Header image

De ce nu e bine sa te enervezi

Posted by cedik in Uncategorized

Ca tot a fost cazul, acest post incearca sa ii ajute pe cei care au probleme cu nervii si se calmeaza greu. Care e ideea? Te enervezi, esti prost! Sa va povestesc o scurta intamplare… M-am certat odata cu un tip pe un forum, dupa care respectivul a decis sa continuam cearta si pe mess. La inceput i-am raspuns si eu pe acelasi ton, dupa care am observat ca individul se aprinsese rau de tot, incat ajunsese sa ma injure de mama. In acel moment… lucrurile au luat o intorsatura ciudata… Nu tolerez astfel de jigniri asa ca atunci am zis: “Ajunge! Deja a mers prea departe!”. Dar ce puteam sa ii fac? Cum puteam sa il atac la randul meu? Puteam sa il injur si eu si atunci ne-am fi tot intins intr-o balacareala de porci si nu as fi rezolvat nimic… Am avut insa un fel de revelatie si cu ocazia asta am aflat o chestie… Si m-am simtit si “razbunat” pe tip. Stiti ce am facut?

Nu l-am injurat inapoi. Nici macar nu l-am mai bagat in seama. Pur si simplu am inceput sa il intarat si sa il atat. M-a facut albie de porci si cred ca a “rostit” toate injuraturile posibile la adresa tuturor rudelor mele. Si in timp ce tipul facea spume la gura si mai avea putin si ii plesnea o vena, eu radeam sa ma prapadesc. Il si vedeam cu tasta frenetic si ma injura de zor, crezand ca ma afecteaza… Cu toate astea… erau doar niste cuvinte. Am aflat mai tarziu de la o prietena comuna ca individul a fost afectat rau de tot de chestia asta, se enervase intr-un hal fara de hal. Iar eu… eu am ras sa mor! A fost una dintre cele mai distractive experiente din viata mea :D

M-am prins astfel de o chestie… De ce te injura unii… O fac ca sa te irite. E cel mai bine sa ii ignori sau sa nu le raspunzi cu aceasi moneda. Daca nu o faci nu inseamna ca esti las, dar daca ii injuri si tu inseamna ca esti prost. De ce? Pentru ca ai picat in capcana.

Unii cred ca daca sunt injurati trebuie sa injure inapoi. Cred ca daca tac sunt lasi. Asa ca incep sa injure si ei, se enerveaza, se agita si ce rezolva? Se simt mai bine ca nu si-au zgariat orgoliul? Daca ignori si mergi calm mai departe ai numai de castigat.

Totusi… asta nu inseamna ca trebuie sa taci mereu. E o diferenta intre a te lasa calcat in picioare si a stii cand sa ignori, cum este si o diferenta intre a-ti apara onoarea si a te certa ca un mahalagist la usa cortului.

Pace voua!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

37 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>