Header image

Batman din neamu’ lui Superman

Posted by cedik in aberand cu gratie...

Batman bin Suparman e un personaj real, care se bucură de avantajul de a avea cel mai mişto nume. E epic! Nimic pe lumea asta nu poate fi mai tare decât să te cheme Batman bin Suparman, poate doar să fii Batman sau Superman, deşi lucrul asta ar avea un dezavantaj (pe Batman nu-l cheamă şi Superman, şi nici pe Superman nu-l cheamă Batman aşa că pauză).

Ca român, un nume ca ăsta îţi garantează o viaţă plină de succesuri. E drept, rişti să fii luat puţin peste picior la început, dar cine are tupeul să se pună rău cu un tip pe nume Batman??? Ca Batman, după ce se va risipi atmosfera de glumă de la început, vei căpăta cu siguranţă respectul şi admiraţia celorlalţi.

Domnule Superman...”

Te rog, spune-mi Batman, insist B-)

Ca Batman vei deveni automat expertul în filmele cu Batman, doar îi porţi numele, cine ar putea ştii mai multe despre el decât tine?

Cred că ăsta e visul fiecărui băiat (eu de exemplu sunt ceva mai modest, m-aş mulţumi doar cu un Bogdan Batman). Mai mult, cred că e visul fiecărei fete să aibă un prieten pe nume Batman. Ce Gigel, ce Nicu, ce Andrei… Batman, frate! BATMAN! Până şi Chuck Norris şi-ar fi dorit să îl cheme Batman Superman!

Problema e că, în timp, noi românii am strica numele. Batman Superman, individul cool de azi va deveni Batmaniu Supermănescu, tipul ăla slab, cu chelie şi ochelari de mâine. Părinţii îşi vor striga copiii pe geam: „Bătmănică/Bătmănel, hai în casă că au început desenele”. Sau mai rău… Batman Asupermanului sau Supermănache vor deveni comune… iar dacă se va mai naşte un prinţ român, o să îl cheme Batman Al României. Oricât de mişto ar fi numele ăsta, îl vom strica cu siguranţă.

Nu… Batman Superman ar trebui să se nască într-o ţară nordică, eventual Germania. Batmann von Supermann, Herr Batmann von Supermann! Sau Batman Supermansson, Batman Van Superman. Astea da nume!

Ar fi în schimb la fel de naşpa un Batman anglo-saxon. Batman O’Superman! BATMAN O’SUPERMAN! Nici un nume cu O’ nu poate suna bine.  La fel de penibil ar fi şi Batman McSuperman. Sună ca noul produs de la McDonalds, hamburgerul cu steroizi. Dar de departe cel mai jalnic ar fi Batmanul francez, Batman de la Superman. Nici măcar nu vreau să mă gândesc ce fel de conotaţii are acest nume pe aici pe la noi… cred că nu sunt singurul căruia îi vine în minte Taraf TV.

Dar nu îmi fac griji. În final, nu poate rămâne decât unul, şi anume Batman MacLeod, din clanul MacLeod, ce va veni din ţinuturile îndepărtate ale Scoţiei şi-i va decapita pe toţi.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

14 Responses

 • Andreea says:

  Esti demential, dom’le! Nu stiu de unde-ti vin ideile, dar tine-o tot asa :)) Ai o imaginatie mai bogata ca a mea si asta ma face putin invidioasa, dar mi-o trece cu timpul. Mai ales ca nu pot sta imbufnata pe tine dupa ce citesc asemenea minunatii. Chiar sunt curioasa ce mai poate coace mintea ta :p

 • Serenity says:

  Lumea e in pericol >,<

 • cedik says:

  @Andreea: Multumesc :P

  @Serenity: How come? :))

 • miruna says:

  @Andreea: nici eu nu pot spune cu siguranţă de unde-i vin ideile… bănuiesc că totuşi din cap.

 • Razvan says:

  http://www.youtube.com/watch?v=-zck0d8cqD4

  Poate poti sa te uiti la filmuletul acesta si sa-l promovezi, daca ai ceva timp, chef si consideri ca merita.
  Despre articol, imi e indiferent, imaginatia nu se termina, fac pariul ca faci doar tu singur cel putin inca 100 de astfel de povestiri ( sau frustrari ) in care spui acelasi lucru in mai multe feluri.
  Lumea se duce de rapa, si asta e de 5000 de ani.

  Bafta.

 • Falcon says:

  De la mine ii vin toate ideile ^_^
  Asta cu batman si superman a inventato, cand ii spuneam eu ca pot sa zbor >_> si el nu ca batman, batman :)

 • cedik says:

  @Razvan: Nu conteaza ce scrii, ci cum scrii si de ce scrii.
  Ideea poate fi banala sau originala, important e cum o asterni pe “hartie”.

 • Gee says:

  :))
  Da’, e drept, avem o onomastica data-n… in Romania.

  “Sau mai rău… Batman Asupermanului”. Aici m-am simtit. Ca ma cheama Asiminii :))
  moldoveanca, deh.

 • cedik says:

  @Gee: Eu am avut in minte o colega pe nume Asandului. Sper ca nu te-am jignit, remarca nu a avut nici o intentie de genul asta, era doar un nume de familie tipic romanesc.

 • Gee says:

  aaa nuuu :)) ))
  cand am zis ca m-am simtit, ma refeream la faptul ca m-am amuzat pentru ca eram cumva in situatia respectiva.
  si eu glumesc pe chestia asta :)) )

 • cedik says:

  Bine ca nu te cheama Asupermanului… atunci chiar cred ca m-ai fi strans de gat :-ss

  Apropo, cica Suparman ar fi un nume comun in Filipine :-?

 • Gee says:

  :)) slava domnului. Problema la mine nu e cu acest moldovenism, a lu’ cutare, ca m-am obisnuit, insa cu cei doi de i, ca 90% din indivizi au tendinta sa imi spuna Asiminei.

  Si apropo de ce ziceai tu de Filipine… poate la ei mai merge. zic si eu… habar n-am, desi cred ca suna aiurea. Dar la noi…imagineaza-ti: Superman Popescu, Superman Popa(desi popa era Batman, Batman), Superman Georgescu s.a.
  Mi-am adus aminte de o intamplare reala povestita de o fosta colega…era la o olimpiada si a facut cunostinta cu un tip din alt oras. Ala se prezinta: “…Diego”. Colega se uita la el usor ironica si zice “Da, si eu sunt Rosalinda”.
  :))

 • phidas says:

  Batman este hermafrodit. :DLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>