Header image

Amintiri cu tonomate

Posted by cedik in Uncategorized

Probabil ca o sa ma omoare maine Dana… adica azi. E aproape 3 si eu la 6 trebuie sa fiu treaz dar deh… cine m-a pus sa beau azi 2 litri de cola? Macar pe langa insomnie m-a lovit si inspiratia, asa ca am zis sa nu irosesc aiurea noapte si sa va mai povestesc si voua cate ceva, si anume, despre tonomatele noastre din UPG, sau cat de dus e trio-ul Dan-Nick-Bogzi (eu).

Incep prin a va spune ca la noi in facultate, in corpul I, la parter, sunt 3 tonomate situate unul langa celalalt. Cel mai tare e cel din mijloc, ce da printre altele si supa. A luat Petrut odata supa, de curiozitate… Cica i-a dat un pahar cu o chestie galbena si dubioasa, in care pluteau bucati de delikat.  A incercat sa duca paharul la gura si sa guste dar mirosul “supei” i-a mutat nasul din loc. Dar cafeaua e ok. Cel putin daca nu isi baga altii coada.

Vinerea semigrupa noastra avea fereastra, sau gaura cum ne place noua sa spunem, intre cursuri. Curs de algoritmica grafurilor la ora 8 dupa care laborator de calcul numeric la 11 jumate (la noi orele sunt de 100 de minute). Am fost (miracol mare!!!) la primul curs atat eu, cat si Dan si Nick. Chestia asta se intampla foarte rar. Dupa care, s-au decis sa ramana si ei doi pentru prima data la laborator. Chestia asta se intampla si mai rar. De fapt, s-a intamplat doar odata. Atunci.

Bun. Se termina primul curs, ne ducem si noi ca tot omul in I-uri sa luam cate o cafea ei, ciocolata calda eu si sa vedem cum frecam menta o ora jumate pana la laborator. La tonomate era o oarecare coada. Ma uit eu cum la cel din dreapta unei tipe i se da doar apa fierbinte in pahar. Posibil sa fi avut totusi si zahar! Ha ha ha, rad eu, urmarind-o pe tipa cum depune nervoasa paharul pe tonomat. Eu, mai smecher, ma duc la ala din mijloc (Dan si Nick isi luasera deja cafelele). Selectez frumos ciocolata calda si imi da un pahar strivit… si curge tot pe langa…mda… si erau si ultimii mei bani. Vedeti ce se intampla daca razi de altii?

M-am asezat totusi pe scari, la 3-4 metri de tonomate, alaturi de Dan si de Nick, privind I-urile pustii la acea ora (era in timpul cursurilor, dar noi aveam fereastra) si ne apucam sa debitam ce am face noi daca am avea acces la tonomate. Ehee.. de-ati stii cate ne-au trecut prin cap si ce minti bolnave avem… Laxative in apa, modificari ale termostatului astfel incat apa de cafea sa fie ori foarte fierbinte si sa topeasca sau macar sa deformeze paharele de plastic, ori foarte rece, precum gheata, sare si piper in apa… si alte chestii… pe care e mai bine sa nu le povestesc. Mai, si cum stateam noi asa… ne vine o idee. Hai sa radem de altii, sa nu fiu eu singurul prost care a ramas cu buza umflata. Ne-am apucat si am pus intr-unul din tonomate, cel din stanga mai precis, care era mai acoperit, paharul meu cel strivit acolo unde ar fi trebuit sa iasa noul pahar, si am asteptat. Cum paharul era deja strivit si il mai comprimasem si noi, cand a venit un tip pe acolo sa is ia cafeaua, noul pahar nu s-a dus in jos, ci a ramas blocat pe cel strivit si s-a varsat toata cafeaua! Ha ha ha, ce smecheri suntem noi!

Dupa ce tipul ala a aruncat enervat ambele pahare si am ramas noi fara jucarii, ne-a venit alta idee. Hai sa punem tot asa un pahar dedesubt, dar cu apa in el, sa pluteasca deasupra cel nou. Am luat astfel paharul ce fusese lasat pe tonomat de tipa ce primise doar apa chioara si am asteptat… si am asteptat… si am asteptat.

A venit intr-un final un tip si aici sa vedeti faza dura. A bagat omul banii pentru cafea. A iesit paharul nou. A aterizat in cel cu apa. Cafeaua a curs ce a curs dupa care s-a revarsat putin pe langa… Tipul nu stiu cum a facut ca a reusit performanta de a lua exact paharul ce fusese cu apa, iar celalalt a alunecat frumos la locul lui. Cum se scursese indeajunsa cafea sa coloreze apa, tipul nu a intrat pe moment la banuieli, dar puteti banui reactia lui cand a vazut ca ceea ce trebuia sa fie cafea fierbinte era de fapt apa rece, colorata a cafea, si fara nici un gust. Dupa ce am ras de ne-am prapadit, si am mai facut cateva sotii, cum ar fi faptul ca Nick a scos din priza cele 3 tonomate, ne-am potolit, ca deja erau cursurile pe sfarsit si incepeau iar sa fie populate I-urile.

Oricum, cand vine vorba de Dan si Nick, sunt multe de povestit. O sa va mai spun si alta data.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

6 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>