Header image

Ce inseamna pentru mine ecologia

Posted by cedik in Uncategorized

Am primit azi un mail (nu eram spam, chiar mi se adresa mie) in care eram informat despre concursul organizat de site-ul Naturalist.ro.

Castiga cu Naturalist

Iubesti natura si doresti sa te alaturi eforturilor pentru informare, educare si sensibilizare ecologica ?
Inscrie-te in concursul “Educ şi informez în mediul meu înconjurator“, Naturalist te premiaza!

Ce pot spune… initiativa merita aplaudata. Netul e plin de concursuri pe diverse teme, e bine ca mai exista si unele care sa abordeze niste subiecte mai serioase. Ma amuza insa tot conceptul acesta de “ecologie”. E ceva tragi-comic sa vezi ce intelege lumea de azi prin ecologie.

M-am uitat prin articolele trimise de altii pentru concurs si am vazut multe care se incadrau in categoria “oamenii arunca gunoaie”,”oamenii fac risipa” si alte lucruri de genul asta. Nu ma intelegi gresit, nu spun ca nu au dreptate, insa spun acum ce i-am spus si fostei mele diriginte cand am discutat despre asta la una din ore.

Ni se vorbeste tuturor despre ecologie. Trebuie sa ne salvam planeta, trebuie sa avem grija de mediul inconjurator! De acord! In spiritul ecologist, suntem invatati sa nu mai aruncam gunoaie pe strada sau in natura, sa nu irosim prea multa apa sau energie electrica si asa mai departe. Totusi, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar avem o problema grava daca trebuie sa recurgem la pretextul ecologiei pentru a lua astfel de masuri.

In opinia mea, ce ar trebui sa se promoveze mai mult prin scoli sau in mass-media cand vine vorba de actiuni ecologice sunt masurile impotriva marilor companii care polueaza. Vrei sa faci cu adevarat ceva pentru planeta si mediu? Boicoteaza fabricile care polueaza, organizeaza un protest impotriva lor, initiaza campanii impotriva vanatorilor, defrisarilor si a actiunilor de acest gen care distrug echilibrul natural in multe zone din lume. Asta inseamna “ecologie”. La asa ceva ar trebui sa ne gandim cand vine vorba de ecologie.

Hai sa fim seriosi, asta cu aruncatul gunoiului pe strada tine de bun simt! Nu neaparat pentru a proteja planeta nu trebuie sa lasi mormane de gunoaie in urma ta, ci pentru ca esti un om, o creatura inteligenta si ai carui presupusi sapte ani de acasa ar trebui sa ii spuna ca nu e bine ce face. Asa se proceaza cand esti civlizat.

Sunt curios, daca am da dovada de mai mult bun simt, ar fi oare nevoie de astfel de campanii si initiative? Ma indoiesc…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

9 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>