Header image

S.C. Vrăjitoarea S.R.L.

Posted by cedik in aberand cu gratie...

În urma Hotărârii de Guvern numărul 24/2010, vrăjitoarele vor fi obligate să se supună unor reglementări foarte stricte pentru a-şi mai putea practica meseria. Începând de astăzi, meseria de vrăjitoare va fi una cu acte în regulă. Vrăjitoarele vor avea carte de muncă şi, în plus, vor trebui să mai respecte câteva reguli de desfăşurare a activităţilor magice.

În primul rând, vrăjile vor trebui să aibă certificat de garanţie. În cazul în care acestea nu au efectul scontat, cumpărătorii îşi pot primi banii înapoi în termen de 30 de zile. De asemenea, poţiunile fermecate vor fi nevoite să aibă pe etichetă data la care au fost produse, termenul de valabilitate precum şi manual de utilizare în limbile română, engleză, maghiară şi romanes. Se vor specifica toate ingredientele folosite şi, cel mai important, dacă conţin sau nu conservanţi (fără E-uri). Vrăjitoarele vor plăti impozit în funcţie de tipul de magie folosită (albă, neagră sau violet) şi vechimea în domeniu. Vor contribui la bugetul de asigurări de sănătate şi sociale, precum şi la fondul de pensii.

Reacţiile nu au întărziat să apară, deşi au trecut doar câteva ore de la publicarea hotărârii în Monitorul Oficial. Denumirea de „Mama Omidă” a fost înregistrată la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci) de către compania Knorr, care intenţionează să lanseze o gamă întreagă de poţiuni de dragoste şi vindecarea argintului viu la plic. Acest lucru a cauzat un val de nemulţumiri şi protestelor în rândul vrăjitoarelor iar SANMO (Sindicatul Adevăratelor Nepoate ale Mamei Omida) a ameninţat că va da în judecată firma Knorr.

Deputatul Alin Popoviciu, iniţiatorul proiectului de lege, a declarat special pentru blog.cedik.info: “Ideea mi-a venit în momentul în care, la cabinetul parlamentar din Timişoara, a venit o tânără disperată să-mi spună că a fost înşelată de nişte vrăjitoare cu 2.500 de euro, întrebându- mă ce poate face pentru a le pedepsi pe acele farsoare şi a-şi recupera banii, întrucât nu i-au adus iubitul înapoi aşa cum au promis.” Astfel de situaţii vor putea fi evitate de acum întrucât fiecare vrăjitoare va elibera un bon de consum şi o chitanţă fiecărui client pe baza cărora se pot face eventuale reclamaţii la ANPC (Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului).

În rândul vrăjitoarelor părerile sunt împărţite.

Eu am magie albă de la Dumnezeu, moştenită de la mama mea care a moştenit-o de la bunica ei şi tot aşa. Suntem un neam de vrăjitoare şi nu suntem de acord cu ce a zis ăştia de la Parlament. Păi cum să plătesc eu impozit pentru puterile mele? Da ce, preoţii plăteşte impozit pe esorcizări şi când ia bani să spună rugăciuni? Eu de ce să plătesc? E descrmininare, o să dau România în judecată că are ceva cu noi, ţiganii! Eu am votat cu Băsescu cum a zis Guţă în clip pe Taraf, dar dacă nu scoate legea asta, eu îi fac farmece lu’ Băsescu să îl învingă Geoană la următoarele alegeri!”, ne-a spus vrăjitoarea Brăţara. Pe de altă parte, o altă vrăjitoare, faimoasa Gina Fermecata, a declarat următorul lucru: „Eu zic că e bine, domnu’ reporter. O să avem şi noi pensie la bătrâneţe şi carte de muncă şi o să putem zice la lume că avem o meserie serioasă. Era timpul ca guvernul să ne recunoască talentele şi puterile.

Vrăjitoarele au anunţat că urmează să îşi formeze un sindicat pentru a îşi putea proteja drepturile şi interesele şi ameninţă deja cu greva dacă Guvernul nu va coborî nivelul impozitului pe care vrăjitoarele trebuie să îl plătească. Pe de altă parte, vrăjitoarele vor avea nevoie de o diplomă pentru a-şi putea practica meseria, urmând să se înfiinţeze în acest scop Colegiul Naţional de Farmece şi Vrăjitorii.

Dar ce părere are populaţia despre acest lucru? Publicăm în continuare şi următoarele declaraţii primite pe mail de la cititorii acestui blog:

legea trebuie aplicata in regim de urgenta.de asemenea impozite pt.manelisti si controale in asa zisele palate ale tiganilor care fura curent.trebuie sa se adapteze si ei in cele din urma la un trai civilizat daca vor sa fie acceptati.educatia in randul tiganilor si schimbarea mentalitatilor de secol 14 este singura solutie prin care tiganii pot duce o viata decenta.oare vor cu adevarat? bravo d-le deputat popoviciu.nu va lasati intimidat de amenintarile unor agramate.” (Vasile G, 45 de ani, strungar)

„dorim cat mai repede aceasta lege sa fie aprobata .Aceste vrajitoare lucreaza cu satana si oamenii ce nu il cunosc pe Dumnezeu se lasa inselati de ele.pentru todeauna sa fie desfiintat ocultismul din tara si oamenii sa il caute pe Dumnezeu din toata inima si atunci veti vedea belsug de binecuvintare peste Romania……….” ( Filofteia L., 39 de ani, casnică)

„vrăjitoarea speranţa ma vindecat de argint viu şi ma dezlegat de farmece să i dea dumnezeu sanatate eu zic să le lase in pace pe vrajitoare ca fac bine la oameni” (Grigorica M., 75 de ani, pensionară)

„E vrăjeală, dom’le!” (Bogdan B., 22 de ani, student)

*sursa de inspiraţie: click. Am aflat de articol de aici.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

17 Responses

 • KyubiVal says:

  Asta cred ca e raspunsul contemporan ghildelor medievale de vrajitori :)) Zici ca au vazut prea mult fantasy XD. Doar in Romania se poate legaliza astfel de vrajeal… pardon “meserie”.

 • cedik says:

  E deja legalizata sub alte forme in alte tari :P
  Romania nu e chiar atat de inapoiata la capitolul asta pe cat ai crede :P

 • KyubiVal says:

  Pai, in ce alte tari care sunt in UE si vor sa se considere dezvoltate mai e legalizat asa ceva? Stiind cum e in Romania cu tiganii si vrajitorile nu-mi e de mirare, in alte tari sunt la fel de multi ca si in Romania acesti “practicanti de magie”?

 • cedik says:

  Totusi, te-ai prins ca postul e la misto, nu? Si ca ei de fapt vor sa pedepseasca “vrajitoria” cu inchisoarea, ca fiind inselaciune :P

 • KyubiVal says:

  Pai sincer, cand vine vorba de romania si aceste chestii, nu m-ar mira sa fie chiar adevarat. Am citit un pic pe sarite, deci nu am inteles daca e la misto sau nu. Greseala mea.

 • miruna says:

  iote ce inşpiraţie îţi vine matae dîn libertatea, da’, auzi? popoviciu ăsta are şi el faţă de romales. pe buune.

 • miruna says:

  KyubiVal: cred că ăsta e şi farmecul la cedik. spune totul cu o seriozitate tranşantă şi stai să vezi:troll posturile nu înseamnă nimic. aberaţiile graţioase sunt şi mai şi.

 • Iusty says:

  Vrăjeală, dom’le! :)) Cînd am văzut că începe cu B, mă gîndeam că atribuiai lui Băsescu, dar nu te-a ţinut :D

 • MARIA - ORADEA says:

  Dupa cum se vede tot ceea ce s-a scris mai sus este o farsa! Iata ce contine hotarirea de guvern mai sus mentionata:

  Guvernul Romaniei
  Hotararea 24 din 6 ianuarie 2010 (Hotararea 24/2010)
  privind incadrarea in categoria functionala a drumurilor judetene a unui drum comunal, incadrarea in categoria functionala a drumurilor comunale a unor drumuri de interes local, modificarea lungimii unor drumuri judetene si a unui drum comunal, precum si schimbarea indicativului unui drum comunal, situate in judetul Arges

  Maria

 • cedik says:

  @Iusty: Bogdan B. sunt eu :D
  @Maria: Pe bune??? :)) Si eu care credeam ca se subintelege ca e o farsa..

 • miruna says:

  maria, eşti o dulce. mulţumim pentru efort, dar nu trebuia să te deranjezi. chiar Nu trebuia.

  apropo, tu eşti una dintr-alea care îi scriu lui carmen hara să îi calculeze data ieftinirii cartofilor?

 • Deea says:

  Eu ca angajata a departamentului de resurse umane solicit si fisa a postului. Nu ne jucam asa oricum cu meseria asta [-( .
  Trebuie sa avem grija cu ele…daca le suparam ne vor face vodoo la toti si ne vor gadila in chinuri :-< .

 • eu...evident says:

  se cam da in harry potter…;)
  eu vreau magazin cu maturi diesel..

 • miruna says:

  eu vreau ca vrăjitoarele să aibă şi ele un minister, ca-n harry potter.
  deşi sunt destui pe acolo care bagă vrăjeală şi mi-e că n-or să aibă succes.

 • cedik says:

  Da, da, da, sa se faca minister :D
  Il propun pe Vanghelie care este sa fie ministru :>

 • Gee says:

  Iti dai seama ce stofa de jurnalist ai, daca tipa aia s-a pus pe documentat, contrariata de “stirea” servita… :))
  ma intreb doar cum o fi ajuns pe aici.

 • cedik says:

  Iti dai seama care e nivelul jurnalismului si al “cititorilor” din Romania daca un astfel de post pe un astfel de blog a fost luat drept stire autentica?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>