Header image

Zgomot

Posted by cedik in Stuff-uri personale

După cum spuneam odată, am noroc la găuri. De bormaşină. M-am mutat aici, în blocul unde stau, de aproape 3 ani şi în ultimii 2 am avut parte în mod constant de hârâituri de bormaşină. Sau ciocăneli. Sau pur şi simplu zgomote care să te trezească din somn. Ceea ce e de-a dreptul ironic, ţinând cont că zona în care locuiesc este una extrem de liniştită, fără vecini care să facă cine ştie ce scandal prin bloc. Nici măcar maşinile nu prea trec pe străduţa asta (really, they don’t). Teoretic, ar fi trebuit să fie linişte ca într-un azil de bătrâni aici, ceea ce nu ar fi exagerat ţinând cont că vecinii mei sunt în general fie bătrâni, fie familii tinere. Oricum, continuând…

De vreo două săptămâni încoace am (re)început şi eu să dorm ca omu’. Ore de culcare normale, pe la 1-2 noaptea, ore de trezire normale, pe la 10-11 dimineaţă, chiar 9 uneori, ceea ce e… bine cred, faţă de dăţile în care mă culcam pe la 4 şi mă trezeam pe la 1-2 după-amiază. Cu toate acestea, au mai fost şi excepţii, cum a fost de exemplu azi-noapte, când m-a prins ora 5 jucând Cabal cu Alex, că deh, mai facem şi noi un level acolo. Ca şi data trecută când s-a întâmplat acest lucru, am fost trezit din somn pe la dulcea oră de 9, de bormaşini. Dar nu orice fel de bormaşini, ci fix deasupra mea.

Nu ştiu exact cum se face asta, prin ce festă bizară a sorţii păţesc mereu aşa, dar cert e că găurile din vecini se sincronizează cu nevoia mea de somn. Când mă scol devreme nu dă nimeni găuri, dar când trebuie să dorm, se găsesc toţi. Really. Data trecută când m-au trezit bormaşinile a fost tot după o tură de Cabal, când mă culcasem pe la 6. Cred că au montat camere de luat vederi la mine în cameră şi mă pândesc. They is lurking in teh shadows, waiting for mah sleep, ai dreacu’… Sau poate bormaşina lor e vreuna cu ESP şi mă simte.

„BORMASINA SENSES…

TINGLING…

DRILL NOW, QUICK, WHILE HE’S STILL ASLEEP!!!!1”

Cel mai stresant e că tot dau găuri, aproape fără întrerupere, timp de o oră. Aşa fac de fiecare dată. Parcă o fac în mod intenţionat pentru a nu-mi putea eu relua somnul. Că nah, vine, bormaşinuieşte şi el zece-douăzeci de minute, îl înjur în gând zece-douăzeci de minute, după care reiau somnul. Dar nuuu, trebuie să o ţină aşa o oră întreagă, să piară tot somnul din mine şi să rămână oboseala. E o conspiraţie, sunt sigur.

Şi bocăniturile sunt comice. Nu ştiu ce fac ăia de deasupra mea, dar scot cele mai ciudate zgomote. De exemplu, se aud din când în când nişte râcâituri de parchet de zici că se plimbă cu rolele prin casă. Sau scapă oale, cratiţe şi tigăi pe podea. Mai ales asta. Cred că oamenii aia aruncă zilnic o găleată cu cioburi sau tinichele cu smalţ găurit. Şi desigur, bat cu ciocanul. Ce bat, nu ştiu. Cert e că bat şi încă destul de des. A fost tare că se găsise odată să ciocănuiască pe la 7 dimineaţa. Şapte. Oricum trebuia să mă scol pe la 8, că aveam cursuri în ziua aia dar totuşi… SAPTE. Măi, şi nu ştiu cum se face, că după ce bocăneşte şi ăla vreo 5 minute, încep să aud vecina de lângă înjurând. Sau o vecină. Cert e că era de sex feminin şi era mai babă. Aţi auzit vreodată babele înjurând? Dacă nu, ar trebui, este extrem de… interesant. Omu’ „normal”, românul cel de toate zilele, e mai băgător şi scotător din fire sau are ceva cu morţii. Oricum, înjură destul de stereotipic. Dar babele… ehe, babele înjură altfel.

În acea dimineaţă, timp de vreo oră (nu mint), l-am auzit pe vecin cum bătea cu ciocanul şi pe babă înjurând. Şi cum înjura… Mi-o şi imaginam cum stătea în pat, sub plapumă, în rochie de noapte, în timp ce îi se strecurau printre buze, pe un ton tipic vrăjitoarelor ce fac farmece şi descântece, blestemături de:

- „ardea-te-ar focul Gheenei de nenorocit„

- „bătea-te-ar Dumnezeu să te bată, lepădătura Satanei”

- „piei, lua-te-ar Încornoratu’”

- „mânca-te-ar focurile Iadului”

- „blestema-te-ar ăl-de-Sus”

- „lovi-te-ar bolile să te lovească de nemernic care eşti”

- „să n-ai parte de bucuriile vieţii, neisprăvitule”

- „lepădătura Pământului”

- „mânca-te-ar râia să te mănânce”

- „trăsni-te-ar fulgeru’ lu’ Sfântu’ Petru”

…şi alte expresii, care de care mai poetice.

Nu ştiam ce să fac, să râd de bombăniturile babei sau să i mă alătur şi eu şi să-i înjurăm ciocanul ăluia la unison.

Şi cu alarmele de maşină am mai avut „noroc”. Duminica trecută mi-a urlat una în cap timp de vreo 3 ore. TREI ORE! Cine Dumnezeu îşi lasă maşina să urle în miezul zilei timp de 3 ore??? Am vrut şi eu să mă duc să închid fereastra, să nu se mai audă chiar atât de tare dar de unde… era deja închisă. >.> Îmi aducea aminte de un alt inconştient care îşi lăsase maşina parcată pe unul dintre bulevardele din Ploieşti, la marginea şoselei, cu alarma de proximitate activată. Cum trecea vreo maşină pe stradă, cum începea alarma să urle. Şi maşinile treceau, că de-aia era era bulevard acolo, să treacă şi ele. Deştept şi ăla… şi tot în toiul zilei.

Un alt lucru care mă enervează este interfonul şi ăia care sună la el. Îi oprisem sonorul o perioadă că era stresant şi puternic zgomotul pe care îl făcea dar l-am activat iar la un moment dat. Nu înţeleg cum de se găsea lumea să sune fix la mine (ba poştaşu’, ba unu’ cu pizza, ba mai ştiu eu cine). Nu stau în apartamentul 1 sau altceva uşor de tastat. Stau la 106. Un 1, un 0 care e pe cealaltă parte a tastaturii, un 6 care nu e nici ăla lângă 0… De ce nu sună şi ei la 111? 100?

Mai stresant e că a sunat şi poliţia de vreo 2-3 ori, tot cu scopuri de a intra în bloc, că mă şi speriasem, crezând că au vreo treabă cu mine. La fel am păţit şi în dimineaţa asta. Eram eu în pat, încercând să adorm iar după o oră de bormaşini găurind pereţi, când ţârâie interfonul.

„Bună ziua, de la secţia nuş care de poliţie”

Dau drumul, sunt obişnuit deja şi mă bag la loc în pat. Când colo, aud şi ciocănituri în uşă. OH SHI… Iau repede un tricou pe mine, mă duc să deschid şi văd doi neni poliţişti, unu’ tânăr, altu’ mai bătrân. Eu, cu inima cât un purice. Droguri, tâlhărie, fraudă fiscală, genocid, homicid, insecticid… oare ce făcusem? Bag repede armele sub covor, ascund plantaţia de marijuana în dulap, îngrop cadavrele în ghiveciul cu flori şi mă duc să deschid uşa.

„Bla bla bla aţi sunat la 112”

„Ba n-am sunat O_o”

„Nu sunteţi Băl-ceva Nu-mai-ştiu-cum?”

„Nu, sunt Bucur Bogdan”

„Pai da’ ce-aţi păţit de-aţi sunat la 112?”

„N-am păţit nimic, n-am sunat eu ._.”

„Nu e blocul 1, apartamentul 106?”

Next door. >.>

Pe urmă au reînceput să dea găuri. Şi-am dat şi eu drumul la pc, şi-am dat şi eu boxele la maxim, şi le-am pus şi eu un Norther – Unleash hell, deschizând în prealabil ferestrele, să se audă şi mai bine.

„Time will tell…

WHEN I UNLEASH HELL

Blood will fell

WHEN I UNLEASH HELL

Drilling will stop

WHEN I UNLEASH HELL

Death metal ftw! Le-am mai pus şi nişte Gojira şi pe urmă am dat boxele mai încet, că începuseră să mă doară şi pe mine urechile.

Bormaşinile şi ciocanele sunt lucrătura diavolului, adevăr grăiesc eu vouă…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

11 Responses

 • Crystyna says:

  Hai ca scriu si eu pe’aici sa ma aflu in treaba :)) (defapt, am trecut de mai multe ori si am citit o buna parte din postari, dar n’am comentat pana acuma….oricum, who knows if you still remember me ^_^” )

  zgomote…stiu cum e….(si vecinii au boala renovarilor din cand in cand…dar anul trecut…i got my “pay’back” )
  cel putin ai noroc fiindca nu trec masinile (cat de micut ar fi orasul meu…tot se mai gaseste cate unu’ cu motocicleta din categoria ‘intai o auzi, apoi o vezi’ trecand noaptea cand incerc si eu s’adorm -_-” )

  yeah, bormasinile are EVIL! :))

 • Myu says:

  Nu-mi aminti de vecini galagiosi ca intr-o zi o sa chem politia.Cel putin iarna cand vin se intorc acasa (pe perioada verii stau la tara) isi invita pe la ei nepotul si ala e un dezastru pentru psihicul meu.Urla,alearga muta mobila,plange,de parca zici ca s-a mutat spitalul de nebuni deasupra mea.
  Si sa nu uitam de super-duper motociclistu care face ture prin fata blocului.Stand stradal normal ca e foarte mult zgomot insa respectivu e de-a dereptul enervant.Aproape in fiecare seara pe la 11-12 are program omu’.Isi ambaleaza motoru’ si face ture de la un capat la altul al strazii.Dar cel mai enervant e ca exact atunci cand ajunge in dreptul blocului meu face o galagie infernala.In momentul respectiv in capul meu se desfasoara un plan de asasinare.
  Oh da si sa nu uit de copilul fostului meu vecin de deasupra care se urca undeva la inaltime si pur si simplu sarea de acolo.Chiar nu-mi imaginez cam de unde putea el sa sara incat sa-mi miste lustra.Uneori aveai impresia ca e cutremur -.-‘

 • ioana says:

  Uuu…Potzilia pe cap…Ca tot ziceai tu ca atragi ciudati…

 • Amy says:

  This made my day XD Eu n`am probleme cu bormasini/alarme/politie and stuff. La mine`s caini care urla la 4 dimineata, cand mai trece vrun betiv ceva. Mai ales ca dorm si cu geamu` deschis >.< *takes gun/shoots the dog*

 • Maura says:

  “Bormaşinile şi ciocanele sunt lucrătura diavolului, adevăr grăiesc eu vouă…”

  …no shit, Sherlock x3

 • blueobelix says:

  si totusi de ce sunase ala la 112? si-o fi gaurit soacra?

 • Roxana says:

  :))
  funny. E aiurea să stai la bloc. Eu stau la casă (thanks God), dar am babe care înjură singure prin curţi. Şi ce înjură? Câini, cocoşi, pisici etc. :| Nu le pot înţelege, nici nu încerc, nici nu vreau.

  Şi mai am un vecin, dintre atâţia cu vilane, care are cai şi vaci. :| Şi vara, miroase de la grajdiul lui pe toată strada. Şi omul la 6 dimineaţa se trezeşte să taie lemne. Şi face zgomot oribil. Şi vecinul englez urlă şi injură în engleză. well he’s funny. Tot ce îi pot spune ziua e “how is life in Romania?” … şi îmi aruncă “that look”. Bine că îl văd doar de 2 ori pe an, când mă întorc de la facultate şi ajung şi eu pe acasă.

  Şi uneori bestia de lup din curtea mea mai urlă şi latră ca disperatul, aleargă toată curtea. Acelaşi vecin englez îi injură şi strigă “You son of a bitch”… la care câinele meu ridică o ureche … Cred că râde singur, he is in fact fiu de căţea. :))

 • miruna says:

  noroc că nu te-au reclamat vecinii la poliţie că faci contrabandă cu ţigări sau că vinzi motorină,cum a păţit un nene povestitor în autobuz…

 • Nu-mi mai povesti ca stiu cum e… sa te bazaie in cap la orele 22:00

 • Yulobo says:

  ._.

  Brrrrr! Grrrr! Hrrrr! Mrrrr! [mah, era cumva vina mea? :)) că am început să le folosesc în ultima lună XD şi cine ştie cum a ajuns blestemu’ la tine =)) ]

 • Dee says:

  Cum le reusesti tu pe toate? Numai tu puteai pati asa ceva :))Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>