Header image

The end is near – despre metalomanele si alte chestii

Posted by cedik in anti-manelistu din mine

Acum vreo 2 ani de zile scriam eu de Metalo-manelar, un soi de creatura paradoxala, o veritabila strutocamila a carei existenta se presupunea a fi imposibila. Uite ca nu e.

Aflu azi de pe RMT de “Inima Salbatica”.

Citez:

Inimă Sălbatică was formed in November 2009 by Vilcinescu (Prilbica, WID, SemaforCe, ex-Atropos, DJ @ RRI RadioWiD) DJ Stront (SemaforCe, DJ @ RRI RadioWiD) and Sproket (Daementia, In Your Face, Prilbica, ex- Atropos). At all the main idea is: we are headbangers, metal fans and musicians but we like manele and Denisa’s music. So we make crossover – manele with heavy metal, thrash and electronics. Finally manele and metal music is a manifestation of urban folklore ;)

Suntem rockeri polonezi, dar preferam s-o ascultam pe Denisa des ;)

Lasand la o parte termenii care se bat cap in cap, cel mai suprinzator si suprinzator e faptul ca .. ches.. forma.. corci… abominatia aia e pe bune.

Luati d’acilea link:  http://www.myspace.com/inimasalbatica Au vreo 5 piese, dintre care 2 chiar sunt metal (restul sunt niste sapalaturi electronice, piese ce ar fi putut trece lejer ca fiind manele pur sange). Cu titluri ca “Dragoste multa si ura” sau “Azi esti bun, maine esti rau”, Inima Salbatica ne arata ca, vorba Adidas, Impossible is nothing.

Si in timp ce ascultam eu Folk rock/Metal/Electronica Inima Salbatica, ma loveste un gand:  nu sunt primii :|

Amuzat de nume descarcasem odata Maanelyst de pe RMT. Formatia asta e o trupa de black norvegiana cu 3 piese. Vorbitor de norvegiana nu’s si, in plus, am si probleme in a intelege oraiturile solistului dar daca:

– in  “Past Future” povestesc ei cum erau saraci cand erau mici si ii alerga politia in trecut, dar in viitor vor avea bmw si casoi cu turnulete?

– in “Fields of Death” povestesc despre cum le-au murit dujmanii care le purta pica atuncea cand era ei mici in “Past Future”

– si in “Obscure Mental War” descriu obscurul razboi mental pe care il poarta neuronii lor cu bunul simt?

Si oare, intrebare de final, intrebare-intrebatoare, piesa “Sodomy Forever” o fi varianta black a “Pe la spate, pe la spate”?

Si ca sa va dau lovitura de gratie, ia ascultati voi melodia asta a lu’ nenea Nargaroth (artist bun de altfel)

Ce spuneti? Cicalaca cichicea sau mi se pare mie?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

6 Responses

 • dawn says:

  Nu inteleg de ce exista manelometal si cu greu gasesti o trupa de folkmetal romanesc care sa cuprinda elemente de folclor romanesc si nu de viking de pe la altii.

 • Andra says:

  Ca de obicei, ai mai găsit o tâmpenie scornită de nişte vagi umbre de neuroni chinuiţi. Nu-mi dau seama dacă e noroc sau vreun soi de blestem intergalactic, însă cu siguranţă ceva ţi se întâmplă de tot dai peste asemenea “bijuterii”. Am încercat să ascult cordul nedomesticit, dar mai mult de 25 de secunde nu am putut… se duce naibii myspace, din păcate.

  Aş comenta… Nu am cum. Aşa ceva te lasă fără prea multe opţiuni în ceea ce priveşte replicile. Totuşi, trag şi eu nădejde că “the end isn’t near”, că ăsta e doar începutul şi că în vreo trei luni de războaie crunte aceşti indivizi dubioşi se vor rade unii pe alţii de pe faţa Pământului, iar noi vom putea trăi în pace şi linişte. Probabil visez; e dreptul meu, aşa că nu mă treziţi, vă rog. :))

 • Vizitator says:

  Monsieur, sfarsitul nu este aproape! El va veni doar cand Guta va pune melodia “Down with the sickness” pe ritmuri de manele, iar Minune va face : “Oh-wa-ha-ha! O, viata mea!”
  Revenind la subiect… Metalomanele??? Pai de la metal la manele e o diferenta ca de la Terra la Pluto. Desigur, afirmatia mea nu aduce nimic nou. Acesta e un adevar cunoscut de toti… In afara de cei care au inventat acest “gen muzical”. Ce mai urmeaza? Manele in japoneza?

 • Deea says:

  Pe langa combinatia de manele-rock, mai au si nume de telenovela :)) .

 • Pingback: Metalo Manele ! It EXISTS !!! :| « Maura waz here :P

 • Maura says:

  LOOOOOL !!! =)) )))))))) Am ras asa mult, ca nu m-am putut abtine sa nu pun faza pe blog (cu link spre sursa, ofc).

  http://n3crok.wordpress.com/2010/09/19/metalo-manele-it-exists/

  Deci WTF man =)) METALO MANELE =)) )))))))))) They sound like shit, at least they try =)) ))))))))) LOLLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>