Header image

Aventuri la master – partea a II-a

Posted by cedik in Baiet fiind...

După cum spuneam mai devreme, ziua de luni o începusem nici cu stângul, nici cu dreptul, ci aşteptându-l pe misteriosul “St. Gutu”, sau Guţu după cum am aflat mai târziu. Şi am aşteptat noi mult şi bine, atât de mult încât pe Petre şi pe Andreea îi apucase foamea şi s-au dus să mănânce cartofi la cantină. Noi, restul, am rămas să îl aşteptăm pe Guţu în continuare. Mie îmi era chiar uşor teamă sincer să fiu, mi-l imaginam pe prof ca pe un fel de monstru care se hrăneşte cu studenţi, nu aveam chef să las impresie proastă lipsind sau întârziind la prima întâlnire. Singura problemă era că după jumătate de oră proful tot nu binevoia să îşi facă apariţia. La un moment dat ne spune o secretară (or smth) cum că domnul Guţu ar fi la dumnealui în birou, toooooooooooooooocmai la etajul IV, distanţă fabuloasă dacă e să luăm în considerare scările luuuuuuungi din UPG şi faptul că noi ne aflam la parter. Aparent, cei care au mai avut cu domnia sa în acea zi trăseseră chiulul şi a presupus că şi noi vom face la fel aşa că nu s-a mai catadicsit să vină acolo. Cum telefonul nu îi mergea, cineva trebuia să meargă după el. Se oferă Răzvan într-un final, un coleg, însoţit de Andrei, alt coleg şi purced ei a se căţăra pe scări. După câteva minute, coboară…
Ne uităm la moaca lui Răzvan… parcă iarăşi nu era de bine. Ne spune el că în alea 20 de secunde cât a vorbit cu el şi l-a întrebat ce şi cum i-a pus vreo 7-8 întrebări. Deloc promiţător… În fine, într-un final, după vreo câteva minute, ENTER THE GUTZU!
Vă daţi seama, eram cu toţii curioşi să vedem cum arată aşa că îl aşteptam cu sufletul la gură. Ne-a băgat în laborator şi a rămas în faţă să vorbească ceva cu tehnicianul.
Prima noastră impresie, sau cel puţin a mea, a fost un fel de lol provocat de amalgamul de trăsături destul de bizare care compuneau acest personaj, amestecat cu o uşoară senzaţie de teamă şi/sau intimidare, provocată de aerul de domnul Vucea, tipul ăla de profesor exigent, sever şi înţeptat, care îşi ţine în fund nuiaua cu care altoieşte elevii neştiutori de carte. Imaginaţi-vă un bătrânel de vreo 70 de ani (ca aspect), scund şi burtăcios şi îmbrăcat într-un costum foarte elegant, trebuie să recunosc. Adăugaţi acum o mutră de ofiţer nazist, genul pe care îi vezi prin filme mergând înţepaţi prin lăgare, cu vipuşca la pantaloni şi cravaşă în mână. Imaginaţi-vă acum acest herr profezorăn vorbind cu o voce… ei bine, cred că vocea sa ar putea intra la categoria de voce de fetiţă-băiat îmbătrânit(ă). Efeminată, uşor fonfănită, genul ăla de fonfăneală asociată guvernantelor sau fetelor bătrâne fiţoase, dar şi cu o uşoară duritate în glas, duritate de ofiţer nazist, desigur. Mai că aş rade dacă nu mi-ar fi teamă că mă va băga în camera de gazare.
Destul de frapantă şi intrând la categoria de „e clar…” a fost şi discuţia despre anti-viruşi şi viruşi de calculator pe care am avut-o noi cu dânsul. E drept, nu a fost tocmai discuţie, mai degrabă el vorbea, eu *facepalm*
Aparent, nenea Nicolae Guţ… pardon, Stelian Guţu, are o obsesie cu viruşii de calculator. Probabil că e genul ăla de om care crede în ameninţarea gripei porcine şi aviare şi merge cu batistuţa la nas când aude că a murit vreunul sau doi de gripă prin Malezia sau cine ştie ce altă ţară hăăăăăăăt departe. Oricum, de viruşii de calculator clar îi este frică.
Cu un ton şi atitudine de cunoscător, se apucă să ne explice ce răi este viruşii ăştia şi ce probleme face ei şi cât de important este să facem mereu update la anti-virus. Şi se uită şi la pc. Aoleu, alarmă de gradul zero!111
„Ia uitaţi, e computerul la risc acum, suntem în primejdie să luăm viruşi” sau aşa ceva, ne spune el. Oricum, esenţa e că exista riscu’ acolo, bătă-l vina.
Faza care era… antiviruşii ăia de la şcoală, Nod32 pentru cei care se întreabă, nu avea licenţele la zi şi expiraseră, apărând mesajul ala de „Warning, your computer might be at risk, the antivirus datebase is out of date, your license expired and shit”. Mă rog, genul ăla de mesaj care sperie de moarte orice neştiutor care habar nu are despre Windows, viruşi şi anti-viruşi şi restul tacâmului, crezând că vor năvălii viruşii pe el în secunda următoare. Eu deja eram pe cale să îmi dau palme. Cum frate, fosile de genul ăsta vin să ne predea nouă informatica, materie unde trebuie să înveţi şi să te adaptezi constant la ce e nou, fosile care nu ştiu nici măcar prostii de genul ăsta? Oricum, se duce repede şi cheamă tehnicianul şi începe să facă urât, că’s calculatoarele în risc şi ne atacă viruşii!!11 Asta, băiatul, un tânar cam de vârsta noastra, care auzise şi discuţia de mai devreme şi apucase să afle de obsesia sa pentru viruşi a început să îl ia cu vrăjeli, cum că ar fi de fapt de la Windows, ca nu i s-a făcut update la SP2(3?) şi că nu lasă ei să se facă update-uri că altfel ar pierde licenţa, îi zice de Windows Genuine. În fine, îl duce cu preşul ca să scape de el, după care, ca şi cum noi nu am fi fost acolo în tot acel timp, se întoarce şi către noi şi ne spune iarăşi, tot pe un ton atoateştiutor să nu se facem griji, că e de la Windows Genuine. Ni se luase o piatră de pe inimă, vă daţi seama…
Printre temele de laborator se numără două referate şi un „site” făcut în Dreamweaver (!!!), care să conţină o pagină de index, un CV după model european, unul dintre referate şi o pagină de link-uri. Simt nevoia să precizez că sunt la masterul de Tehnologii Avansate (!!!) de Prelucrarea Informaţiei şi că acesta este un curs de Modelarea Aplicaţiilor Web. Şi eu care mă gândeam că poate o să ni se zică şi nouă ceva de Web 2.0, eventual să ne înveţe să lucrăm cu un framework PHP… Dar nu, nouă ne trimit pe cap fosila să ne pună să facem site-uri în Dreamweaver, şi să ne dicteze UML la cursuri.
Măcar a fost foarte interesant cursul de prelucrarea imaginilor, unde am început să învăţăm algoritmii de prelucrare a imaginilor, cum anume funcţioneaza procesul de zoom, ce se întâmplă cu pixelii, cum anume funcţionează chestii gen Blur, Anti-Aliasing, Thresholding şi alte procedee de care amatorii de Photoshop au auzit cu siguranţă.
Oh, şi ca de încheiere… La celălalt masterat, Managementul Sectorului Public, am un curs de informatică. Ironia sorţii, nu alta. O să încerc să vorbesc cu profa să mă lase să nu vin la laboratoare, că şi-aşa nu prea am cum să ajung, oricum ştiu deja tot ce ar putea ea preda la un astfel de curs.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

5 Responses

 • LULZ. Hitler la mana a..3-a XDDD OMGZZZZ Poate tipu` credea ca vin virusi la el pe corp sau daca ii zice unu din Africa de Sud-nord prin mess ca i`a dat smexah strippers mologenetical boala creka se izoleaza de sotia`sa si de wtf toata facultate,cod roz,Pamantul explodeaza,it rains shet si oile crete si plufoase will ruzellezz teh whorldz betch.

  [i s`a urcat liceul la cap -.-]

  Vorba lu` Mitzuke: I don`t pasa. Si tie should not pasa. Lulz ignore meh xD

 • Mitzuke. says:

  Ahahaha,I became famous?
  Da,eh,anyway,si eu am se pare un profesor de info nou anul asta.Sincer,i liked the old one D: Chiar daca cel vechi ne dadea teste de 5 minute[yes,5 minute.Dar ne lasa uneori 1 minut cu caietul deschis *cough*] si nu putea scrie cu mana dreapta ca nu stiu ce avea la ea [accident or smthg] macar ala vorbea tare :I Si intelegeai ceva.SI STIA CUM MA CHEAMA!!1!ELEVEN.And he liked me,ofc.[not in a pedo way.Ala e profu’ de sport]
  Anu’ asta avem un tip batran,inalt,cu burta,cu mustata si care vorbeste inceeeeeeeeeeet.Si nu intelegi ce scrie pe tabla.Si care nu ne lasa sa intram in cabinetul de informatica din pauza *sob* Inca,ieri,cand avea alta clasa,am trecut pe langa cabinet si aia stateau la rand sa intre in cabinet[eh,asta face toata lumea la noi xD ] si prof. statea langa ei =)) I was like WTF dude.
  Anyway,noroc cu..Duţă..ăăă,Duţu.

 • Gee says:

  Am ras copios la “în tot acel timp, se întoarce şi către noi şi ne spune iarăşi, tot pe un ton atoateştiutor să nu se facem griji, că e de la Windows Genuine. Ni se luase o piatră de pe inimă, vă daţi seama…”
  :))

  succes si felicitari pentru cele doua mastere incepute. Nah, probabil suna usor artificial, insa chiar nu mi se pare un lucru la indemana pentru toti muritorii. Sau la indemana da, la “incapatana” nu.

 • deea says:

  Aha..am aflat si eu intr-un final ce avem de facut.

  “Printre temele de laborator se numără două referate şi un „site” făcut în Dreamweaver (!!!), care să conţină o pagină de index, un CV după model european, unul dintre referate şi o pagină de link-uri.”

  Multumesc, Bogdan! :)

 • cedik says:

  @Gee: Multumesc, dar chiar nu a fost asa dificil, cel putin nu sa intru. Informatica stiam si mi-a fost usor, iar la cel de economie am intrat mai mult pe baza mediei de facultate si a notei de la licenta, ca la grila de-abia am reusit sa scot de un 5 (pe baza de noroc).

  @Andreea: Cu placere. Vezi ca am facut si un grup de yahoo unde o sa punem de acum chestiile de genul asta, o sa iti dau detaliile cand o sa te mai vad pe mess.

  Revenind la… Gutu, tocmai am aflat alte lucruri despre el, si mai interesante… Viitorul nu suna bine deloc >.<
  Singura veste relativ buna este ca am aflat ca iarna vine cu un fes pe cap care arata tare caraghios.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>