Header image

Nu se mai fac filme ca pe vremuri

Posted by cedik in Uncategorized

Am vazut in dimineata asta un film pe Antena 1. Un film vechi… cu Burt Lancaster si Dean Martin. Un film interesant si care mi-a placut.

Era despre un avion la bordul caruia urca un pasager ce avea o bomba intr-o servieta. Vroia sa  o detoneze pentru ca, in urma mortii sale, sotia sa sa primeasca banii de asigurare. Spre deosebire de alte filme insa, sotia sa nu stia acest lucru si fusese devastata in momentul in care reusise sa realizeze care ii erau intentiile. Dar asta nu reprezenta decat complotul principal. Povestea nu era centrata in jurul acelui pasager, ci mai degraba asupra modului in care echipajul avionului si echipa de la aeroport au incercat sa rezolve problema. Desi eventual bomba exploadeaza si avionul trebuie sa aterizeze in conditii foarte dificile, filmul nu a avut cine stie ce efecte speciale.

Comparam in sinea mea acel film clasic cu blockbusterele hollywoodiene de azi. Nu zic ca sunt toate proaste ca uneori si mie imi place sa vad ceva spectaculos, dar pur si simplul nu au farmecul filmelor vechi. Culorile acelea artificiale, carisma actorilor ce “defilau” pe acea pelicula prafuita de vreme, mentalitatea si personalitatea personajelor… erau altfel. Nu am vazut multe filme vechi dar cele pe care le-am vazut m-au impresionat aproape in totalitate.

Pe atunci nu existau posibilitatile de azi, nu existau computerele si efectele speciale a la Maya&3D Studio Max asa ca regizorii trebuiau sa compenseze printr-o poveste buna si personaje memorabile. Ca si in industria jocurilor, filmele de azi incearca in primul rand sa iti ia ochii. Filmele vechi incercau sa iti cucereasca inima… Ar fi dragut daca s-ar mai face si azi astfel de filme dar cred ca cer prea multe…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 Responses

  • reactivu says:

    Mda, ceri prea multe, majoritatea filmelor noi vazute de mine in ultima vreme, fie m-au plictisit extrem, fie am adormit. Interesant in schimb cum multora le plac aceste filme de 2 bani, si astfel iti dai seama ce gusturi stupide au unii.

  • cedik says:

    Same here! Si din nefericire, asta e valabil si in cazul anime-urilor. Noroc cu Hajime no Ippo si manga-urile. :D
    Oh da, si sa nu uit de The SimpsonsLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>