Header image

Povestea ciorbei – partea I

Posted by cedik in Uncategorized

A fost odata ca niciodata o ciorba de peste. In timpul unei ore in care studia sisteme dinamice prin prisma ecuatiilor diferentiale cu solutie singulara, ciorba noastra s-a plictisit de atatia fi,csi,icsi si igreci si a plecat in lume. Nu avea sa se mai intoarca in vecii-vecilor aaaaamin la ora aceea. Vazandu-l ca iese pe usa in timpul orei, domnul profesor Popovici Ghe. Marinescu l-a intrebat surprins unde pleaca. Ciorba i-a spus ca a pornit intr-o calatorie de iluminare spirituala la capatul careie urma sa isi gaseasca adevaratul sine. I s-a raspuns insa ca nu mai au tigari  la magazin asa ca ciorba a decis sa plece in schimb intr-o alta calatorie, al carei scop era sa determine care era folosul ecuatiilor matematice urate si complexe. La auzul acestei vesti, imbunat de acest nou si nobil tel, profesorul i-a dat binecuvantarea sa si a lasat ciorba sa plece de la ora.

La iesirea din campus, ciorba s-a intalnit cu o batrana ghicitoare in palma. Cum ciorba nu avea maini si deci nici palme, a mers mai departe pana cand a gasit o ghicitoare care ghicea in zat de cafea. Dupa ce a baut repede o cafea, aceasta i-a spus:

-“Vad… vaaaaaad…. vaaaaaaad o calatorie. Da, te asteapta o calatorie lunga, la capatul careia vei gasi adevarata fericire. Vei avea de infruntat multe pericole si iti vei face multi dusmani dar si prieteni noi. Ai insa grija! Fereste-te de omul span si de omul ros si nu uita ca cel mai rapid mijloc de locomotie sunt caii cu motor cu ardere interna si combustie pe baza de jaratec. Domnul sa fie cu tine, fiul meu! Pace!”

Lasandu-i ghicitoarei o moneda de 50 de bani pentru previziunile sale, ciorba a plecat mai departe si nu a mai apucat sa auda cum ghicitoarea l-a blestemat sa fie blestemat, nemultumita fiind de bacsisul lasat. Cat de grav era blestemul si cum urma sa o afecteze… avea sa afle mai tarziu.

Merse ciorba ce merse si realiza ca nu stie unde trebuie sa ajunga. Nu putea pur si simplu sa mearga asa… de nebuna. Asa ca s-a apucat sa intrebe in stanga si in dreapta  unde putea afla care este folosul ecuatiilor matematice complexe. Cum in stanga era un perete iar in dreapta alt perete, incerca sa intrebe si in alta directie pana cand gasi un boschetar cuprins de aburii iluminari…

-va urma-

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

4 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>