Header image

Nothing

Posted by cedik in Uncategorized

Stau şi mă holbez la monitor, la fereastra de Word, încercând cu disperare să îmi storc creieraşii şi să pot posta şi eu odată ceva pe blogul asta. Nu de alta, dar mi-e frică să nu putrezească de atâta inactivitate.
Şi-a mai trecut juma de ora… Criza mea de inspiraţie e gravă rău, mai ceva decât cea economică. Deja dacă a ajuns lumea să se întrebe dacă mai trăiesc

Hai să ne băgăm cu toţii piciorul în inspiraţie şi în refuzul ei prostesc de a-mi face o vizită (e depresia post-sărbători de rahat dar shh!!)

Uite… un text mai vechi, ce vegeta prin folderul meu de My Documents, alaturi de alte tentative esuate de a scrie ceva.

Uneori simt că sunt pe punctul de a avea o revelaţie. Că sunt la un singur pas de a descoperi adevărul universal şi absolut, de a realiza ceea ce se întâmplă cu adevărat, care e scopul vieţii şi alte lucruri de genul acesta.
Acum însă stau şi mă uit la ce mi-am făcut în ultimele zile. Asta sunt eu? Nu mă mai recunosc, nu mai ştiu cine sunt. Oare chiar m-am schimbat? Oare chiar o iau razna?
Mi s-a spus recent că am ochi de nebun. De psihopat chiar. Poate… De altfel, chiar şi acum scriu într-un stil nebunesc, sărind de la o idee la alta într-un mod haotic.
Ar trebui să ajung undeva, nu? Aşa că, hai să-i dăm drumul, să spun ce am de spus.
Uneori simt că sunt pe punctul de a avea o revelaţie. Că sunt la un singur pas de a descoperi adevărul universal şi absolut. Încep să realizez că există un sens, că toate lucrurile acestea se întâmplă cu un sens. Devin mai înţelept, mă maturizez însă doar pentru câteva clipe. Pe urmă îmi reamintesc tot… griji, durere, stress, suferinţă. Îmi reamintesc prin ce am trecut, realizez prin ce trec şi mă gândesc prin ce o să trec. Rahat! Încerc să îi dau un sens vieţii mele şi să mă gândesc care e scopul meu, de ce trăiesc însă singurul răspuns care îmi vine în minte este „De-aia!”.
Unii oameni trăiesc pentru un vis, au un ţel. Muncesc toată viaţa pentru a-şi atinge acel ţel după care sunt fericiţi. Oare chiar aşa să fie? Suntem fiinţe perisabile şi fragile până la urmă. Ne naştem, trăim pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă, după care murim. Nu cred că avem vreun scop real. Nu… ni se implantează în cap nişte posibile scopuri încă de când suntem mici, pentru bunul mers al societăţii. Tu, de colo! Crezi că te-ai născut pentru a fi bogat? Crezi că în momentul în care acel spermatozoid a fecundat ovulul din care ai apărut puff! a fost creat şi scopul acesta odată cu tine? Nici măcar nu ştiai ce înseamnă asta atunci. Ne naştem fără nici un scop anume şi suntem puşi să ne alegem unul pe măsură ce creştem. Mă rog… pe măsură ce mă gândesc din ce în ce mai mult la asta începe să mă doară capul.
Stau acum şi scriu aceste rânduri. De ce? Degetele mi se plimbă agil pe tastatură, pe monitor apar caractere pe care creierul meu le interpretează apoi. Fuck, stai, am uitat să pun cratima, am uitat să pun virgulă, am uitat să pun diacrticicele… Şi toate acestea, cu ce scop?
Sunt doar un tip. Probabil că o să mor în câţiva ani. Lumea va continua şi fără mine. Mi-ar plăcea să ştiu că sunt centrul universului şi că odată cu mine dispare tot dar nu cred că va fi aşa. Oricum nu contează, eu nu voi mai fi. Pe urmă vei muri şi tu, persoana care citeşte aceste rânduri, vor muri şi cunoscuţii tăi, vom muri cu toţii. Poate chiar va veni apocalipsa şi un meteorit uriaş va distruge omenirea. Cui îi pasă cu adevărat până la urmă?
Uneori simt că sunt pe punctul de a avea o revelaţie. Că sunt la un singur pas de a descoperi adevărul universal şi absolut. Mi-e frică însă să nu descopăr că de fapt nu există aşa ceva.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

10 Responses

 • Amy says:

  Holbare placuta in continuare..

 • Amy says:

  A si app,textul e de cand erai tu in depresie?

 • d.v.i.k. says:

  Vad ca ai dat in boala prozelor.. pai mai viziteaza si tu Blogroll tau mai fura ideei… mai iesi pe afara la -10 C… mai batate cu cineva…

 • cedik says:

  @d.v.i.k.: Eu prefer sa nu fur idei, ci sa le dau altora idei de furat :))
  @Amy: Textul are cam o luna-doua…
  E un fel de eseu :-?

 • Ai mai incercat sa iti storci creierasii sa vezi daca iese ceva ca sa poti posta? Stiu ca nu a trecut mult timp…incearca stiu ca poti.:)

 • miru be says:

  hei,cedik,nu voiam să ne spui acum minunea pământului,poate nici măcar o păţanie din tren.era de ajuns un “TRĂIESC!” forţos.

  iar despre text…să ştii că la un moment dat toţi ajungem în faţa oglinzii punându-ne aceiaşi problemă.şi eu m-am aşezat în faţa ei,întrebându-mă ce caut pe pământ.sau dacă eu sunt aleasa.şi am stat mult timp să mă gândesc.şi am ajuns şi la o concluzie:idioata aia de coafeză m-a căprit şi eu de-abia acum văd!

  lăsând gluma de-o parte,să ştii că rezolvarea problemei e dată de Biblie,care grăieşte cam aşa:”Deşertăciunea deşertăciunilor şi totul e deşertăciune!” deci niciunul dintre noi nu va face ceva grozav,oricât de grozav ar părea.revelaţia-toţi o avem în noi,toţi primim la naştere câte o bucată din nemărginitul puzzle al absolutului.e normal să ne simţim aleşi,pentru că suntem speciali cu toţii.numai că suntem speciali împreună,ca umanitate,nu ca individ.

  p.s.cele cinci rânduri pe care le-ai scris la început fac toată crema.vezi,când nu ştii ce să scrii,scrie că nu ştii ce să scrii şi îţi vor ieşi neşte comparaţii grozave!
  cam atât am aberat pe ziua de azi!salutări tuturor!

 • Amy says:

  Daca n`ai ce face:
  -Spala un copac
  -Roaga`te la Vlad Tepes
  -Fierbe inghetata
  -Sperie o fantoma
  -Fi rosu
  -Planteaza un pantof
  -Stai
  -Fa pe mortu`
  -Gaseste o vrajitoare
  -Fugi
  -Da`ti foc
  -Umfla un balon pana ti se sparge in fata
  -Deschide toate cutiile in casa
  -Mesteca gheata
  -Omoara o planta
  -Loveste`te de birou
  -Uita`te la soare sa vezi daca se misca
  -Invata araba
  -Vezi cat de mult poti dormi.
  -Vopseste`ti dintii.
  -Poarta o salata.
  -Stai in capul altcuiva.
  -Zambeste!
  -Enerveaza`te pe tine.
  -Construieste o casa din cuburi de gheata.
  -Mananca o muratura.
  -Umple cada cu lapte.
  -Imagineaza`ti ca esti Obama
  -Citeste o rosie.
  -Roteste`ti covorul.
  -Fa o poza.
  -Vorbeste cu un fulg.
  -Mananca ce gasesti.

  Atata mi`a venit..daca mai vrei ma mai gandesc..fa chestiile astea si`ti revvine inspiratia.

 • Pingback: Un post cu dedicatie | Pissing people off as a hobby

 • magda says:

  pentru mine esti universul:)
  ai grija de tine…si multumesc:*

 • Maura says:

  Sorta true…ultimul paragraf that is…desi nu stii niciodata cine ar suferi daca nu ai mai fi. :PLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>