Header image

Prost sa fii, noroc ca esti

Posted by cedik in Uncategorized

Stiti vorba ceea, prost sa fii, noroc ca esti? Eu am patit-o pe pielea mea. Daca tot am scapat recent de sesiune si am luat toate examenele, hai sa va povestesc despre cum a trecut eu la limita un examen, la Statistica si Probabilitati, anul trecut.

Cursul trebuia sa il facem cu Ristea. Ristea asta, mare figura. Si la propriu, si la figurat. Un om tare gras si rotund, cam tiganos, cu o fata tare ciudata si extrem de corupt. Dar extrem de corupt. Cam greu sa treci la proful asta daca nu platesti. Pe deasupra, noi nici macar nu am facut cursuri. Cum am cazut cu totii de comun acord, proful ne-a dat cursurile pe tot anul sa le tragem la xerox, urmand sa ne mai intalnim tocmai la examen. Iar la seminar… sa vedem… In prima ora m-a prins profa ca desenam si mi-a luat desenul. Pe urma, m-am cam plictisit. Ora era pus cam ciudat, de la 3 si 20 pana la 5, in conditiile in care noi terminam orele pe la 11 jumate… Plus ca aia era ora la care imi faceam somnul de frumusete… Neah… Am fost si eu pe la 3-4 seminarii unde am desenat in timpul orelor. Nu m-am ales decat cu 3 coli cu niste probleme rezolvate. Si nici macar teorie nu era, pur si simplu probleme rezolvate, fara nici un fel de aplicatii. Si sa trag cursurile de la prof mi-a fost lene. Asa ca in sesiune… eu eram cu degetu’n nas. Cursuri ioc, seminarii ioc, cunostinte ioc, prezente nici atat :))

Ce ma fac, ce ma fac? Imi trimite in saptamana cu examenul Andreya o arhiva cu niste cursuri de statistica si probabilitati. Erau de la o facultate din Bucuresti, dar se potriveau si la noi, asa ca erau ok. Ma uit eu in arhiva: un pdf si un document word. Deschid arhiva si ce-mi vad ochii…. 8 pagini de teorie. Atat! Jackpot! Alea 8 pagini le puteam invata si cu o zi inainte, asa ca am lasat balta invatatul pentru examenul la statistica. In seara de dinaintea exemenului, dau sa ma uit si eu pe ele. Zic totusi sa deschid documentul word, ca sa il pot pune eventual pe telefon, in format txt, sa pot copia, ca am mai facut de-astea. Il deschid si… imi pica fata :| Cursurile complete… aproape 200 de pagini :| Pdf-ul era doar un fel de intro.

Pana mea, cand invat eu intr-o noapte 200 de pagini? Da-o incolo! Fie ce-o fi si cu Dumnezeu inainte! Pun totusi ceasul sa sune la 4. La 7 si un sfert trebuia sa plec de acasa, ca aveam examenul la 8, si zic sa mai invat si eu macar dimineata ceva. Ma trezesc la 4… Soooooooomn! Pun ceasul sa sune iar la 6, da-o incolo iarasi. Cum sa invat eu la ora aia, nu?

Ma trezesc cu chiu si vai la 6… Dau sa invat si eu ceva. Dar ce? Ca mi-era scarba de pdf-ul ala si de documentul word. Mah, hai sa ma uit si eu pe foile alea de la seminar, ca tot erau singurele pe care le aveam. Ma uit 10-15 minute pe foi… Erau 4 tipuri de probleme rezolvate. Usoare ca metoda. M-am prins repede care era smenu, desi in foile mele nu se explicau metodele de rezolvare.

Ma duc si eu la examen cu buzunarele goale si morocovu’n fund, ca deh, nu stiam practic nimic si astept subiectele.

Prost sa fii, noroc sa ai.

Ma aseaza in primul rand. Pauza copiat.

Da subiectele.

Prost sa fii, noroc ca sunt.

4 probleme, exact ce stiam eu sa fac.

Iau 10. A 5-a nota de 10 semestrul ala, luata fara sa invat absolut nimic… Si eu care credeam ca pic. Prost sa fii, noroc ca esti, nu?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 Responses

  • Autumn says:

    In primul rand ca tu nu esti prost :-w Pentru ca daca erai, treaba ar fi stat un pic altfel… Ai fi tocit ca disperatu` alea n milioane de pagini si nu ai fi facut nimic. Tocmai faptul ca nu te-ai chinuit sa inveti si ai luat 10 doar uitandu-te putin peste niste probleme dovedeste ca tu chiar ai ceva intre urechi.

    Si apoi, daca nu erai intr-adevar destept, imi mai bagai tu mie programele alea`n cap si mai luam eu 9 la informatica?;;)

    >:D :D :D <

  • Alex says:

    Si totusi exista o diferenta intre noroc si inteligenta … si prostie.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>