Header image

O poveste cu banci si-alte cele

Posted by cedik in Stuff-uri personale

Mă duc azi la bancă în speranţă că în jumătate de oră voi rezolva treburile şi voi putea ajunge şi la laboratorul de Criptarea Informaţiei în timp util. În mod paradoxal, deşi aveam vreo 7-8 persoane în faţă, nu am stat chiar atât de mult asteptand.

Admiram frumos afişele cu „Operaţiunile Western Union au prioritate la acest ghişeu” afişate în faţa ambelor ghişee, cu formular de la Western Union în mână, gândindu-mă să îmi fac curaj să întreb dacă am într-adevăr prioritate. Gândul că am totuşi 7-8 domni şi doamne în faţă m-a făcut să stau până la urmă la locul meu. Nu de alta, dar m-ar fi linşat cu siguranţă dacă aş fi avut într-adevăr prioritate. Menţionez că e acea perioadă din an când se strânge o sumă decentă de bani în contul de AdSense şi mă duc să îi retrag. Nu e cine ştie ce afacere în condiţiile în care strâng câte 200 de dolari pe an iar contul de hosting costă 54 de dolari lunar (sumă pe care o plătesc teoretic împreună cu Falcon).

După vreo 20 de minute, îmi vine rândul. Nimeresc cea mai stupidă începătoare cu care am avut de-a face. O văd cum stă şi studiază formularul acela şi exclam un „OH SHI- asta-i n00bă!!!1” mental.

Se duce la colega ei şi îmi arată formular scrilejit în grabă, de ce să nu recunosc, şi mă întreabă dacă ăla e G. Nu domnişoară, de fapt e GOO6LE. Aşa-l cheamă pe nenea ăla… e stră-stră-stră-bunicul lui C3PO din Star Wars. Şi când te gândeşti că până şi Vanghelie a auzit de Goagăl…

Mă uit nervos la ceas: 13:13, trecuseră deja 5 minute. La şi jumate trebuia să fiu la facultate (slabe şanse). Între timp, domnişoara scoate un caieţel cu notiţe, după ce îl caută în prealabil printre teancul de foi de pe masă. Şi trag cu ochiul la foiţa de pe birou: plină de rânduri de genul „ENTER -> F6 -> treci Moneda -> ENTER -> F6 -> F6 -> Shift”. În clipa aia mi-am tras un facepalm mental de mi-a zburat virtual creierul prin ceafă. În timp ce mă gândeam cu groază că după asta mai trebuie să şi depun bani pe card, domnişoara se blochează. Îşi cheamă colegele, îşi întreabă colegele, scrie greşit, şterge şi editează iar eu continui să o privesc stupefiat. Cum Doamne să nimeresc fix eu la ea?

Trec vreo 20 de minute şi domnişoara termină într-un final. Nu i-a luat decât de 10 ori mai mult decât le-ar fi luat colegelor ei, nu-i bai (nu exagerez, dăţile trecute nu a durat mai mult de 2-3 minute).

Îi dau şi cardul şi îi spun că vreau să depun şi nişte bani în cont. Fac un calcul mental: aproape 54 de dolari de plătit… 3 lei dolarul… 170 de lei ar trebui să ajungă. Îi dau frumuşel banii, ocazie cu care Falcon ajunge să îmi datoreze 170 de lei, semnez şi mă duc repede la bancomat, să verific dacă banii au ajuns acolo. Nu de alta, dar hostul ar fi trebuit plătit pe 19 luna aceasta şi risc să mă trezesc iar cu toate site-urile suspendate. Pe card mai aveam vreo 0.6 lei, depusesem 170 şi observ că am doar 169 şi ceva. Bineînţeles, trebuia să fur.. îşi oprească şi banca un comision, că doar se foloseşte de banii mei, nu? În fine, îmi bag piciorul şi fug la autobuz.

Ajung pe la fară 10 la curs. Se pare ca jumătatea de oră pe care o prevăzusem nu mi-a fost de ajuns, doar jumătate de oră i-a trebuit domnişoarei n00be să exerseze operaţiunile bancare pe mine (btw, nu înţeleg cum a ajuns acolo în condiţiile în care în perioada asta nu ştiu câte angajări se fac în bănci iar ea nu era nici competentă, nici frumoasă, să zici că s-ar fi culcat cu cineva. Era probabil vreo rudă). Încerc să plătesc de la facultate, mă loghez pe contul de Hostgator şi ţeapă. Nu merge Paypal pentru că ăştia de la facultate au data calculatoarelor setată undeva în trecut, ca să nu le expire licenţele, şi îmi spune că nu mai e valabil certificatul site-ului… alea-alea. Cert e că nu merge.

O rog pe Alex să plătească. Îi dau sms cu link-urile pe care trebuie să le acceseze, username-ul şi parola. Aştept. Cică nu merge, n-am suficiente fonduri pe card. Ce mama mă’sii? O întreb cât spune Paypal că am de plată, în lei. Cica 170.5.

FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUCK!

fuck

fuck

În momentul ăla îmi bag piciorul în rata de schimb a Paypal, îmi bag piciorul în nenorocitul de comision al nenorocitei de bănci, fară de care aş fi putut plăti suma oricum umflată.

Mă mai calmez şi zic să aştept seara. O să plăteasc acasă, poate se mai schimbă rata de schimb. Am încercat acum câteva minute: L173.23 RON

PayPal Conversion Rate as of Apr 27, 2010: 1 Romanian Leu = 0.311441 U.S.

Băga-mi-aş.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

9 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>