Header image

Campania electorala la fashtarnicopteri

Posted by cedik in Uncategorized

Am fost sunat azi de un oficial fashtarnicopter manios. Era suparat ca nu mai promovez cultura fashtarnicopteriana ca inainte. I-am raspuns ca nu sunt un istoric sau ambasador al Fashtarnicopteriei in lumea umana ca sa le descriu cultura. Pe deasupra, nici macar nu s-a mai intamplat nimic interesant in lumea lor subterana. Despre ce vroiau ei sa scriu? Despre ritualul lor de a-si taia unghiile de la picioare cu foarfeca de tabla? Atunci, ministrul lor de externe, Mircea Goarna, m-a invitat in Fastarnicopteria sa asist la campania lor electorala in plina desfasurare. Am acceptat, curios fiind cum se desfasoara in lumea lor elevata un astfel de eveniment. Plus ca stiam ca la noi, in timpul campaniilor, se dau mici si bere gratis.

Ce era cel mai ciudat la campania lor electorala este ca nu avea ca scop alegerea unui presedinte sau a unui politician. In Fastarnicopteria guvernul trebuia sa voteze legile doar dupa ce le analiza cu atentie. Nu era permis somnul in timpul sedintelor, trebuiau sa fie tot timpul atenti la ce se discuta in senat si parlament iar salariul era cel mediu pe economie. Ca sa nu mai zic ca trebuiau sa vina cu pachetelul de mancare de acasa. Asa ca nimeni nu vroia sa fie politician. Actualul guvern al Fastarnicopteriei era ales prin tragere la sorti. “Norocosul” castigator urma sa conduca si sa aiba grija de tara timp de patru ani, cand venea randul altui “fericit”.  Asa ca s-au strans cu totii in centrul capitalei Fashtarnicopteriene, numita Fashcuresti. Bila imensa ce continea numele tuturor locuitorilor a inceput sa se invarta si sa scoata un zgomot ciudat dupa care a scuipat afara un bilet.

-“Noul conducator al Fashtarnicopteriei este… Fashtraian Bashtarnicopterescu”.

Un fashtarnicopterian s-a ridicat atunci abatut din multime si s-a dus cu tristete sa isi primeasca preorogativele. L-am intrebat de ce e trist si mi-a raspuns ca in acel moment o grea sarcina a cazut pe umerii sai. Trebuia sa aiba grja ca semenii sai sa traiasca bine. I-am explicat atunci ca la noi o astfel de ocazie ar fi un motiv de bucurie si i-am explicat ca la noi sa fii politician inseamna sa dormi toata ziua, sa te scobesti in nas in timpul sedintelor si sa  primesti lucruri gratis. Mi-a explicat atunci ca asa sunt tratati retardatii mentali in fashtarnicopteria. Au locuinte luxoase date de guvern, masini luxoase de serviciu si in fiecare zi sunt stransi intr-o sala mare unde apasa pe niste butoane si stau pe un scaun. A plecat dupa aceea, avea treaba. A alcatuit un consiliu format numai din oameni de isprava si nici o fashtarnicopteriana sexy si a luat fraiele natiunii cu tarie in mana.

Eu m-am intors plictisit acasa. Ce mai tara au si fashtarnicopterienii astia… si ce politicieni prosti au. Habar nu au cum sa faca abuz de putere. Ma intreb daca la ei s-a auzit de coruptie?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>