Header image

Cum am fost eu la vot

Posted by cedik in Uncategorized

În mod normal sunt genul căruia, vorba domnului Ţepeluş (fost profesor de economie şi filozofie în liceu), i se fâlfâie de politică şi cu atât mai mult de votare, procedeu anevoios şi istovitor care presupune să ieşi duminica din casă în scopuri non-distractive. Cu toate acestea, în lumina ultimelor evenimente, m-am trezit în această dimineaţă cuprins de un avânt de responsabilitate şi spirit civic şi cum oricum aveam de aşteptat până să termine upgrade-ul cel de la Hosgator (long story, schimb hostul, povestesc altădată dacă e), am zis să mă duc şi eu să văd cum e.

Teoretic, eu sunt genul ăla de alegător, sau pseudoalegător mai bine zis, care poaaaaaaaaate că ar vota dacă ar veni oamenii cu urna la el la uşă. Poate. De altfel, consider că aşa cum cei cu dizabilităţi beneficiază de o urnă mobilă, aşa ar trebui să beneficieze şi leneşii! Păi? Ce lenea mea…

Oricum, pe la vreo 10 să zic, mi-am învins lenea şi am zis să mă duc. Nu de alta dar aflasem că cică ar fi secţii de votare la toate liceele şi cum eu stau lângă unul am zis că nu o să am mult de mers. În plus, mă şi gândeam deja la cum o să îi dau eu mesaj lui Alex şi o să râd de ea şi o să îi spun că eu am fost cetăţean responsabil şi am votat şi ea nu şi hahahaha! Ha!

Liceul Spiru Haret e foarte aproape de mine. De fapt, pot să văd spatele curţii liceului pe fereastra. Ataşez „poza” aici.

Cu toate acestea, mi-am adus aminte că odată, când încercam eu să ajung acasă pe undeva prin spate, ajunsesem din greşeală la intrarea în liceu şi nu pe strada mea  (asta se întâmpla prin anul I, când de-abia mă mutasem şi nu ştiam încă drumul spre casă foarte bine). Şi mă gândesc că probabil că eu stau lângă internatul de la liceu, care e aproape de liceul propriu-zis însă nu în aceeaşi locaţie

Şi mă apuc. Şi merg. Şi merg. Şi văd oameni pe stradă mergând în aceeaşi direcţie şi mă gândesc: „I-ote, dom’le, alţi cetăţeni responsabili”. Şi merg, şi văd secţia de vot în depărtare iar inima începe să îmi bată cu putere. Şi ajung… şi văd că era de fapt o casă şi am greşit strada. Şi fac la stânga. Şi fac iar la stânga şi mă întorc de unde am plecat (pic) şi mă gândesc cum am fost eu să votez şi n-am găsit secţia de vot. Văd însă în ultima clipă un cuplu de bătrâni ce atunci ieşeau din casă şi îi întreb dacă ştiu cum se ajunge la liceul Spiru Haret.

„E acolo, în spate la blocul ăla”, îmi arată bătrânelul. Şi mă uit în direcţia degetului său… „Blocul ăla” era blocul meu… O… k…

Reiau traseul (pic here) şi mă gândesc că na, acum dacă tot am ieşit din casă… Hai să mă duc de data asta în direcţia care trebuie, spre liceu. Şi ajung la o şcoală la intrarea căreia scria: „Secţie de votare” şi un număr pe care l-am uitat.

Intru în şcoală. Văd un nene gardian şi o gramadă de bătrânei. Oh, şi taţi sau mame cu copilaşi, târâţi de mână la vot. Şi toţi bătrânei erau pe capul copilaşilor, mai ceva ca nişte ulii, că ce drăgălaşi sunt, că să-i lase pe copilaşi să voteze şi alte lucruri similare.

Un nene bătrân, un fel de oficial de acolo, întreba care mai e din Făt-Frumos (o stradă presupun). Toţi erau de acolo, în afară de mine. Mă mai uit pe perete, văd că e încercuită lista cu secţii şi printre străzile repartizate acolo nu se regăsea şi a mea. A mea era trecută la Spiru Haret, liceul. Cum nu ştiam care Dumnezeu e procedura, cu cine trebuie să vorbesc şi ce să fac, şi mai era şi coadă am plecat. Ştiam că voi regreta şi mă ofticam că am ieşit din secţie, că am bătut atâta drum degeaba şi că nici măcar n-am votat da’ zău că mi se făcuse scârbă şi lene.

Şi o iau la stânga, să ocolesc prin direcţia opusă să nu fac iar drumul înapoi pentru a doua oară. Când, doi paşi mai încolo… INTRAREA IN SPIRU HARET!

„Mă, ce mama mă’sii!?!” mă gândesc eu. Data trecută când ajunsesem la intrare nu pe acolo o luasem, cum de se mutase intrarea în partea aia?

În fine, calul de dar nu se caută la dinţi. Intru în liceu, merg în faţă, intru în clădire. Mă rog, mini-coadă, babe care nu ştiau cum să completeze şi n-auziseră de faza cu referendumul şi întrebau cum se votează acolo, alea-alea. Mă întreabă nenea dacă vreau să votez şi pentru referendum, îmi ia buletinul, îmi da buletinele de vot, ştampila şi intru în cabină.

Mă uit aşa… în scârbă, la buletinele de vot. Erau făcute probabil din hârtie igienică reciclată. Aşa hârtie gălbejită şi subţire n-am văzut nici la ziarele care putrezeau la ţară în pod de zeci de ani.

Mă uit pe urmă la buletin. Vreau să reduc numărul de parlamentari? Bag ştampila pe NU!

Vreau parlament unicameral? NU! Împăturesc frumos buletinele şi mă uit la ăla cu preşedintele.

Iniţial vroiam să măzgălesc buletinul dar am constat că am uitat markerul acasă. Plus că s-ar fi cunoscut prin hârtia aia transparentă. Nu vroiam să îmi sară în cap bătrânelul de la urne că am “cărcălit” mândreţe de hârtie de vot. L-am votat până la urmă pe Cernea, doar el a salvat parcul Carol din Bucureşti, un loc de care mă leagă deja o mulţime de amintiri plăcute cum ar fi de exemplu picnicul de astă vară cu Alex. Oricum nu o să iasă preşedinte.

Ies din urnă, predau ştampila, îmi iau buletinul. THOSE BASTARDS!!! Mi-au lipit o hârtiuţă pe spate!!! M-am dus să votez, nu să îmi pângărească aia buletinul! Nesimţiţii!

Dar faza cea mai tare, de departe cea mai tare, a fost când am observat uşa şi gardul din faţă, cealaltă ieşire/intrare în liceu.

Stau la 50 de metri de secţia de vot. Am aflat după ce am căutat-o vreo 20 de minute.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

16 Responses

 • irisim says:

  Ha ha ha! Numai tu puteai sa ratezi sectia de votare in halul acesta!
  Am fost si eu sa votez, intr-adevar cand am vazut hartia aceea, m-a cam scarbit, am avut si eu acelasi ganduri ca tine. La sectia mea de votare, nu era deloc coada, ba chiar dna de acolo s-a bucurat ca a mai venit si pe la ea cineva. :))

 • Maura says:

  Shit happens. XD
  Eu am stat la consiliul judetean azi, ca noah m’am bagat in pd’l…cica…si printre altele m’am jucat asta: http://www.click.ro/joc-bataie-la-cotroceni.html

 • Iusty says:

  Mie mi s-a întîmplat şi mai rău :) Am ajuns la o secţie la care votam de ani (într-o grădiniţă, dar măcar era la 2 paşi de mine). Aia are şi 2 intrări. În fine, intrăm noi (eram cu ai mei) unde ştiam că trebuie, stăm la o mică coadă (fiindcă ,,e” alegeri, merită cîte cacofonii prinde, deci nu mă scuz :)) ) de 5 minute, la care paznicul ne zice că nu aici se votează, ci undeva la 15 minute distanţă. La fel ca Cedik, am zis ,,dacă tot am plecat pe drum…” Am încercat şi la cealaltă intrare, dar ne-au zis la fel.
  Eu am votat să reducă numărul de parlamentari şi ,,parlamente”, din 3 motive simple: 1 la mînă, americanii au mai puţini decît noi, chiar şi la populaţia lor, 2 la mînă la ce să-i hrănim noi ŞI ACOLO, şi 3 la mînă, fac şi mizeri de birocraţie în prostie, şi tot prostii de legi ies. Preşedinte, well, mi s-a acrit că l-au pus pe ungur al treilea pe liste, pentru cine-a observat, so… no comment.
  Şi cînd eram noi în drum spre casă, vorbeam cum că sîntem alocaţi la o stradă pe care se plăteşte mai mult, şi că de ce măcar nu sîntem repartizaţi să votăm acolo, ci în CEALALTĂ parte a ei :))
  Dar cînd am ajuns acasă mi-am dat seama că alţii o au şi mai rău – bucureştenii care-s prinşi între 2 sectoare şi tre să facă zeci de drumuri de kilometri de colo-colo pt nişte acte. Ce să mai, trăim în Rromînia… :)

  Edit: Cedik, pune-ţi watermarks pe imagini, să nu ţi le fure :)) (că ştim că există oameni de toate felurile pe internet şi-n afara lui) Şi… încearcă să salvezi ca PNG de-acum, dîrele de la litere arată cam aiurea :D

 • Deea says:

  Eu nu am fost la vot, era prea departe sectia, plus ca nici dupa 4 ani de cand mi-am mutat domiciliul nu au fost in stare sa ma distribuie unde trebuie, in functie de strada. Decat sa stau sa dau declaratii pe propria raspundere si alte nebuneli mai bine lipsa :)) .

  Si apropo de parcul Carol, eu ultima oara cand am fost acolo m-am ales cu o entorsa si o saptamana de ghips =)) . Totusi, e unul din cele mai curate si ingrijite parcuri din Bucuresti.

  Nu-i bai ca ai ocolit atat, doar mersul pe jos face piciorul frumos :> .

 • cedik says:

  @Irina: Macar am gasit-o pana la urma :> Era plin de babe pe acolo si ceva mosi, astia in general se duc sa voteze, de-aia era ceva aglomeratie la mine. Probabil in zona ta e mai mult tineret.

  @Maura: :o Vai, pe tine nu te mai las sa comentezi pe blogul meu pana nu se termina cu alegerile! Esti spion de la pd-l, venit aici sa manipulezi mintile populatiei!!!!
  Maura,
  Maura,
  Nu ne mai manipula!!!

  @Iusty: Nu prea vad cine ar dori sa fure acele imagini :)) Chiar nu vad cine. Altfel as fi pus, o fac de obicei.
  also, le-am salvat intentionat asa, sa creez acel efect de desen facut in paint de un noob ca puteam sa le fac direct in photoshop.
  Pentru presedinte, cu cine ai votat?

  @Deea: Heh, la cat merg eu pe jos nu se pune o astfel de problema :)) Iar parcul Carol imi place pentru ca e mai linistit si mai putin aglomerat. Si e tare frumos sa te plimbi vara cu barca pe acolo si sa te parchezi sub podul ala… si sa stai… la umbra… sa visezi… La vara am zis ca o sa inchiriem barca vreo 3 ore, intentionez sa trag un pui de somn sub podul ala.

 • Maura says:

  @ Cedik

  cum de ai ghicit? :))

 • Magda B says:

  Si eu am votat azi, prima data:>
  Inital am vrut pe Antonescu(l-am ascultat la tv, m-am razgandit) apoi am vrut pe Oprescu si pana la sectie m-am gandit si l-am votat pe Vadim:D …colega mea, A, la votat pe Antonescu. I nu cred ca stia ca azi se voteaza;)) altfel poate se ducea:))

 • cedik says:

  Acum ca am aflat ca sectia e la doi pasi de mine poate o sa ma mai duc. Poate…
  Nu-mi convine ca mi-au stricat mandrete de buletin >.<

 • Magda B says:

  Ti-au stricat mandrete de buletin?/:) Eu am doua vize de flotant pe spate:-l

 • mariska says:

  eu nu am votat ca trebuia sa gasesc nu stiu ce sectie de vot speciala prin bucuresti ca cica in Magurele nu e una si studentii care nu au viza de flotant cum este eu nu au cum sa voteze la o sectie normala si tot felul de nebuni de-astea.. dar am votat anul trecut si cand a mai fost de votat din 2007 pana azi si am 2 hartiute sau 3 nu mai stiu care imi pangaresc si mie frumusete de buletin care, la fel ca legitimatia si mai orice act de-al meu, a trecut prin mii de torturi, ploi si vanturi graoznice si pe de-asupra se mai si dezlipeste… cat despre ratacit, nu ma ratacesc asa usor (de obicei scoala unde sunt eu trecuta e in spatele blocului cam ca la tine, dar o stiu de ani buni) … desi azi am plecat din Cismigiu si nu stiu pe unde am iesit ca apoi sa mergem drept si apoi sa facem stanga si astfel sa iesim la Casa culturala a studentilor…

  Si de ce nu vrei parlamentari mai putini? Are you so fond of theme?*

 • cedik says:

  Pentru ca nu o sa rezolve nimic scaderea numarului de parlamentari.
  In plus, ultimul lucru de care avem nevoie acum ar fi sa asteptam sa se restructureze guvernul. Ar fi nevoie de o alta constitutie, de modificarea ei mai exact, lucru care presupune un alt referendum, dupa care sa asteptam sa intre modificarile in vigoare, sa isi reimparta astia de la partide locurile, eventual o sa avem parte de alte alegeri, nu stiu, mai ales ca multi au fost alesi pe baza votului uninominal si nu poti sa ii dai asa usor afara, nu e ca si cum ai reduce pur si simplu numarul de reprezentanti de la fiecare partid.
  Mai mult, avem o gramada de bugete din 2008 pentru institutii publice care nu au fost aprobate, ca sa nu mai zic de cele pe 2009 sau cele din 2010 care ar trebui aprobate in perioada asta a anului. Combina asta cu criza financiara, deficitul bugetar, lipsa banilor, un imprumut de la FMI care nu o sa vina daca situatia politica nu se stabilizeaza, lipsa unui premier real si a unor ministrii capabili, actualii fiind pusi la misto, ca sa fie mai mult.
  In conditiile actuale ar trebui format cat mai repede un guvern cat de cat stabil, care sa poata da niste legi, cu un premier sprijinit de o majoritate si cu un presedinte care nu se bate cap in cap cu toti.

  Basescu e un imbecil care a manipulat populatia la faza asta cu referendumul si nu imi vine sa cred cat de multe voturi a putut primi acel incapabil la alegeri. Problema nu e numarul de parlamentari, nu sunt deloc multi daca ne raportam la alte tari, din contra, pot fi vazuti chiar ca fiind putini. Nu, problema este faptul ca marea majoritate a parlamentarilor sunt incompetenti si habar nu au de notiuni de politica, economie si diplomatie.

  De-asta nu vreau eu parlamentari mai putini. Sper ca te-am lamurit.

 • mirube says:

  şi mie îmi place de cernea (nu neapărat pentru că are părul lung şi se îmbracă în verde:)) ) ai mei tot cu el au votat şi eu aş fi făcut la fel

 • Poate urmatoarea data nu o sa te mai pierzi…hell yesh,cedik a capatat 1 point experience XD Vreeeeeeeeeauuuuu si euuuuu sa voteeeeez D;

 • Issa says:

  Mi-au placut desenele :)) Imi reamintesc de ce fug eu de oameni care cer directii. Macar stiu strada pe care stau, blocul meu si cum ma cheama. Ca daca ma pierd vreodata, sa ma duc la nenea politist si sa il rog sa ma inapoieze familiei.

  Mi-e frica sa ma duc prin centru singura, ca nu stiu sa ma mai intorc de acolo (in afara de rutele mele obisnuite). Intr-o zi ma plimbam pe langa Teatrul National si am descoperit Ambasada Americii. Ma simteam Napoleon. Daca dau de carnet in parcul Carol, am dat de Sarsaila. Cel mai bine pentru mine e sa dau de carnet in jurul blocului meu. Ideal.
  Asta, de la o persoana care a facut nerusinarea ca, dupa doua pahare de vin, sa il confunde pe Vivaldi cu Mozart, in fata unei persoane cunoscatoare.

 • cedik says:

  Heh, e comic ca de obicei mie imi cere lumea indicatii numai atunci cand sunt intr-un alt oras sau nu cunosc deloc zona, e pacat ca nu imi pot folosi mai des “talentul” de… indicator :))Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>