Header image

Ce inseamna sa ai mentalitate de sclav…

Posted by cedik in Uncategorized

Citeam acum cativa ani un articol despre catelusul jigarit si catelusul mandru. Catelusul jigarit merge pe langa marginea zidului si ia picioare de la toti trecatorii badarani. Catelusul mandru merge pe mijlocul trotuarului si lumea il mangaie si il admira. Acest lucru era aplicat si in lumea umana si era o ‘teorie’ care spunea ca in viata reala catelusii jigariti sunt cei care se feresc din calea celorlalti cand merg pe strada. Cum, din bun simt, eu ma dadeam mereu la o parte cand trebuia sa treaca cineva, m-am simtit jignit de acel articol, dar am realizat ca totusi are dreptate. De ce sa fie eu mereu cel care se da la o parte? Sa am bun simt nu inseamna sa ma fac pres pentru toti. Asa ca am decis ca de atunci sa las la o parte bunele maniere… Unii nu merita sa fie tratati cu respect. Am continuat sa ma dau la o parte din fata doamnelor si domnisoarelor, precum si din fata batranilor si copiilor ca deh… dar atat! In rest, am mers cu mainile in buzunar fara sa imi pese. Am observat astfel cat de mult adevar se ascundea in acel articol.

Nu sunt un tip impresionant din punct de vedere fizic. Am 1.76 si 60 de kilograme. Nu arat infiorator. Si totusi… De aproape 6-7 ani de zile merg pe strada fara sa ma dau la o parte si m-am ciocnit cu maxim 10 persoane. Am mers pur si simplu cu mainile in buzunar fara sa imi pese de nimic. Am trecut printre grupuri de cocalari smecheri si mi-au facut loc sa trec de parca as fi fost un V.I.P. Am trecut pe langa indivizi de 2m care s-au ferit din fata mea de parca ar fi fost sclavi in fata stapanului. Am trecut pe langa “gangsteri”, baietasi de cartier cu tupeu care se iau de lume pe strada ce s-au ferit involuntar de mine. De ce au facut-o? Pentru ca sunt inferiori si au mentalitate de oameni inferiori. Eu ma feream din politete. Nu cred insa ca acel gen de persoane s-au ferit tot din politete.

Am vazut pana acum nenumarati ratati ce incercau sa faca pe smecherii imitand ce vedeau in jurul lor, dar in realitatea ramaneau tot ratati. Se putea citi asta pe chipul lor, in mersul lor. Tot ceea ce faceau ii dadea de gol.

Ce vreau sa demonstrez cu acest post? Nu ca sunt eu superior… nu vreau sa ma dau mare. Tot ce vreau sa spun ca nu poti schimba ceea ce esti. Iar imitandu-i pe altii nu devii la fel de bun ca ei. Devii doar o copie ieftina. Vad mii de tineri  ce incearca sa iasa in evidenta fiind la moda, insa tot ce realizeaza este sa intre in anonimat… Sunt doar alti tineri, cu aceleasi haine, aceleasi freze si aceasi atitudine. Patetic…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 Responses

  • imi aduc aminte ca am fost acum 1 luna prin bucale si mi-a zis o cunostinta ca dc ma imbrac asa, hainele largi nu se mai poarta..eu nu sunt plin de fitze ca ea , si nu ma schimb mereu odata cu moda :| eu sunt.. eu, asa cum sunt.. acum sa nu mai aberez ca na :)) nu sunt la mn acasa :P o sa incerc si eu teoria ta.. acum 2 ani am abandonat falsa modestie realizand ca ma facea sa par prea patetic..

  • cedik says:

    Modestia e una, capul plecat e alta… Nu ma refer totusi la tine!
    Iti citesc blogul de ceva vreme si se vede clar ca tu ai ceva in cap! Chiar azi m-ai lasat din nou masca dupa ce ti-am citit ultimul post!
    P.S. Daca te vad pe strada, ma dau mai intr-o parte, sa trecem amandoi fara sa ne ferim :))Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>