Header image

O zi din viata unui alchimist

Posted by cedik in Uncategorized

Pana apuc eu sa termin ce vroiam sa  scriu, pun si pe blog un text mai vechi, doar pentru… cunoscatori. E o parodie a Full metal alchemist :D

A fost scris pentru revista Manga-Anime, a aparut in numarul 8 parca, editia pdf si deci nu a mai fost publicat nicaieri. Parca ar fi pacat sa il las sa zace pe hard si sa se acopere de praf. Il pun si pe blog, sa il am la colectie :))

Here goes ->

Dragă Jurnalule,

Azi m-am trezit ca de obicei la ora 6 şi tot ca de obicei i-am înjurat pe cei care au avut strălucita idee ca orele să înceapă de la 7. M-am spălat pe faţă şi pe dinţi, după care mi-am uns încheieturile automail-ului cu puţin ulei ceea ce l-a făcut pe Al să ţipe la mine:

-“ED!!! Sper că ăla nu e uleiul meu cu aromă de trandafiri! Ştii doar că l-am comandat de la Avon special ca să îmi lustruiesc coiful cu el! M-a costat o grămadă de bani. Foloseşte-l pe al tău!”

Da, sigur, de parcă aş fi folosit ulei mecanic românesc, cum era al meu. Degeaba îmi dau cu deodorant dacă mâna mea de metal miroase a esenţă de tractor. -__-“

Am plecat repede de-acasă, lăsându-l pe Al să bombăne ceva la adresa medicilor şi a examenului medical pe care nu a putut să îl treacă pentru a putea da şi el examenul de Alchimist. Norocosul! De-ar ştii el cât de multe “pierde” rămânand acasă… Nici nu îl invidiez >.>

M-am urcat în autobuzul aglomerat precum o cutie de sardine (nu zic asta din cauză că stăteam înghesuiţi ca într-o cutie de sardine ci din cauză ca mirosea a peşte >.< ) şi bineînţeles că am fost călcat ca de obicei pe picior de vreo 20 de ori. Din fericire am fost călcat pe piciorul de fier ^^

Când mai aveam doar două staţii, autobuzul a oprit brusc pentru a-l putea transporta pe unul din pacienţi la spital. Îl călcasem din “greşeală” la rândul meu şi acum avea laba piciorului fracturată. Am luat-o frumos pe jos urmărit de privirile dezaprobatoare ale pasagerilor din autobuz, care ma priveau ca pe un infractor… De parca ar fi fost vina mea că s-a nimerit să îl calc tocmai cu piciorul de metal >.>

Am ajuns într-un final şi la şcoală. La intrare l-am văzut pe Roy Mustang. Pedofilul! Flirta cu nişte fete de liceu! -.-‘

M-a observat aşa că i-am rânjit fals şi i-am făcut cu mâna, rămânând cu ea întinsa în aer O_o Ai naibii chinezi şi bateriile lor 777! Nu sunt bune de nimic!

Noroc că aveam la mine o pereche de rezervă. Le-am montat în braţ îl locul celor vechi după care mi-am mişcat mâna cu voioşie preţ de câteva minute până când am rămas iar cu ea întinsă în aer. Mda… După ce am scos şi aceste aşa-zise baterii de rezervă afară am constatat de ce m-au ţinut aşa puţin >.> Pe ele scria “Somy” şi nu “Sony”! De-aia cred că au şi fost atât de ieftine. Mai bine le luam pe cele “Pamasonic”! Ai naibii chinezi şi bateriile lor! Am trecut pe modul manual şi am dat frumos la manivelă cu celălalt braţ preţ de 15 minute. După ce a scos fumul şi zgomotele de rigoare, automail-ul a pornit într-un final.

Mda… “Mercedesul” automail-urilor… Mai degrabă trabantul! Aduceţi-mi aminte să o strâng de gât pe Winry data viitoare când o văd!

Ajuns în clasă, am constat că proful nu venise încă, prilej minunat pentru scumpii mei colegi mei să îşi etaleze noile telefoane mobile cu mp3 player. Dacă numai s-ar fi lăudat cu ele nu ar fi fost o problemă dar dacă nu puneau şi manele nu se simţeau ei bine. Parcă am fi fost în “Full Metal Manelist” nu alta >.<

Hehe… am fost însă la fel de surprins ca ei când le-au explodat difuzoarele. Deh, dacă nu ar fi chiulit aşa des poate ar fi ştiut şi ei ca alchimia se poate practica şi de la distanţă Dar aşa… “Full Manele Alchimist” scrie pe fruntea lor.

A venit într-un final şi proful (sau profa? nici nu mai ştiu de când cu toate experimentele lui Tucker -__-“ ) şi m-a pus să şterg tabla. . Am spart-o şi va trebui să o plătesc iar directorul m-a ameninţat că mă va da afară, însă nu a fost vina mea că au râs de mine că nu pot să ajung să şterg tabla până sus. PE CINE NUMESC EI SUPER ULTRA HYPER MEGA GIGA PITIC???

M-am mai calmat şi pe drumul spre casă am dat de alte belele >.<

Un grup de puştani se luaseră de Al. Vroiau să îi fure armura şi să o ducă la fier vechi. Hmm… cred că era din Ishbala, că prea erau cam negricioşi.

L-am ajutat să scape de ei şi am plecat să îl vizităm pe Hughes, de la departamentul bancar de Investiţii, însă cum acesta era mândru nevoie-mare şi s-a apucat să ne descrie cu lux de amănunte cum i-a mers pentru prima oară fetiţa la oliţă, ne-am adus subit aminte că trebuie să plecăm.

Pe drumul de întoarcere am trecut pe lângă atelierul de tatuaje al lui Scar. Îi merge bine tipului, are mulţi clienţi. Toţi homunculii şi-au făcut tatuajele la el.

Când mai aveam doar vreo 10 minute de mers ne-a prins o ploaie torenţială şi a trebuit să îl car pe Al tot restul drumului. Îi cam ruginiseră încheieturile >.>

Ajunşi acasă, l-am şters bine cu o bucată de şmirghel şi l-am pus să stea cu picioarele într-un lighean de ulei iar eu m-am dus să fac un duş.

Ne-am mai uitat puţin la televizor dar ne-am plictisit repede. Aceleaşi ştiri plictisitoare… Gluttony câştigase un alt concurs de sumo, Greed jefuise o altă bancă iar Wrath era invitat pentru a n-a oară la “Copii fac incantaţii alchimiste trăznite”. Aşa că mi-am scos jurnalul, am scris aceste rânduri şi acum mă duc să dorm.

Semnat:

Edward Elric

P.S. NU SUNT SCUND!!!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

9 Responses

 • Lulu says:

  Prea…care este cuvantul potrivit?!=)) Daca exista o limita pentru ras cred ca tocmai am intrecut-o.Modul manual, invartit la manivela, “copii fac incantatii alchimiste traznite” siii…copii la olita?!=)) )
  Genial, Al e inca robot si se da cu ulei de la Avon, homunculii isi fac tatuaje si Ed…ei bine este tot Ed si este SCUND.Ai nabii chinezi!!!!O asemenea parodie merita premiata.

  PS: SUNT SCUNDA!!!!!

 • Mitzuke says:

  Cele mai tari parti erau cele cu scoala,mwhaha.Full Metal Manelisti?Oh,indeed.Sau faza,cu profa sau proful ,nah ca nici el nu mai stia de cand cu experimentele lui Tucker =)) )
  SUPER ULTRA HYPER MEGA GIGA PITIC!!!
  Poor Ed =))

  P.S: SI EU SUNT SCUNDA!!!!

 • Amy says:

  Il stiam :)) Din revista,dar a fost dragut sa`l mai citesc odata xD

 • Maura says:

  P.S. SUNT SCUND

  *fix’d :D

 • Yulobo says:

  L-am citit de mult. Şi în timp ce reciteam, ziceam: va fi asta, nu? Da. Next time: Ah, nu asta? O.O Aaaaa, ba da, asta.

  And so on. Btw, nu ştiam că tu ai scris asta. O.O Nice. Rili nice.

 • grafittix says:

  omg.. this is so…
  sad :((
  it’s so unfair :( … why Hughes :( ? Why Ed:( ?
  cum sa astept pana apare Fullmetal Alchemist 3 ca sa vad ce se intampla in continuare :(( ?
  Pana atuncea mor incet T.T….

 • grafittix says:

  app… sorry de off, dar imi ia 30 de seunde ca sa mi se incarce o pagina pe blogu` asta o.O…

 • Knitweeler says:

  ok, deci la faza cu uleiul Avon de lustruit, esenta de tractor si perversul de Mustang deja mi-am intrecut limita la ras. dupaia a venit Full Metal Manelist, atelierul lui Scar si… emisiunea Copii fac incantatii alchimiste traznite sa o faca pe sora-mea sa urle la mine ca vrea sa doarma iar hohotele mele de ras nu-i permit.

  P.S: NU SUNT SCUND >.<

  P.S.2: cine era prezentator la emisiunea aia? King Bradley Iantu? :))

 • G.M. Yui says:

  foarte tare si interesant,nu m-am putu opri din ras
  Mi-a placut si cum ai scris,a avut totul o logica,si in acelasi timp a fost super amuzant,mai ales denumirile de ,,Full Metal Manelist” si ,,Full Manele Alchimist” si bineinteles ,,Copii fac incantatii alchimiste
  dar nunumai asta
  genialLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>