Header image

Povestea tipului

Posted by cedik in aberand cu gratie...

Cica a fost odata un tip. Spun “cica” pentru ca nu se stie sigur. Nu scrie in nici o carte de istorie ca a existat odata un tip, nu exista nici un document stravechi scris cu pana de gasca pe o coala galbejita de hartie, nu exista nici macar niste urme scrijelite c-un pietroi pe un perete de pestera de un om de neanderthal, nu exista nimic care sa ateste ca a exista vreodata un tip. Asa spun unii. Cine sunt aia nu stiu. Dar asta nu conteaza. Cert e ca cica ar fi fost un tip, si asta e de-ajuns pentru a pune bazele unei povesti. Continuam.

Si cica tipu’ ala avea o bere. Dar a baut-o pentru ca ii era sete. Pana acum nu e nimic extraordinar. Exista desigur tot felul de dispute intre istorici fara ocupatie, cauzate de un lipsa unui detaliu minor: marca berii! Unii insistau ca ar fi baut Tuborg, altii ca ar fi baut Carlsberg, altii ca Stela Artois, pana cand a venit CNA-ul si le-a dat amenda pentru reclama facuta bauturilor alcoolice inainte de ora 22:00. Istoricii au actionat atunci CNA-ul in judecata pentru ca s-au opus avansarii stiintei. Ce sa mai vorbim, a fost mare scandal. A fost dezbatut oricum pe larg la OTV, in vreo cateva duzini de episoade, pana cand a descoperit unu’ ca Elodia e adevarata nepoata a mamei Omida si au iesit din centrul atentiei. Singurul castigat din toata afecerea asta a fost tipu’. El a baut o bere. Habar nu avea ca istoricii dezbateau ce tip de bere bause el. De fapt, tipu’ era atat de ametit de la berea aia incat nici macar nu era sigur ca bause o bere. Acum ca statea sa se gandeasca, parca ar fi fost de fapt o tuiculita. Dar shhh! nu le spuneti istoricilor ca pe urma iese iar scandal. In fine, aberez.

Deci e posibil sa fi existat un tip. Care a baut o bere. Care de fapt e posibil sa fi fost o tuica. Dar a baut ceva, asta e sigur.

Si dupa ce a baut el o bere sau o tuica, a scos un plescait zgomotos, tipic omului care tocmai si-a satisfacut setea si a inceput sa se gandeasca:

“Bai, deci eu sunt doar un tip care a baut o bere! Lumea ma va tine minte pentru faptul ca am baut o bere! Deci tot ce am realizat eu in viata mea a fost ca am baut o bere si singurele mele minute de glorie vor cand o sa se gaseasca unu cu mult prea mult timp liber sa scrie despre mine pe un blog. Si ce o sa scrie? Ca un tip a baut o bere. Cu ce ma incalzeste pe mine asta? Macar daca ar fi spus ca Popescu D. Ion a baut o bere Heineken, sa imi fie detaliata viata. Bai, deci eu mi-am ratat viata.”

Din fericire pentru el, tipu’ nu si-a adus aminte ca de fapt nu stia sigur daca bause o bere sau nu. Oricum, ca a fost bere, ca a fost tuica, el tot statea pe ganduri.

“Bai, prin urmare, ca am folosit prea multi de “deci”, tot ce am facut eu in viata a fost sa beau o bere. Pai cum vine asta? Asta… cum il cheama… a facut chestia aia… care ii zice cum ii zice si lui. Si lumea cand o vede sa se gandeste: uite, ba, chestia aia facuta de ala! Si-a atins scopul. Il stie toata lumea pe… pe cum il chema. Dar eu? Eu sunt un tip care a baut o bere. Si nici macar nu vor stii sigur daca eu chiar am existat.  Nu vor zice a fost, ba, odata unu care a baut o bere! Vor zice cica. Cica! Asta e valoarea mea? Trebuie sa fac ceva! Nu vreau sa raman in memoria oamenilor ca tipu’ care a baut o bere!”

Obosit de atata gandit, se aseza in fund sa ia o pauza. Dupa vreo cateva ore se facu racoare si tipu’ incepu sa gandeasca iar la parametrii optimi. Si reusi sa gandeasca. Si zambi. Zambi, pentru ca stia ce sa faca. De te miri unde, mai scoase o sticla de bere si o dadu pe gat. Ragai putin dupa care pleca mai departe.

Pana la urma, cica a fost odata un tip. Dar a baut doua beri, nu una. Desi istoricii zic ca ar fi baut de fapt trei…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

8 Responses

 • invisible_kid says:

  eu zic ca a baut mai mult de trei beri…….:P ….
  ….si totusi ce marca avea berea???…….

 • Yulobo says:

  :)) Eu zic ca imaginatia ta e bolnava =)) [Oh, sau nu :P ]
  [@.@ Stiu… Esti prea plictisit si trebuie sa ma inveselesti … Yeeee ^^ … >:D< ]

 • Byby says:

  Am ras aseara ^___^”” Si acum rad din nou :> You go :> By the way, kinda kewl chestia cu editul :> Daca gresesti nu tre sa mai postezi de 10000 de ori ca sa te corectezi :> As I said, you go dude :>

 • Yulobo says:

  =))
  Cum ai ramas? Ca o lebada fara suflare? xD [da, chiar nu am ce face =)) ]
  And, yup… Good work with the edit thing … [da, de fiecare data imi place sa dau edit =)) ] xD
  Q: Sa dau sau nu send? =)) Hai ca dau, ca nu moare nimeni xD [doar o lebada o.o]
  Edit: :> I just did an edit xD

 • Byby says:

  N-am ramas ca o lebada fara suflare :)) Si n-o sa mor >:) Si daca o sa mor, o sa te bantui and Byby will see ya all naked >:) * Geez, la ce pot sa ma gandesc de la o lebada moarta ^^”” *

  Huggies to Yulobo >:D<

  Edit :> Sorry, Bogdan, era sa uit de tine ^^ cu cele trei beri cu tot :)) >:D<

 • Danielu says:

  Sincer… prea lung articolul si prea incalcit pentru mintea mea, la ora asta cel putin :))

 • Yulobo says:

  ^^
  Huggie to byby >:P [byby, nu Byby :> ] … >:D<
  Huggie to Cedik, too [byby, >:P …] … [:)) ] … >:D<
  @Danielu
  Atunci mai citeste-l o data 8-> [yup, I’m still plying wth za emoticons @-) ]
  Edit: Ahem… :-s [nu v-ati suparat, nu? era o glumita >.< … ^^”]Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>