Header image

Ce se mai face la facultate

Posted by cedik in Stuff-uri personale

Masterate, haine grele…

Începu noul an şcolar şi pentru mine, an şcolar ce aduce cu el ore până la 20:40 aproape în fiecare zi, caz în care te întorci acasă obosit, hămesit şi fără nici un chef de nimic. Dar nu despre asta vreau să vorbesc.

Am avut azi laboratorul de Agenţi Software. Primul laborator. Pentru cei ce nu ştiu ce înseamnă asta, citez din primul curs (apropo, să nu înţelegeţi prin asta că eu aş ştii ce înseamnă):

un agent inteligent este o entitate software sau hardware care percepe mediul de lucru prin intermediul senzorilor şi realizează acţiuni asupra mediului de lucru”.

Ni se comunică la începutul cursului în ce va consta primul laborator. Aţi putea presupune că ni se va face o scurtă introducere, că ni se va prezenta programul în care vom lucra, sau alte lucruri de bun simţ. Ei aşi! Nicidecum!

În cadrul primului laborator am învăţat cum se instalează programul. Am scris instrucţiunile pe tablă, am luat notiţe. Am reuşit astfel să acopăr o întreagă pagina A4 iar scrisul meu e departe de a fi mare. Dar ceea ce e cu adevărat ironic nu e faptul că la un master de aprofundare pe informatică, master de Tehnologii Avansate de Prelucrare a Informaţiei, eşti învăţat să instalezi un program. Nu, nici vorbă de aşa ceva!

Ceea ce e cu adevărat ironic e că am fi avut într-adevăr nevoie de acele instrucţiuni.

Programul, denumit într-un mod de-a dreptul paradoxal Zeus (de ce zic paradoxal? veţi vedea), NU se instalează! Se dezarhivează şi atât. Şi de aici începe greul…

-se caută una bucată fişier .zeus.prp şi se editează path-ul către program

-se copiază una bucată fişier .zeus.prp şi în C:/Documents and Settings/user/

-se adaugă una bucată variabilă de sistem (My computer -> Properties -> Advanced -> Environment Variables -> New), variabilă de sistem numită classpath, ce conţine un ditamai cârnatul (.;..;D:\zeus2.0c\lib\zeus.jar;D:\zeus2.0c\lib\gnu-regexp.jar;D:\zeus2.0c\lib\icu4j.jar;D:\zeus2.0c\lib\sl.jar;D:\zeus2.0c\lib\jaxb-rt-1.0-ea.jar;D:\zeus2.0c\lib\jaxb-xjc-1.0-ea.jar;D:\zeus2.0c\lib\xerces.jar;D:\zeus2.0c\\lib\ant.jar;C:\C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_11\bin; )

La final, se copiază foldere gifs şi help din var direct în folderul zeus2.0c. Desigur, nu e obligatoriu, doar dacă vrei să îţi apară butoanele software-ului şi help-ul.

De rulat… foarte uşor: Run -> Cmd -> java zeus.generator.AgentGenerator

Dar staţi, asta nu e tot! Pentru a putea rula acel program ai nevoie fix de JDK 1.5.0-11, altfel nu rulează. Care JDK e de fapt The Java SE Development Kit (JDK) build 5.0 update 11, că în prima variantă e de negăsit pe google.

La final, grandiosul program cu nume de zeu grec arată cam aşa:

zeus2.0c

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

16 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>