Header image

Curioasa chestie

Posted by cedik in In tren

Azi, la gara din Mizil. Îmi aşteptam trenul, să mă întorc acasă. Pe peron, un grup de patru-cinci manelari cocălăruiau şi ei prin zonă. Ascultau manele la telefon, făceau gălăgie, tot tacâmul.

E anunţat trenul, mă îndrept către linia doi. Între mine şi cocalari erau vreo 3 vagoane distanţă. Mă urc în tren, ocup un loc şi ma relaxez. Apare din senin în faţa mea grupul de cocalari. Cum de au ajuns tocmai în vagonul meu în condiţiile în care locuri libere erau destule iar ei erau în urma mea pe peron e simplu de explicat: am manget pentru ciudaţi, deja se ştie.

Între timp unul dintre ei îşi face curaj şi se îndreaptă către domnişoara care stătea singurică pe următorul rând de scaune. Domnişoara era în roz, cocalarul era în roz, ce pot să spun, se asortau. Totuşi, tentativa de agăţare nu a avut succes, aşa că tânărul s-a întors cu coada între picioare la ai lui.

Ceva mai târziu aud un controlor cum începe să urle. Scot o cască din ureche, să înţeleg ce zice deşi n-ar fi fost neapărat necesar la cum urla. Aparent, se certa cu unul care n-avea bilet şi citea ziarul. A fost prima dată când am auzit pe cineva urlând în halul ăla. Mi s-a părut chiar că am auzit şi zgomot de palmă lipită de obraz însă cum nu a fost urmată nici de ţipete, nici de înjurături, cred că mi s-a părut.

Opreşte trenul în gară, observ altă scenă ciudată: un grup de tineri trece pe lângă mine cu sticle pline de apă în mână. Erau peste 10 şi cel puţin jumătate erau chelioşi fără tricou. Toţi ţineau sticlele cu apă la spate, sticle de 2 litri golite de bere, şi avansau în şir indian.

Meh. Am trecut prin lucruri şi mai ciudate… am mers cu un grup de lăutari în vagon, am mers în acelaşi tren cu galeria Astrei, un grup de tineri unul mai civilizat ca altul (nici nu vomitau pe liniile de cale ferată şi nici nu.. udau în serii de câte zece-douăzeci copacii de lângă gară, chiar deloc). Am mers cu un drac de 2-3 ani în vagon care mai avea puţin şi se mi se urca în cap, îmi călca picioarele’n picioare, se căţăra pe mine şi mă făcea să îmi doresc să îi dau o palmă, asta în timp ce maică’sa îl admira fără să facă nimic. Am asistat şi la o veritabilă partidă de K1, în care un puradel de 4 ani îi prinsese cu tăria coada mă’sii iar dumneai, ca o doamnă, începuse să-i care lovituri de pumn la ficat, să poată scăpa (nu vă grăbiţi încă să îi plângeţi de milă, puştiulică o prinsese bine de păr şi trăgea cu putere, deci era un adevărat care-pe-care). Am văzut oameni care ameninţau cu bătaia, cerşetori care se târau prin tren şi se ridicau în picioare de îndată ce coborau, am asistat la o ceartă de mahala, gata să degenereze în bătaie, între două babe pe la 60-70 de ani, am fost împins din tren de o altă babă care credea că vorbesc singur când vorbeam la hands-free… nimic nu mă mai miră când vine vorba să merg cu trenul. Sau cel puţin aşa credeam, până la faza de azi. Ce fază?

Ei bine, când mai erau vreo 2-3 staţii până la Ploieşti, s-a aşezat o tanti în vârstă lângă mine. Când a venit controlorul, i-a spus că s-a văzut deja biletul, la colegu’, şi că venise din spate, plecând din vagonul în care se apucase să urle „nebuna aia”.

Nu m-a intrigat vocea femeii care mai avea puţin şi începea să plângă şi nu m-a interesat nici să aflu ce o adusese în acea stare. Nu m-a intrigat nici zgârietura de pe braţul ei şi nici măcar acea nebună din tren care se apucase să urle.

Eu eram realmente uluit de următoarea chestie: dacă era o nebună care se apucase să urle în tren, cum naiba de nu era în vagonul meu???

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

14 Responses

 • Claudiu says:

  foarte tare, man :)) presupun ca spre buzau mergeai, nu ?

 • Eras says:

  Asta a fost ca fazele de genul : -STII CE S-A INTAMPLAT???STII? -NU – Sa-ti zic? -DA !!!! – Nu s-a intamplat nimic, vroiam sa mai zic ceva.

 • cedik says:

  @Claudiu: mergeam spre Ploiesti :D
  @Eras: nu prea am inteles ce ai vrut sa spui, dar in fine..

 • eu...evident says:

  nu stiu cum a putut nebuna urlatoare sa te rateze.cu ea ar fi trebuit sa inceapa aventura:))

 • iti pierzi lipiciul la ciudati mai…sau poate nebuna nu era asa de nebuna cum spuneau ei, ci doar o doamna “cu simt civic mai dezvoltat”, eventual profesoara sau vreo meserie care ii permite sa impuna disciplina de fier celor din jur …care daca ar fi ajuns la tine in vagon i-ar fi “curatat” pe coca…

 • 1acolo says:

  galeria astrei ? :)) au asa ceva?

 • ainaw says:

  Salut! Vrei să facem schimb de link-uri? Site-urile mele sunt http://www.ejocuri-noi.ro şi http://www.versuri-tari.ro . Dacă vrei, trimite-mi un email pe adresa: contact_versuri@yahoo.com să ştiu dacă să-ţi adaug link-ul pe site-uri. Mulţumesc. :d

 • Mithrah says:

  Catre oamenii plictisiti: Va simtiti plictisiti? Calculatorul nu va mai da acelasi “feeling”? Mama tipa prea isteric si pisica va sare in cap cu o prea mare usurinta (ok, e cazul sa te ridici de pe jos la faza asta)?
  Nici o problema: Urca intr-un tren personal. Experiente paranormalo-schizofrenice garantate. =)) )
  Tare faza. Ar trebui sa-i urcam pe americani in trenurile noastrei. Ar face filme dupa noi (stai …au facut deja un film de genul=)) )
  Experiment: Flaw data viitoare ia o camera video la tine si inregistreaza dubiozitatile.

 • Hahaha, da’ văz că ai avut parte de o aventură a la Goe în toată regula man =)) totuşi cum ai putut rata nebuna frate.. îţi dai seama ce left out se simte? ;))

 • miruna says:

  tren spre ploieşti?
  sper că nu era acelaşi rapid cu un tip urât mirositor cu o singură mână, care s-a aşezat tam-nisam în compartimentul nostru şi a început să trăncăne, până când a venit controlorul să-l trimită acolo unde avea bilet.
  şi mai sper că dacă totuşi erai în acel rapid, n-ai dat nas în nas cu un beţiv “mort de beat” în faţa toaletei, care încerca să îţi explice ţie cum stă treaba cu idiotu’ ăla de controlor care l-a înjurat şi i-a spus să stea locului.
  şi dacă ai fost totuşi în rapidu’ăla care ducea la ploieşti, măcar n-ai avut ghinionul să te blochezi pe culoar cu o tanti masivă şi să ieşi ca o coală de hârtie din îmbulzeală.

  atât. numai bine.

 • eu...evident says:

  era personal,miruna,deci nu te mai plange atat:))
  in legatura cu ce zicea mithrah,cu americanii in trenurile noastre,am avut placerea de a o ghida exact la mizil,exact cu un personal,pe o doamna din australia care nu stia o boaba romana.m-a rugat sa stau cu ea tot drumul ca ii era foarte teama de ce vedea in jurul ei.mie imi venea sa rad,dar sincera sa fiu eu nu am mai vazut persoana asa speriata:))

 • Gee says:

  Faza cu hands-free-ul… e nestemata :))
  Inspaimantatoare fauna de tren. Eu nu am mers de prea multe ori cu trenul, insa chiar si asa nu am fost prea… incantata de ce am vazut si nici farmecul ala al mersului cu trenul, de care imi vorbeau strabunii :)) nu mi s-a relevat.
  Oricum, cred ca trebuie sa scrii o carte despre calatoriile tale cu trenul. :D

 • cedik says:

  Da, daca prin carte te referi la o condica de reclamatii pentru CFR :D
  Desi, sincer sa fiu, conditiile din tren au ajuns destul de ok acum. Adica vara au aer conditionat, iarna e cald…
  Mai rau e cand te duci la Gara de Vest, vezi ca are trenul intarziere o ora, te intorci la Gara de Sud si afli ca si aici are trenul intarziere.. insa numai juma de ora 8-| True story, din nefericire.

 • D says:

  ai noroc ca dat doar peste 4-5, in general umbla in haite mai mari:-jLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>