Header image

Vexille

Posted by cedik in Uncategorized

Mi-am facut zilele astea putin timp sa ma mai uit si eu la un film. Am cateva descarcate pe hard dar am ales sa ma uit la Vexille, un film japonez de animatie 3D. Am aflat de el in timp ce ma uitam sa vad ce s-a mai postat pe anime-club si mi s-a parut interesant. Parerile celor care il vazusera erau pozitive aproape in intregime si am mai citit pe deasupra si despre o paralela la Dune, chestie care m-a facut curios, eu fiind un fan al seriei Dune. L-am dat jos de pe torrente, cu audio track-ul in japoneza si subtitrat in engleza, asa cum imi place mie. Mi-am luat si de rontaiala si i-am dat play.

Primul lucru care iese in evidenta este in mod evident grafica. Nu am mai vazut ceva atat de impresionant de la Final Fantasy – Advent Children. Insa numai pe partea de fundal-uri. Oamenii sunt creati intr-un stil similar cu cel din Appleseed. Mult mai bun totusi. Au avut parte de modelatori foarte buni, ca sa nu mai zic ca cel care a facut design-ul robotilor a avut niste idei foarte originale.

Filmul a avut parte din fericire si de o regie buna, nu doar de o grafica tip eye-candy. Scenele de lupta au fost destul de spectaculoase insa per total au ramas la un nivel de 8, maxim 9. Nu se compara cu scenele din Advent Children. Avem totusi parte de roboti si de arme mari asa ca fanii actiunii vor avea la ce saliva.

Cand vine vorba de poveste insa… Nu pot spune ca este rea dar e oarecum plictisitoare. Ma asteptam la ceva mai palpitant, mai inedit, mai misterios. Asa… pe la jumatatea filmului cam afli care era toata faza. Ideea de baza este ca in urma unei decizii ONU de a interzice cercetarile asupra androizilor, Japonia iese din ONU si se izoleaza de restul lumii. Timp de 10 ani nu stie nimeni nimic de ei iar cand o echipa S.W.O.R.D. este trimisa in Japonia… au parte de o surpriza destul de mare.

Personajele sunt ok dar sunt totusi slab conturate. Nu mi se par cine stie ce. Sau poate sunt eu pretentios… habar nu am. Cert e ca per total filmul mi-a lasat o impresie de usor peste mediocru. Exceleaza doar la partea de grafica.  Nu pot spune totusi ca regret ca l-am vazut dar se putea mai bine. Evit sa dau spoilere pentru ca daca mai aflati si care era ideea din spatele filmului deja nu mai are rost sa va uitati la el. Asa… poate fac pe cineva curios.

Pun aici si un trailer de pe youtube daca vreti sa vedeti cam ce si cum:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>