Header image

Cum sa scrii o poveste comica

Posted by cedik in Cum sa scrii o poveste comica

Partea a III-a: Dezvoltarea actiunii

Dupa cum spuneam, ar fi interesant daca batranica ar fi un personaj malefic, capul unei organizatii secrete al carei scop este sa distruga lumea. Ganditi-va la efect: batranica cea simpatica e in realitate un personaj negativ. Timmy vrea sa o ucida si sa fie deci un personaj negativ la randul sau, insa incercand sa faca asta salveaza de fapt situatia fara sa stie si ajunge prin urmare un personaj pozitiv. Iar politistul, care incearca sa il prinda pe Timmy ajunge un personaj negativ. Mai pe scurt, bunica pare a fi personaj pozitiv dar e de fapt negativ, Timmy vrea sa fie un personaj negativ dar ajunge fara sa stie unul pozitiv, cel putin din punctul nostru de vedere, iar politistul, ce se vrea un tip bun ajunge personajul negativ pentru ca incearca sa il prinda pe pseudo-personajul negativ Timmy, ce de fapt e un personaj pozitiv. V-am bagat in ceata rau de tot, nu? Asta era si ideea. Se poate specula si fabula mult pe baza unor astfel de chestii.

Si la final, ca sa facem lucrurile interesante, mai adaugam un personaj pitoresc: Billy the Faggot, un homosexual pedofil, ce e indragostit in secret de Timmy. Pe deasupra, are si tendinte masochiste si vrea ca Timmy sa il omoare. Foarte bolnav, nu? Dar cu putine condimente adaugate, poate fi si foarte comic.

Si cu asta numarul personajelor din povestea noastra se ridica la cinci. Eu as spune ca e de ajuns, nu? Bineinteles, asta nu inseamna ca nu putem introduce si alte personaje episodice. Chiar e recomandat sa facem asa ceva. Dar nu mereu… depinde si ramane la latitudinea voastra sa va dati seama cand este cazul si cand nu.

Acum, bineinteles ca va mai trebui si un complot. Dar daca ati construit bine personajele, aveti deja unul. Eu am unul creat pe parcurs, odata cu personajele: baba incearca sa cucereasca lumea, Timmy vrea sa o omoare si ii opreste astfel planurile, officer Nice Guy il opreste la randul sau pe Timmy iar mama lui impreuna cu Billy the Faggot dau mai multa savoare lucrurilor. Si de aici, ne lasam imaginatia sa zburde si mai adaugam ce credem noi de cuviinta. Tot ce ne ramane de facut in continuare este sa incepem sa scriem povestea…

-va urma-

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One ResponseLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>