Header image

Nijikon 2009

Posted by cedik in Uncategorized

Reuşită ediţia de anul acesta a Nijikon, foarte reuşită chiar, aproape toţi cei care au fost pe acolo şi cu care am discutat spunând că a fost win. Şi chiar şi nouă ne-a mers mai bine decât anul trecut cu standul.

Pentru mine, Nijikon a început de vineri. Am ajuns după-amiaza în Bucureşti, m-am întâlnit cu Alex, am fost puţin cu ea prin oraş să îşi rezolve treburile după care am început noi să ne căutam drumul spre tipografia de unde trebuia să ridic materialele, înarmaţi cu două hărţi pe telefonul mobil, descărcate de pe pagina lor de contact. Materialele (4 modele de postere, 7 modele de stickere/autocolante, 2 reviste promoţionale Mangazup şi un banner cu Animezup de vreo 30 x 100 cm) au fost excelent realizate, ca şi anul trecut, şi mai ales ieftine, prilej cu care mă declar fan al tipografiei Maxxim. Şi când îmi era mie lumea mai dragă, mă trezesc cu mesaj de la Marina: „Nu mai e loc pt stand,ce facem acum te descurci c eu ma duc la repetitii. grabeste-te altfel nu se mai face nimic.

Mă, cum naiba? mă gândesc eu. Aveam locul rezervat de ceva vreme, Marina îi ştie pe cei de acolo, chiar îmi spunea prin vară că anul ăsta o să ocupe ea locul cel mai bun pentru noi şi acum pauză? Încerc să o sun de vreo 3 ori… nimic (o bufnea râsul după cum am aflat mai târziu). După ce am ajuns şi eu pe la Palat pe la vreo 5, fiind întâmpinat de Ruxi, aflu şi de la Marina că fusese o farsă… În fine, am aruncat materialele pe masă şi ne-am apucat să aranjam şi noi cât de cât pe acolo.

În mare, echipa de la standul nostru a fost cam aceeaşi de anul trecut: eu şi Marina (care s-a împărţit între noi şi cosplay), Snow, Shiva, JavaLeen, Ana (Asadtipu) şi, în plus, Alecs şi Yzu. Şi bineînţeles, Alex (Dawn), care a fost responsabilă de a îmi ţine mie de urât :> Oh, şi sâmbătă a ajuns şi DarkS, care a adus cu el un exemplar tipărit al Sekai Animezation, plus două postere pentru revistă, pe care le-am lipit pe perete. Ca şi anul trecut, am fost vecini cu standul Anime-Mania, numeroşi şi gălăgioşi ca de obicei (dar în sensul bun), care au avut un stand foarte activ şi plin de viaţă (chit ca nu prea reiese din poza asta), şi cu care am împărţit chiar şi o priză până când Lord Methos a mai băgat şi pe la noi un prelungitor adus de Dan (The Different Mechanist), unul dintre organizatori.

Ca să încheiem cu subiectul standul nostru, voi povesti puţin şi despre concursul nostru de desen. Am avut ca temă „Halloween Cosplay” iar fiecare participant trebuia să deseneze ceva pe această temă, doar în creion, pe o coală A4, în intervalul 13-14, pentru a putea noi să afişăm notele până în 14:30, când începea concursul de cosplay. Se făcuse însă aproape 12 şi lucrurile nu mergeau aşa bine, cred că aveam doar vreo 5 concurenţi deci situaţia nu era tocmai roz. Noroc cu Alex care a avut geniala idee de a face o mini-pancartă cu concursul de desen, cu care m-am plimbat prin tot Palatul, de am ajuns să avem 17 concurenţi înscrişi până la urmă. Premiul I, un set de markere special pentru desen, în valoare de peste 200 de lei şi oferit de către sponsorul nostru, PicturaOnline, a mers la Corina, iar pe locul 2 s-a clasat Yzu. Desenele au fost notate de către un juriu format din Alecs, Dawn, Raluca-Z (pe care mi-a făcut plăcere să o cunosc, deşi atunci am uitat să menţionez asta) şi Shiva (în ordine alfabetică). Nu a fost nici chiar win, dar a fost mult mai bine decât ne aşteptam. Acum avem experienţa necesară pentru ca anul viitor să facem un concurs şi mai reuşit, poate unul în colaborare cu Anime-Mania, că tot spunea Bebe ceva pe mess.

Ca şi anul trecut au fost numeroase standuri, console de jocuri, spaţii unde să poţi desena, atât clasic cât şi cu tableta, etc. Nu are rost să repet ce se poate citi deja pe site. Ceea ce m-a impresionat în schimb cel mai mult şi nu am văzut nici menţionat pe nicăieri, a fost standul cu mâncare japoneză, pregătită de japonezi. A fost super tare să îi văd cum pregăteau mâncarea (am apucat şi să o gust şi trebuie să spun că a fost delicioasă) şi mai ales să îi aud cum vorbeau între ei în japoneză, nepărând a cunoaşte româna prea bine (cel puţini nu toţi), reuşind să mă înţeleg cu ei doar în engleză.

Un alt lucru inedit a fost faza cu stand-up comedy, la care au participat bunii şi vechii mei prieteni, Andrei şi Bujie (Kyo). Bujie m-a făcut să râd cu lacrimi la faza cu genuchiul, iar Andrei a fost cel mai tare, primind valuri de aplauze bine-meritate de la public. Bravo, Andrei! (p.s. in poza apare actul final, cand se reunesc pe scena Teddy, Andrei si Bujie, plus Dibu care canta la chitara si un tip care jongla cu o minge de fotbal)

Şi Profanatorul de Anime II m-a făcut să râd, fiind pentru mine atracţia zilei de duminică, dar deja lucrul ăsta se subînţelege. Şi tot duminică a fost şi concursul de desen organizat de către Anime-Mania. M-am înscris mai mult dintr-o şotie, ca să pot propune ca temă „yaoi cu Reactive” dar până la urmă am reuşit, spre surprinderea mea, să iau locul III. Mă aşteptam să fiu pe undeva prin jumătatea de jos a clasamentului pentru că am văzut acolo o grămadă de desene reuşite iar eu nu mai desenasem ceva de saptămâni bune, dacă nu chiar luni, şi plus că nici înainte nu desenam chiar atât de bine. Dar mi-a purtat Alex noroc, mi-a ţinut de urât şi mi-a dat sfaturi şi am avut parte de o surpriză plăcută. Ca premiu, am primit un tricou cu Nijikon, care îm vine numai bine şi care a fost preferatul meu, o insignă care s-a dus la Alex, două DVD-uri, unul cu Bleach şi unul cu Death Note (pe cel cu Bleach am forţat-o pe Alex să o ia, că nu a vrut să le ia pe amândouă, iar pe cel cu Death Note îl ţin acum pe un raft, ca bibelou), un breloc cu Nijikon (care este acum agăţat de cheile mele) şi nişte semne de carte (am păstrat unul cu Ed, iar restul le-am împărţit între Alex, Snow şi Irina). Btw, premiul nu l-am împărţit pentru că nu mi-a plăcut, I just like to share with my friends :P

M-am întâlnit şi cu ceva lume (pe lângă cei menţinaţi deja)…(în ordinea în care îmi vin în minte): Dragoş, Iusty (was a troll), Reactive, Maura (cu care am făcut şi poză, ferindu-mi de această dată plexul), Amy, Ioana, Grazy, Mike, Bia (Blaze the Cat), Alexandra, Ana şi Raluca, Bebe, Yume no Hime plus desigur Irina, Geo, Falcon, Krisse, Ionuţ, Alin, Gabi şi Mina cu care am şi ieşit duminică seara, alături de Alex, Yzu, Alecs şi Snow. Şi mulţi alţii care îmi scapă pe moment. Oricum, după trei ediţii de Nijikon şi două de Otaku, deja ajungi să revezi multe chipuri cunoscute la un astfel de festival.

Oh oh, şi Lord Methos (cu Kanye la noi la stand) merită un premiu special pentru modul în care l-a interpretat pe Pedobear la concursul de cosplay. De asemenea, un alt eveniment memorabil la concursul de cosplay a fost apariţia lui Kanye West („Samurai Jack had one of the best cosplays of all time! OF ALL TIME!)

And now, pics (some of them taken by Alecs)

Eu si Guts

Cutest girl at Niji

Me and the cutest girl at Niji

Alexiel, preferata mea de la cosplay

Lotsa stencils

Zack din Final Fantasy (cosplay)

Sora din Kingdom Hearts (cosplay)

Lulu, primul loc la concursul individual de cosplay

Scufita Rosie si Lupul, prezentatorii

Cu manusile lui Alex

Revistele Mangazup

Warhammer stuff

S-a jucat si Go

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

17 Responses

 • Seems liek you had fun,not like me,everything passed me by. Am stat in spatele scenei all the time,sa le ajut pe fete cu pancarda and crap >.> Si da,Jack a fost awesum he has liek a big heart,ne`a ajutat sa caram tot echipamentul de la grup in spate,so yea XDD A fost funny,Yama Mina si`a rupt un picior,eu am cazut de pe scena,panties`ul lui Mitzuke s`au vazut de n ori si Castravete si`a rupt costumul XDD Even so,it was like very fun. Ma enerveaza ca n`am venit si sambata DX De la stand n`am prins mai nimica (decat sugoi poster desu cu Hetalia si stickers omgz XDD) Ma bucur ca mi`a fost si mie reprezentat un amv :3333333 XDD w/e la otaku avem stand? ;;) Poate vin si eu si va like ajut?XDD

  Edit: BTW this:”M-am înscris mai mult dintr-o şotie, ca să pot propune ca temă „yaoi cu Reactive” dar până la urmă am reuşit, spre surprinderea mea, să iau locul III. ”

  Daca vede asta stalkeru` lu` Reactive cred ca lesina DX

 • Maura says:

  Plexul ti’l fereai in cealalta poza :)) ce figuri avem =)) De tot rasu nu alta, lol :))

  Una peste alta, a fost mega tare niji asta…am ras aproape incontinuu. Pacat ca nu te-am vazut si duminica :( Oricum, anu asta in loc de plex ai avut parte de-un hug, deci nu mai ai de ce sa te plangi. XD

  Also I made the pic with Alex and u ^^

 • @Maura Felicitari pentru locul-nu-mai-stiu-cat-ma-lasa-memoria la amv. Cert e ca am vazut Enjoy the ride in top XDD

 • asa e, felicitari Maura, dar cum era amv-ul ala curat precum cristalul, cred ca cea mai mare calitate din concurs, si HD:P ar trebui sa-ti fi dat premiu special pentru encodare:)) )

  Wow, ce tare a fost la niji^^ sambata am ras cu lacrimi la stand up, l-am vazut putin si pe Cedik, cred k sambata :P am avut un amv proiectat (primul amv proiectat, si din pacate nu a fost gustat), si…da, duminica la grup a fost chiar…diferit^^ nu ma asteptam la interpretarile acelea:)) . Cate moduri de a face comedie^^ si acum nu vreau sa fiu javra, dar cel mai mult mi-a placut dialogul dintre kakashi si anko, din nush a cata sceneta:)) haha^^

  A, am filmat stand up-ul si sunt pe cale sa il uploadez pe yt (am pus numarul lui Teddy, acum il uploadez si pe al lui andemon si maine al lui Kyo, deci cautati-le si le veti gasi:)) )

 • Maura says:

  Tnx ^_^
  Locu ca loc, dar ce conteaza cu adevarat e ca a fost fun, m’am simtit bine si abia astept editia viitoare. :)

 • Mitzuke says:

  E-E-EVIL!; ;
  Te-ai intalnit si cu mine.[Well,ok,n-am stat prea mult pe langa tine :”D M-am tot plimbat prin Palat,am incercat sa ma feresc de pedobeari and other stuff.Si da,mi s-a cerut id-ul si mi s-a zis tipa fluffy :I ]
  Anyway,am ajutat si eu cu standul D: La sfarsitul zilei de sambata..cand tu si cu Alex erati la stand-up comedy :-\

  /hides her panties
  O_o

 • Maura says:

  Cine cum cand unde cum erm poza? XD

 • Reactive says:

  @SexahPineappleton – trecand peste fanteziile yaoi ale lui cedik cu mine, am si stalker acum?

 • Mitzuke says:

  @SexahPineappleton

  La Otaku din cate stiam eu nu sunt standuri ale forumurilor. :-? Si am zis si eu ca ajut..si in ambele zile am alergat prin Palat >.< Like,toata lumea ma suna sa ma intrebe unde sunt o_o Si aveam mereu ceva de facut.In plus,deja erau cei care vindeau si ma simteam pe dinafara.
  Reactive has a stalker?No waaaaaaaay :I I need one too.

 • Yulobo says:

  /me is Mitzuke’s fake stalker.

 • Mitzuke says:

  No,I need a real one. :I

 • Yulobo says:

  Atunci c’est la vie.

 • dreamy says:

  Mi-a placut descrierea ta^^ am trecut si eu pe acolo in ambele zile si a fost f tare. Good job cu standul, guys! nu mai stiu daca mi-am luat ceva de acolo, cert e ca pusesem ochii pe AnimeSekai, pana sa aflu ca nu e de vanzare=))
  App de profanator, ai cumva habar ce videoclip/filmulet/reclama s-a proiectat in a doua zi inainte de profanator? (something with a red haired, sexy girl si inca unii, toti imbracati in niste haine romane XD)

 • cedik says:

  Videoclip/filmulet/reclama? Cumva OVA-ul cu samanta uriasa?

 • dreamy says:

  nope, era ceva mai scurt.. chiar ca un videoclip si aia dansau. Si erau real people, nu anime.

 • DarkS says:

  Yay PWN meh I’m faimouzLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>