Header image

Cum era sa ma calce trenul

Posted by cedik in In tren

…si dupa cum spuneam la sfarsitul postului precedent, am plecat sâmbăta trecută acasă cu sor’mea şi cu Ioana, una dintre colegele ei de cameră. Mergeam ca de obicei cu trenul. Cum dormisem doar vreo 2 ore, că stătusem în noaptea de dinainte să mai scriu câteva pagini la proiectul de licenţă, am moţăit tot drumul şi am ajuns destul de repede. Ne-am dus jos (era tren cu „etaj”), aşteptând să oprească trenul… Eu ascultam muzică, ca de obicei. Totuşi, din motive de durere de cap, aveam volumul dat undeva pe la jumătate spre minim. Şi-opreşte trenul destul de repede, undeva pe la linia 4.

Sor’mea, care căra un bagaj de mână, şi cu Ioana, rămăseseră în spate. Eu, cu rucsacul în spate şi mâinile în buzunar, sar agil din tren şi dau să trec mai departe. Şi-aud la un moment dat că mă strigă cineva. Da’ nu ştiu ce zicea că eu am înţeles cum că îmi cade geanta, sau cam aşa ceva. Ce geantă, că eu eram cu rucsacul. Şi stau, şi mă gândesc, care o fi faza? Zic că poate e vorba de geanta lu’ sor’mea, că i-a căzut, că are nevoie de ajutor să o dea jos, sau poate i-o fi picat altcuiva geanta… Oricum, eram destul de huh? O_o

Mă prind la un moment dat că ălă sau ăia care strigau ziceau ceva de genul: „Dă-te înapoi că te calcă trenul?” şi aud pe unul că mă’njură şi bagă o replică din-aia de „Fi-ţi-ar căştile să-ţi fie că bla bla bla şi bla bla”. Care căşti, erau date aproape la minim, dar nu conteaza.

Destul de debusolat, şi neînţelegând ce naiba vor ăştia, mă dau şi eu cu un pas mai în spate, şi văd că venea un tren, de undeva departe. Şi stau.

Cum eram încă buimac şi nu ştiam exact ce vor ăia, am stat pe lângă tren, că oricum trebuia să o aştept şi pe sor’mea. Peste vreo 10 secunde ajunge şi trenul ăla pe lângă noi şi ne depăşeşte. Între timp, eu eram destul de iritat de atitudinea tuturor de „OMG, era să te calce trenul” că nu era ca şi cum în timpul ăla eram de mult pe peron numai sărind într-un picior. Dacă aş fi mers normal, la ce viteza am, dădeam turul gării de 10 ori (Petre ştie, el mereu mă roagă să merg mai încet când ne mai întoarcem de la facultate).

Bun, acum stau şi mă gândesc… oare cât timp i-ar lua unui om normal (cu atât mai mult mie) să treacă peste o line de cale ferată? Aka 1 metru. Sau hai sa zicem 2-3, că nu rămâi pe urmă fix pe marginea ei. Să facem un calcul: sar din tren şi ajung pe linia cealaltă: 2-3 secunde; mă chinui să îmi dau seama ce strigă ăia: 5-6 secunde; aştept să ajungă trenul lângă mine: încă vreo 10. Deci multe secunde :> Şi mi-au venit în minte următoarele ipoteze.

 1. Dacă mă trăznea un fulger fix pe mijlocul liniei şi rămâneam paralizat? Mă călca trenul mai mult ca sigur.
 2. Dacă făceam un atac cerebral fix pe mijlocul liniei şi cădeam pe-acolo? Mă călca trenul mai mult ca sigur.
 3. Dacă mă lovea o criză de epilepsie fix pe mijlocul liniei şi mă zbăteam pe acolo? Desigur, acest lucru ar fi presupus să fiu şi epileptic dar în fine… Mă călca trenul mai mult ca sigur.
 4. Dacă aş fi devenit brusc amnezic şi aş fi uitat cum se merge fix când eram pe mijlocul liniei? Mă călca trenul mai mult ca sigur.
 5. Dacă mecanicul trenului i-ar fi venit brusc boală pe mine şi ar fi accelerat trenul cu viteza sunetului când eram eu pe mijlocului liniei şi ar fi ajuns lângă mine într-o fracţiune de secundă? Mă călca trenul mai mult ca sigur.
 6. Dacă prin motive cu totul şi cu totul neştiute de mine m-aş fi împiedicat la trecerea liniei de vreo 7-8 ori la rând şi nu aş fi reuşit să mă ridic la timp? Mă călca trenul mai mult ca sigur.
 7. Dacă îmi făcea vreun duşman (Dj Izotope de exemplu) voodoo sau alte magii negre şi mă blestema să rămân blocat fix pe mijlocul liniei? Mă călca trenul mai mult ca sigur.
 8. Dacă aş fi avut gânduri suicidale de care nici măcar eu nu aş fi fost conştient şi aş fi decis brusc să rămân acolo? Mă călca trenul mai mult ca sigur.
 9. Dacă nişte extratereştrii mârşavi m-ar fi ţinut captiv pe mijlocul liniei cu un fel de undă tractoare şi eu n-aş fi putut să mă opun? Mă călca trenul mai mult ca sigur.
 10. Dacă ar fi avut loc vreo explozie solară, s-ar fi ivit o gaură neagră prin preajma mea, s-ar fi dilatat pe urmă timpul şi în loc să îmi ia 1-2 secunde să ajung pe partea celaltă mi-ar fi luat vreo 15-20? Desigur, în condiţiile în care ce am spus eu este măcar posibil şi are vreo logică din punct de vedere al legilor fizicii. Mă călca trenul mai mult ca sigur.

După cum vedeţi, existau 10 motive evidente pentru care m-ar fi putut călca trenul. Vai, în ce primejdie am fost. A fost tare sor’mea, care tot încercam să mă facă să tac din gură, că tot bodogăneam la adresa ălora şi îmi zicea să îi mulţumesc tipului ăla. POFTIM??? /:)

Păi, aşadar şi prin urmare, dacă am fost vreodată în cel mai mic pericol de a păţi ceva, a fost din cauză că mi-a distras atenţia. Cum Dumnezeu să strigi după un om că îl calcă trenul când dacă mai făceam un pas eram peste linie iar trenul era undeva la 15 secunde în spatele meu. Dar pe bune, un pas :/

Tulai, Doamne, da’n ce primejdie am fost…

P.S. V-ati intrebat vreodata de ce poarta supereroii chilotii peste pantaloni?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

32 Responses

 • Yulobo says:

  *is rolling on the floor laughing* Over protective sau idioţi care n-au ce face. :)) Ete na, de parcă nu se putea uita că mai ai puţin şi eşti ferit.

  Btw, punctele 6 şi 7 au pus capacul. =))

  eu: =))
  soră-mea: ce râzi?
  eu: nu, nimic. *rofl*
  soră-mea: O_o
  eu, uitându-mă la ea: =)) ))

  Nevermind. x3

 • Deea says:

  11. Daca ti se punea un carcel ? :> =))

 • cedik says:

  @Deea: Uite ca la varianta asta nu m-am gandit :)) Trebuia sa fie un super-mega-giga-ultra-carcel, sa mi se puna pe fiecare muschi al corpului si sa incep sa ma zbat spasomodic pe-acolo totusi, ca altfel nu vad cum m-ar fi blocat. Si tarandu-ma si tot treceam peste linie.
  Pe de alta parte, un carcel s-ar putea sa i se puna domnisoarei Isabela, care se tot tavaleste de ras :-"

 • Yulobo says:

  XD Ai ceva cu numele meu? :))

 • cedik says:

  N-am nimic, e chiar un nume tare si imi place :>
  Suna bine!
  Btw, ca stiu ca parca tu te plangeai, mi-am rapit acum un minut din timpul meu pretios (a se citi: mi-am invins lenea) si am reusit sa rezolv problema cu smiley-ul :-"

 • cedik says:

  Nevermind, tot nu vrea sa mearga. Ma uit mai tarziu cu atentie

 • Yulobo says:

  =))
  :-\

  Să vedem. XD

  [Edit] Mdea. :))

 • Maura says:

  12. Daca iti aratam eu unde’i plexu’ si’ai fi ramas fara aer? :))

 • cedik says:

  Si daca ma feream eu si ramanei tu pe mijlocul caii ferate sa te calce trenul nu era si mai bine?

 • Maura says:

  Si daca ne calca pe amandoi? :>

 • Yulobo says:

  Şi dacă vă ferea un înger? O.O

 • Maura says:

  Si daca nu ne calca? O.o
  Nu e musai sa moara nimeni, nu? :-s
  Daca de fapt trenu’ nu exista si’ar fi aparut cineva care ne’ar fi dat o galeata de bani mai cv ca premiu’ ala la loto’ si ne’am fi imbogatzit cu totii si’am fi trait fericiti pana la adanci batranetzi? :))

 • Magda B says:

  Cata rautate!
  Du-te-n pusca mea, mie mi-a stat inima in loc…era sageata si tu esti un neatent…omul nu a vrut decat sa iti faca un bine si de aia trebuia sa multumesti. E bine sa ai gura mare dar nu mereu. [-(
  Eu de exemplu am inelmint, nu am putut decat sa tip la tine. Daca saream din tren sa te imping, na nu mai eram rationala sa ma gandesc cat de repede poti tu sa treci calea ferata(vedeam trenul cum se apropie si suiera) si dadea peste mine? Sau faceam dracu’ stop cardiac, ca nu am inima de bou…cata bataie iti dadea tata ca il lasai fara fata?
  nu ai decat ironie in capul ala 8-|

 • cineva says:

  Lol, mi-aduce aminte de faza cu dopul de sticla cazut in intersectie, mai sa lesine alexandra ca ma calca masinile pe-acolo si nu stie ce sa le zica alor mei :))
  Meh radem noi, glumim, dar realizezi ca daca din motive de agenti psihotronici te calca trenul, faceam sedinta de spiritism numai ca sa te chem inapoi si sa-ti dau un bocanc in scafarlie, nu?:-"

 • Yulobo says:

  Ţi-o cam iei, Flaw dragă. =)) Şi ţi-o iei de la fete. *now she’s really lmao*

 • cedik says:

  Ete na.
  Nu e adevarat ce-a zis sor’mea. Cum Dumnezeu sa ma calce trenul ala? Eu merg cu viteza melcului schiop? Nu mi-ar fi luat mai mult de 3-4 secunde nu sa trec peste acea linie (linia 3), ci sa ajung de la linia 4, de unde oprise trenul, tocmai pe peron.
  Putea sa fie ala si TGV, ca la cum merg eu, atata timp cat nu e exact langa mine, nu are sanse sa ma calce. Ce Dumnezeu, dintre toate persoanele pe care le cunosc doar doua pot sa tina pasul cu mine cand e vorba de mers pe jos, atat. Imi ajung 10 secunde sa las o persoana care crede ca merge repede la 50 de metri in urma mea dar in schimb nu imi ajung 15 secunde sa trec peste 2 metri de cale ferata? /:)
  Din nefericire, foarte multe persoane duc lipsa de sange rece si isi fac griji aiurea. Cand o aud pe sor’mea ca i-a stat inima in loc imi vine sa imi dau palme. Sunt sanse mai mari sa mor acum, lovit de un meteorit. >.>

  ‘n dun worry, Alex, nu ma calca pe mine nici un tren atata timp cat nu sar direct in fata lui sau ma leaga un nene mustacios de sine, ca-n desenele animate :))

 • Yulobo says:

  Eee, crezi că nu ţin pasul? Try me. >:3 [How? Find a way. ^^]

 • Maura says:

  Flaw, daca te calca trenu, te invoc si iti pun sufletu’ intr’un animalutz pufos pe care o sa’l duc cu mine…la SCOALA. Acuma tu termini faculta si eu am terminat clasa a 10’a, dar mai am 2 ani de scoala + BAC…+ faculta…+ masterat…+ work…deci faci tu ce faci da’…ca sa te sperii de moarte iti promit ca daca te calca trenu’ voi considera suicide si stii ce te asteapta…BACK TO SKEWL!!! >:)
  Now chill kidz, sunt sigura ca NU va dori suicide, so it’s ok ^^’
  La cat mai multe trenuri…NOT. XD
  Srsly, don’t die, ce mai citesc eu daca tu dispari? :|

 • Amy says:

  No comment O_o Credeam ca e mai grav,eu m`am atins cu rucsacu` Simteam eu ca ceva se atingea de mine ,iar cand m`am intors,TEH HORROR!11one!1

 • BlueObelix says:

  Daca ramaneai fara injerashu’ pazitor si nu iti mai spunea nimeni nimic si nu constientizai si ramaneai pe linie? ;;) ? ..

  oricum =)) ))) prea tare

 • Magda B says:

  App, daca tot zici ca aveai volum mic la casti…inseamna ca ai auzit tot ce am vorbit eu cu ioana?:-s (pe tren)

 • Maura says:

  @ Yulobo

  Da’ le’am citit deja :)) Sunt fanu’ nr. 1 :D
  Deci nea’ Cedik, nu indrazni sa mori, ca stii ce te asteapta :-s :-"

 • Spark says:

  Dacă erai surd şi nu auzeai că strigă ăia? Sau, dacă în momentul în care călcai pe şine te electrocutai şi paralizai? Dacă, din întâmplare volumul căştilor nu era dat spre minim?
  @Maura: Faza cu “Sunt fanu’ nr. 1″ îmi aminteşte de nişte versuri de la Paraziţi =))

  lol, cât e ceasu’ =)) n-am somn =))

 • Lulu says:

  Same as Spark , n-am somn.Sunt ca un mic butoias plin cu ciocolata, asa ca somnul vine mai greu ( bine ca nu sunt hiperactiva :D ).Cred ca daca eu eram in locul tau ma calca trenul.De ce?
  1.Eu n-as fi vazut trenul nici daca era exact la 5 metri in fata mea , exact cum o data n-am vazut o masina.Sunt prea adancita in ganduri siii…vad prin lucruri :)) .
  2.Eu cu siguranta as fi avut volumul la maxim la casti.
  3.Eu, su siguranta m-as fi impiedicat de vreo 8 ori pana sa ajung de partea cealalta.
  Tu te poti considera norocos ca nu a fost vreo eclipsa totala de soare pe moment, si totul ar fi fost in bezna, iar trenul ar fi deviat.Atunci sigur te-ar fi calcat trenul.Putea fi noroc chior, daca in timp ce eclipsa a bagat lumea in beza, trenul sa te ocoleasca exact la 2 metri distanta ( mecanicul era speriat de o apocalipsa) si sa intre exact din trenul din care ai coborat…atunci ala ar fi fost noroc chior :)) , dar lucruri de genul asta tind sa cred ca mi-i s-ar intampla doar mie.

 • Zelia says:

  Si varianta 13: Daca zbura o cioara deasupra ta si eram si eu pe acolo sa strig : “Pazea avionu’!!!” ?

 • Maura says:

  @Spark – pai stii cum se spune…nu’i stres :)) ) desi mie imi aminteste de alte versuri… XD

 • Spark says:

  @Maura: A fost tare faza cu “nu-i stres” =))
  (>.< am uitat să pun un “i”)

 • Miru says:

  eu una cred ca trenul a fost doar in imaginatia tuturor :)) no harm then

 • Yulobo says:

  @Lulu – omfg =)) ))

 • andera says:

  Ma,eu credeam ca ai si tu parte de o moarte glorioasa,sau ca o sa coboare ingerii sa te ia in ceruri,sau cine stie,esti primul om care are dreptul sa vada iadul si raiul la 5 stele….nu ma asteptam sa fi calcat de…tren :| .

  Jur,daca mai faci dastea nu iti mai aduc ofrande [-(

  P.S.: sa nu te apuci de fumat :))
  P.S.2: Macar,ce ascultai ;;) ?

 • cristina says:

  daca era reclama de la pepsi in care vine gagica aia smexy si dadea un sut la minge,mingea nimerea in capu tau,cadeai pe sine,si mecanicu nu apuca sa puna frana,tot fiind cu ochii in decoleteul protagonistei.:>
  sau reclama de la bere,daca urlau toti aia de nebuni si mecanicu cu ei si nu se uitau la tine.:O
  daca aveai tocuri de 10 si te impiedicai de pietricica aia,stii tu,si cadeai fix sub sine.
  daca cobora Jesus cu doua nuci de cocos pe piept si o fusta din pungi si ramaneai si tu si mecanicu atat de *this is the shock of my life* incat nu mai erati in stare nici sa miscati spranceana.:-SLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>