistii sunt majoritatea, fiind multi si prosti.

Haideti sa alegem altceva. Sa vedem… ceva mai serios si sobru. Ce ati zice sa scriem despre efectele deficitului bugetar asupra globalizarii? Nu stiti ce e aia? Atunci sa scriem despre… Un ucigas in serie! Asta e subiect de film de groaza, nu de poveste comica deci merge numai bine. Acum trebuie sa dezvoltam subiectul. Ce face acest ucigas in serie? In afara de faptul ca ucide, desigur. Acest ucigas in serie vrea sa isi ia permisul de conducere? Merge dar… este prea limitat de circumstante. Mai bine altceva. Cum ar fi daca ucigasul in serie ar fi inca in gimnaziu? Si ar avea 13 ani? Tare, nu? Si o sa mai vorbim despre o zi a sa la ore. Urmatorul pas il constituie dezvoltarea personajului. Trebuie sa aiba si el un nume, nu? Sa ii spunem… Timmy!

Acum avem unĀ  criminal in serie pe nume Timmy. Nu este atat de amuzant. Dar se va rezolva in curand. Daca mai adaugam si faptul ca Timmy este inca la scoala, in gimnaziu si ca nu este inca un criminal in serie ci incearca sa devina unul? Si daca pe deasupra mai adaugam si ca mama sa este o femeie foarte religioasa, il trateaza ca pe un copil mic si are o manie pentru curatenie? Parca e altceva, nu? Dar nu ne vom opri aici. Ne trebuie mai multe personaje.

-va urma-

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>