Header image

Rezultatele experimentului

Posted by cedik in Uncategorized

Spuneam saptamana trecuta ca fac un experiment. Prin urmare, nu mai reiau detaliile ci trec direct la concluzii.

Paharul 1 (i-am vorbit frumos)

Boabele de orez sunt usor lipite de fundul paharului si au o culoare usor inchisa.

Apa avea bule de aer si se formasera niste usoare pojghite la suprafata ei, pojghite de o culoare inchisa.

Mirosul: bleah :-& amp;

Paharul 2 (l-am injurat)

Boabele de orez sunt foarte albe si se misca pe masura ce inclin paharul. Nu sunt lipite de fundul lui.

Apa are si ea bule de aer. Se poate numi chiar ca avea spuma,  diferenta fata de paharul 1 fiind vizibila. Si aici se formasera niste pojghite, dar erau mult mai deschise la culoare. Aveau culoarea apei mai precis.

Mirosul: BLEAH :-& amp; :-& amp;

Paharul 3 (cel ignorat)

Si aici orezul era foarte alb si deasemenea, nu era lipit de fundul paharului.

Apa in schimb era mult mai… linistita. Nu avea bule de nici un fel si nici pojghite (sau daca erau, nu se vedeau).

Mirosul: bleah.

Concluzia

Nu exista :)) E drept, sunt unele diferente dar nu sunt chiar atat de semnificative in opinia mea. Pe de alta parte, sunt insa destul de notabile incat sa ma faca sa imi doresc sa repet experimentul.  De ce? Am tinut paharele la o distanta foarte mica intre ele. Poate ca o fi apa inteligenta dar ma indoiesc ca e atat de inteligenta incat sa stie cu exactitate caruia dintre cele trei pahare ma adresam.

O sa arunc… materialul stiintific, dupa care voi reumple paharele cu apa si orez si le voi pune de aceasta data in locuri diferite, departe unul de celalalt, dar in conditii de umiditate si temperatura similare.

P.S. Poze cu paharele nu am facut ca nu are rost… Telefonul meu nu face poze foarte clare din nefericire :( Va trebui sa ma credeti pe cuvant. Daca doriti, pot face insa poze chiar si in aceste conditii.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

9 Responses

 • asiiks says:

  nici o poza nu ar putea inlocui mirosul bleah de care ai avut parte tu:)) …experimentul tau e ceva de genul cu faza cu plantele…mi s-a zis ca daca le vorbesti frumos si le dai atentie cresc mai repede, sunt mai frumoase etc etc…si daca nu le bagi in seama, se vestejesc…parca asa era, nu mai stiu exact…oricum, la cat ma intereseaza pe mine plantele…:))

 • cedik says:

  Da, si de faza cu plantele stiam.
  Si mai stiam cum ca ar creste mai inalte si mai frumoase daca le pui muzica. Aparent, metalul le face bine :))
  Asta ar fi bine pentru ca am si eu o planta in camera si numai metal asculta :D

 • asiiks says:

  :))
  eu acasa aveam foarte multe plante, de fapt mama avea, dar cum era mai mereu pe la servici, eu aveam grija de ele…adica le udam si atat:)) …totusi aratau destul de bine…asta cand nu le puneam prea multa apa:D

 • djaly says:

  Faza cu plantele se verifica. Va zic eu, am testat-o si e pe bune. :D

  Cand eram mai mica ma pocnise pe mine la un moment dat in moalele capului ideea sa ma apuc de gradinarit. :-" Ei bine, cum un apartament de bloc nu-ti ofera prea multe posibilitati la capitolul asta, mi-am zis eu la vremea aceea sa incerc macar o fasole sa produc. Era la moda pe-atunci, si erau si simplu de ingrijit. :P Si ma pun eu pe cultivat fasole si-mi iese (dupa vreo 2-3 incercari) o mandrete de plantuca de ziceai ca-i tinuta numai pe ingrasamant natural (desi conditiile din galetusa de smantana cu nitel pamant nu erau chiar asa mirifice). Si ce-mi vine mie atunci pe neuron? Sa verific sus-numita ipoteza.

  Si se pune Ioana pe vorbit cu fasolea (o si botezasem, sa se simta si ea entitate individuala) si o alintam, stateam la povesti (even though I did all the talking), in fine, o bagam in seama. :)) Ei bine, va marturisesc faptul ca vreme de aproxiamtiv o saptamana fasolica mea s-a dezvoltat fantastic. A mirat-o chiar si pe sora mea ce bine mergeau lucrurile, si chiar a incercat si ea experimentul dupa cateva zile.

  Din pacate, la scurt timp de la aceasta magnifica descoperire, am intrat intr-o perioada dificila la scoala si n-am mai avut chiar asa de mult timp sa stau de vorba cu fasolica mea.
  Si sarmana a murit. X_X (RIP)

  Ooooricum, ideea e ca teoria cu plantele se verifica. Pe testate. :D

 • Joey says:

  “Poate ca o fi apa inteligenta dar ma indoiesc ca e atat de inteligenta incat sa stie cu exactitate caruia dintre cele trei pahare ma adresam.”. =)) =)) Faza asta e extraordinara. You rule!

 • cedik says:

  @Asiisks: Si mama avea foarte multe plante insa avea atat de multe pentru ca nu eram eu responsabil cu udatul lor :-\
  Pe asta de acum mi-am amintit o singura data sa o ud (acum va fi a doua oara). In rest… parca i-a mai pus sor’mea apa cand a trecut pe aici.
  @Djaly: Stiu ca si la Mythbusters au facut un experiment similar, numai ca acolo era in functie de ce muzica “ascultau” plantele de mazare. Ce mi-a placut cel mai mult a fost faptul ca acel mit spunea ca plantele carora li se va pune metal se vor usca si ofili (metal, music of Satan and stuff :-@ ) si culmea a fost ca au crescut mult mai mari decat restul. :>
  @Joey: Thanks ;)) Oricum, daca stai sa te gandesti bine are si logic… oh, shit! :|
  In secunda asta, dupa ce ai zis tu de pahare in comment-ul tau am realizat si eu ca trebuie sa arunc orezul ala din ele. Crap! Cred ca acum sunt toate la stadiul BLEAH :-& :-& :-&
  Tineti-mi pumnii :-ss

 • djaly says:

  :)) goes to prove which kind of music REALLY does ya good. if it worked for the plants, who’s to say it won’t work for us, eh? :))

  din pacate n-am avut placerea sa vad episodul ala, dar o sa-l caut pe youtube sau pe undeva. :P m-ai facut curioasa.

 • cedik says:

  Eh, pana la urma cred ca orice melodie din orice tip de muzica iti face bine atat timp cat este de calitate. Ca nu prea se intalnesc melodii de calitate in anumite genuri muzicale… e alta poveste :))
  O sa ma uit si eu de acel link, daca o sa il gasesc il postez aici!

 • Necro Kid says:

  So that was the result. ;)) Well, ma intreb ce va iesi a doua oara. XDLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>