Header image

Leviathan manga

Posted by cedik in Uncategorized

Am inceput sa citesc aseara manga Leviathan. Am gasit-o pe Anime-Eden. Review-urile ii dadeau toate 5 stele (maximul) si spuneau lucruri foarte bune despre ea. Se incadra in genul horror si pe deasupra era foarte plina de gore. Just what I was looking for! E drept ca momentan citesc Hajime no Ippo, dar tot horror gore-ul e mai pe gustul meu. Chestii gen MPD Psycho, Ichi the Killer, Batlle Royale sau Berserk. Am descarcat prin urmare primul volum si am inceput sa citesc.

Primul lucru care m-a impresionat a fost grafica superba, realizata de Yu Kinutani! Nu am mai vazut de mult asa ceva. E aproape la fel de frumoasa precum cea din Berserk. Sau Gantz, dar cu mai multe detalii de fundal. E drept ca personajele au niste proportii cam ciudate ca deh, are si mangaka-ul stilul sau, dar grafica tot superba ramane. M-a impresionat nespus de mult. Am zis ca macar pentru grafica si merita sa o citesc pe toata. Iar pe masura ce avansam, descopeream ca povestea in sine e si mai captivanta (povestea ii apartine lui Eiji Ohtsuka).

Inainte de trecerea in noul mileniu, 5 persoane au disparut in timpul unei misiuni. S-a intors doar una. Kouhei Samiza, singurul supravietuitor, este acum alcatuit din corpurile celor 5 care au disparut. Impreuna cu cativa prieteni rezolva cazuri misterioase a caror aparitie devine din ce in ce mai frecventa in Tokyo, cazuri ce nu fac altceva decat sa anunte aparita Apocalipsei, iar cel care va anunta venirea ei este Leviathan, creatura legendara. Ceea ce nu se stie insa este care e rolul lui Kouhei. E de partea binelui aparent, dar este oare el Leviathan sau este cel care va salva lumea? Va fi lumea salvata in primul rand? Nu se stie, pentru ca eu sunt inca la volumul 5 (la momentul in care scriu acest post) iar din manga au fost scanlate doar 10 din cele 12 capitole aparute. Poate ca povestea poate parea stereotipica insa nu este deloc asa. Cazurile se leaga intre ele, povestea are un fir narativ care curge iar atmosfera creata iti ridica parul in sus. Are ceva a la Carnivale, daca stiti acel serial ce era difuzat pe HBO. Banuiesc insa ca nu prea am reusit sa va conving… Mi-e greu sa va descriu Leviathan pentru ca mi-e greu sa descriu atmosfera pe care o creeaza. E pur si simplu straniu…. si bizar… si infricosator… si pe alocuri comic, desi umorul e unul negru.

Atasez cateva imagini care sper sa faca o treaba mai buna decat mine.

leviathan manga
leviathan manga
leviathan manga
leviathan manga

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

5 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>