Header image

Ultimul Făt-Frumos

Posted by cedik in aberand cu gratie...

În lipsa unui cal pe bază de jăratec, Făt-Frumos Jr. al 257-lea trecea în revistă toate variantele posibile:

Maşina n-am, că n-a vrut să-mi ia tata.

Nici scuter n-a vrut să imi ia. Cică de-ăla au toţi golanii şi fac accidente cu el.

Nu m-aş duce nici pe jos, cum zicea mama, susţinând că face piciorul frumos. Nu pe bălţopezile astea.

De taxi n-am bani, ca-i scump al naibii… Hmm, grea decizie”, reflecta juniorul. Ultimul (adică ăl mai recent) dintr-un foarte lung şir de Feţi-Frumoşi, se afla la acel moment crucial din viaţă când un Făt-Frumos respectabil trebuia să plece în căutarea unei prinţese.

Fiind un Făt-Frumos modern, de 2010, nu mai trebuia să plece în cine ştie ce călătorii epice, peste şapte mări şi şapte ţări, sau să se lupte cu balauri, că aia dispăruseră de mult. Trebuia însă să respecte tradiţia sa şi să treacă printr-un soi de încercare înainte de se bucura de prinţesă. Nu era însă primul Făt-Frumos care se lovea de această problemă, avea norocul de a se bucura de un aranjament vechi de ani buni cu familia zmeului, care suferea de acelaşi neajuns.

Cum ambele mame, atât cea Făt-Frumosciană, cât şi cea zmeicească, au fost mereu generaţie de generaţie tare grijulii (pe Făt-Frumos Jr. cel puţin îl înfofolea săracul când era mic de transpira într-o iarna cât alţii în şapte), se stabilise de comun acord ca Făt-Frumos Jr. şi Zmeul Jr. să se întâlnească undeva în oraş şi să se bată acolo pentru prinţesă, să nu mai umble amândoi prin lume. Făt-Frumos ăl bătrân bombănise ceva la încheierea tratatului, ceva ce începea cu „…pă vremea mea” când auzise că fii’su nu va mai face nici o călatorie, dar nu îndrăznea să treacă peste cuvântul Ilenei. Pe deasupra, Zmeul era destul de miserupist când venea vorba de astfel de chestii aşa că putem spune că se scrisese atunci un nou capitol în istoria poveştilor cu Feţi-Frumoşi.

Revenind la Făt-Frumos Junior al 257-lea, acesta tocmai să pregătea de plecare. Într-o oră avea întâlnire cu prinţesa. Pe prinţesă o găsise Zmeul Jr. pe un site cu id-uri de mess, printzessik_froomooshik ( :* :x Soozy PrinNTZe$$a Ta :* :x ) şi din poze părea ok. Plus că avea mult aur pe ea deci clar era prinţesă. A decis într-un final să ia autobuzul şi să coboare cu o staţie înainte, după care să o ia pe jos. În modul acesta prinţesa nu avea să ştie că a venit cu autobuzul. E drept că avea să afle că n-are maşină sau cal fermecat mai devreme sau mai târziu dar până atunci avea timp destul să cucerească prinţesa, doar era totuşi un Făt-Frumos. Vorba poetului, „Făt-Frumos, băiat frumos, şi călare şi pe jos”.

Ajuns într-un final la locul de întâlnire, Făt-Frumos Junior avu parte de şocul vieţii sale, nici dacă dădea faţă cu balaurul nu s-ar fi speriat într-un asemena hal. Prinţesica sa era de fapt o haladită de vreo 95 de kilograme, îmbrăcată însă în haine mulate şi lucioase, cu mai mult machiaj pe faţă decât un războinic zulu african. Dacă n-ar fi ştiut mai bine ar fi zis că e de fapt zmeul, însă acesta îl aştepta la colţ, după cum stabiliseră noaptea trecută pe mess.

Neamul lui Făt-Frumos (şi nu numai) s-a stins oficial în acea seară, când Ileana Cosânzeana şi Mama Zmeilor au aflat că odraslele lor s-au făcut gay şi-au fugit în lume. Cu prinţesa nu ştiu ce s-a întâmplat, dar ar fi fost mişto s-o mănânce balaurul.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

10 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>