Header image

Despre marmote, ciocolata si staniol

Posted by cedik in aberand cu gratie...

De cand cu acea faimoasa reclama, toate marmotele invelesc ciocolata in staniol. A trecut deja ceva vreme de cand acel spot publicitar a fost lansat in lumea oamenilor, insa efectul sau insa persista. Si in ziua de azi marmotele continua sa inveleasca ciocolata in staniol. Si-au facut de altfel propria lor fabrica de ciocolata unde produc faimoasa ciocolata “Marmotica”, ciocolata invelita desigur in staniol de catre marmote.
Si toate marmotele isi iau desigur slujba foarte in serios. Invelesc ciocolata cu o tehnica si maiestrie nemaivazuta de nimeni, insa se rezuma doar la acest lucru. Restul operatiilor necesare fabricarii ciocolatei “Marmotica” sunt efectuate de diferite alte animale: un urs, un iepure etc. Intr-o vreme lucra pana si lupul pentru ei, dar a innebunit intre timp. I s-a tras de la o pasta de dinti expirata, dar asta e alta poveste.
Desi restul marmotelor privesc cu mandrie faptul ca ele sunt singurele animale carora li se permite sa efectueze sacrul act al invelirii ciocolatei in staniol, una dintre ele e nemultumita de acest lucru. Una singura.
Costache Ghevara, una dintre miile de marmote lucratoare la fabrica de ciocolata, sau “marmot” mai bine zis, a fost mereu nemultumit de acest lucru. I se parea ca marmotele au fost fraierite de oameni, care le-au insuflat prin acea reclama sentimentul ca munca pe care o fac ele este una nobila. El gandea altfel.
“Sa invelesti ciocolata in staniol e o munca de sclav. De chinez sau de indian, nu de o marmota. In toate fabricile din lume slujbele de genul asta sunt prost vazute si nu sunt privite cu ochi buni de catre societate. Adica o echipa de arici sta toata ziua in fund in birouri si efectueaza studii de piata pentru a face compania sa prospere, iepurele monitorizeaza productia de ciocolata astfel incat sa nu intervina erori si asa mai departe iar noi… noi, marmotele care am construit si detinem aceasta fabrica, efectuam munca de jos a invelirii ciocolatei in staniol.”
Cuprins de o insufletire nemaivazuta si in plin avant revolutionar, Costache Ghevara a inceput sa predice convingerile sale in fabrica de marmote. Cum avea o adevarata carisma, a reusit sa convinga in cateva luni sindicatul marmotelor ca invelirea ciocolatei in staniol nu este ceva cu care sa te poti lauda. Desi a fost mai greu initial, pentru ca marmotele mai batrane nu vroiau in nici un cap sa renunte la invelitul ciocolatei, activatate sacra pentru ele, cele mai tinere nu au stat prea mult pe ganduri. In fond, nu e tocmai placut sa stai sa invelesti zilnic sute de ciocolate in staniol. Este o munca minutioasa si plictisitoare.
Sub indrumarea lui Costache Ghevara, marmotele au revolutionat fabrica! Au dat afara restul animalelor si au pastrat doar marmotele. In fond, fabrica era a lor, nu? Bineinteles ca marmotele care au ramas nu au mai fost nevoite sa inveleasca ciocolata in staniol, ci au primit toate slujbe cu titluri pompoase, ce presupuneau sa faca mai mult munca de birou, sau sa apese pe butoane. De invelirea cicolatei se ocupa de-acum un robot industrial ultramodern, care lucra mult mai eficient decat lucrau marmotele inainte. Entuziasmate, marmotele au anuntat vestea in intreaga lumea si au asteptat cu sufletul la gura sa le creasca actiunile mai ceva decat cele de la Google.
In 2 luni fabrica a dat faliment. Fara marmotele care sa o inveleasca in staniol, ciocolata “Marmotica” nu mai avea nici un farmec. Nimeni nu vroia sa manance o ciocolata invelita in staniol de catre un robot industrial. Marmotele ramase fara slujba s-au angajat la care pe unde au putut si lucreaza mai mult la negru. Costache Ghevara a murit la scurt timp dupa falimentul fabricii, fiind mancat de lupul care innebunise acum ceva vreme.

Care e morala?

Aveti grija ce pasta de dinti folositi, sa nu innebuniti precum lupul.
Intre timp, ursul continua sa toarne alune in ciocolata.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

18 Responses

 • Autumn says:

  Si asta inseamna ca vom avea noi ursi nemultumiti si noi revolutii in fabrica de ciocolata “La Ursulete” … Ceea ce inseamna ca poate vom avea si o noua poveste.

  Chiar m-ai facut sa zambesc…

  >:D<

 • Yulobo says:

  ._. That thing is way too long o.o Me got bored x.x
  Well, it’s kind of … E seaca >.< Well, my apologise, dar n-am rabdarea necesara :)) [vreau sa termind inca 5 volume :-s … citit, normal xD]
  So… I give this a pass grade :-? I’ll read it once again when I finish that manga @-)
  ’till then, huggies are the best :P
  >:D<

 • cedik says:

  Da, stiu ca e seaca. :P
  Imi place umorul sec :) Plus ca nu am zis nicaieri ca ar trebui sa fie amuzanta.

 • Yulobo says:

  O.O That was way too fast [-( You gotta gimme huggies Q.Q Don’t make yulobo cry :-< [well, you gotta do 5 things, got it? Ce-a mai ramas… 4 lucruri :-< And yet, no huggies [-( I’m not gonna come back if you’re not gonna keep your words … Yulobo wa baka desu. Q.Q]

 • rickydbz says:

  e ciudat :| nu stiam ca ceva poate fi haios in felul acesta :)) … povestea e foarte faina :) .. nam ce sa zic :D

 • cedik says:

  @Yulobo: >:D<
  @Ricky: Thanks! :D Ma bucur sa aud ca ti-a placut

 • Byby says:

  Fiecare intelege in alt fel termenul de ‘ amuzant ‘. Pe mine, asemenea Danei, m-a facut sa zambesc. Pe altii, problema lor probabil ^^”
  Yulobo, fara suparare, dar nu-ti lasa o parere destul de ‘ rea ‘ sa zic despre un lucru daca nu-l citesti in intregime xD

  Bogdan, pune niste semne de exclamatie si anunta ca ar trebui sa fie amuzant, lol.

  Mie mi se pare amuzant.

 • Yulobo says:

  ._. am citit tot :-?
  Dar mi se parea sec >.<
  [Maybe bcs of the mood, who knows :-?? ]
  [I don’t, really… ._.]
  [well, huggies :P ]
  [>:D< ]
  [;)) ]

 • BlueObelix says:

  Sec O_O ._. that was reaaally boring
  anyway e un pic amuzant…

 • Moro says:

  Hai ca m-ai facut sa rad. :)) caterinca rau. O singura problema am. Expresia “cele mai tanare” are nevoie de un editor. :P

 • Byby says:

  Iti dau eu hug Dana.
  Cum am mai zis, fiecare intelege cuvantul amuzant cum vrea. >.>” Din pacate uneori nu se intelege cum ar trebui, lol.

 • cedik says:

  @Autumn: >:D< >:D< >:D<
  @Moro: Oups, “tinere” trebuia sa fie. Scuze de typo :">

 • asiiks says:

  eu cred ca fabrica a dat faliment din cauza ca marmotele nu erau capacitate sa indeplineasca alte functii :)) …anyway, amuzanta povestea, mai ales faza cu lupul nebun de la pasta de dinti :))

 • cedik says:

  E mai mult ironica si usor sarcastica :D
  E menita sa amuze, nu sa starneasca rasul asa ca ma bucur ca ti-a placut ;))
  Genul asta de umor sec nu prea are multi admiratori

 • Yulobo says:

  o.o Then I suck Q.Q
  Well, Autumn-chan, hora, hora >:D< :P

 • Mitzuke says:

  Again,i`m the last .. -____-”
  E interesanta si haioasa ;)) ….
  Mi`au placut cel mai mult numele de Costache Ghevara[Che Guevarra xD] si cum exista si un lup ‘turbat’ de la pasta de dinti :)) .
  Probabil ca este umor sec dar creierul meu nu percepe astfel lucruri la ora asta..[nu cand ma gandesc ca trebuie sa merg si la dentist ~.~]

  Chuu~ >:D<

 • cedik says:

  Esti prima care a sesizat trimitarea la revolutionarul cubanez ;)
  De dentist nu imi aduce aminte, ca si eu trebuie sa ma duc :-ssLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>