Header image

O mica smecherie legata de ClickLink

Posted by cedik in Uncategorized

ClickLink este un director web romanesc. Initial am avut blogul inscris in mai multe directoare web, pentru ca te ajuta, cel putin la inceput, sa fii indexat mai bine de motoarele de cautare. Acum insa ca am deja un numar de backlinks, am scos toate link-urile catre directoare. L-am pastrat insa pe cel de la ClickLink pentru ca de acolo chiar au venit vizitatori pe site. Am aflat insa un lucru foarte interesant despre ClickLink de la Admin de pe PunctDigital, cand eram la una din orele de informatica, lucru ce se refera la sistemul de vot al ClickLink.

ClickLink iti ofera un link de genul acesta: http://www.clicklink.ro/rate.php?id=7897 unde vizitatorii pot da o nota de la 1 la 10 site-ului. In functie de notele primite, site-urile apar intr-un top si alea, alea. Teoretic, sistemul pare unul destul de sigur, ce nu lasa loc smecheriilor. Intri pe site-ul lor si dai acolo o nota, astfel incat nota primita reflecta parerea vizitatorului despre site-ul tau. Totusi, poti face astfel incatsa primesti numai note de 10.

Daca va uitati cu atentie, puteti observa ca fiecare dintre cele 10 stelute din sistemul de vot reprezinta un link, link care arata cam asa:

http://www.clicklink.ro/ajaxrate_dbnojs.php?j=10&q=7897&t=**.***.**.***&c=10

7897 este id-ul site-ului iar **.***.**.*** este IP-ul meu (am pus stelute, ca nu am chef sa imi public IP-ul pe net :P ) iar 10… 10 este nota :))

Problema e insa ca daca pui direct acel link pe site si le spui oamenilor sa dea click pe el, nu va functiona, pentru ca acel ip trebuie sa corespunda cu IP-ul lor, asa ca folosim urmatorul cod php:

<a href=”<?php $ip=$_SERVER[‘REMOTE_ADDR’]; echo “http://www.clicklink.ro/ajaxrate_dbnojs.php?j=10&q=7897&t=”.$ip.”&c=10″; ?>”>Da-mi un 10 pentru postul asta</a>

Acest cod genereaza un link care, odata “clickuit” acorda o nota de 10 site-ului respectiv. Ce e frumos e ca dupa ce dai click, te intorci tot pe site-ul de origine, in cazul meu, acest blog.

Eu am fost simtit, am pus un link de genul ala sub titlul postului, cu mesajul “Da-mi un 10 pentru postul asta” insa cu putina imaginatie, puteti imbina acel link cu site-ul intr-o astfel de maniera incat sa pacaliti lumea sa dea click pe el si sa va dea o nota de 10. Mai exista insa o metoda prin care absolut toti cei care intra pe un site, orice site ce are un anumit cod, sa iti dea automat o nota de 10, dar acea metoda nu o sa o spun nimanui :P

Ce trebuie sa intelegi pana la urma din postul asta? Nu neaparat sa inceapa toti webmasterii sa isi faca inscrie site-ul in ClickLink si sa spameze netul cu link-uri de vot, ca oricum, eu imi voi lua probabil ban foarte curand pe ClickLink, mai ales daca o sa folosesc si metoda aia prin care toti vizitatorii acestui site sa imi dea fara sa vrea un 10, ci mai mult sa afle cateva smecherii care sa prezinte un mod de gandire.

So, ce parere aveti?

Si cu ocazia asta va mai intreb inca ceva: Cat credeti ca dura pana cand voi fi banat de ClickLink? :))

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

19 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>