Header image

Nijikon 2010 – my two cents

Posted by cedik in Uncategorized

2. Spre deosebire de anii trecuţi, nu prea am avut timp să văd ce se întâmplă pe la Nijikon. Am fost destul de ocupat cu standul şi concursurile, aşa că doar m-am uitat în fugă la ce se întâmplă.

Ce mi-a atras însă atenţia şi mi s-a părut super mişto, au fost papercraft-urile oferite de cei de la Kesenai (Eien şi Luffy, cu care am mai avut plăcerea să mă întâlnesc şi cu alte ocazii). Au fost oferite gratis, sub formă de machete, iar tu puteai să le asamblezi pe loc, folosind materiale oferite tot de ei (foarfecă şi lipici). Am făcut aşa rost de Luffy, Zoro şi Sanji, dar l-am ratat la mustaţă pe Trunks (damn it!). Din punct de vedere al festivalului, asta a fost de departe cea mai tare chestie pentru mine şi una dintre amintirile plăcute de la Nijikon. Btw, ca să nu fiu înţeles greşit, aici mă refer strict la chestii nijikoneşti, nu la întâlniri cu prieteni sau alte lucruri cu caracter personal. Oricum, thanks, Eien and Luffy :D You guys made my fest :))

Alte lucruri nu ştiu să se fi întâmplat pe acolo… în sensul că nu prea am avut timp să le verific (zona de gaming, de exemplu, nu am vizitat-o nici măcar în fugă).

La standul Mangashop a fost destul de naşpa că nu prea am văzut manga-uri pe gustul meu. Erau multe shoujo-uri şi yaoi-uri, dar nimic care să mă atragă. Chiar speram să găsesc un volum de one-shots (adica mai multe povestiri scurte), sau manga-uri de 1-2 volume (ceva de Junji Ito sau Hideshi Hino de exemplu). Aş fi cumpărat volumul acela de comics cu zombies, dar eram încă în stadiul „crap, shit, fuck, dacă nu îmi recuperez banii :| ” şi nu prea mă tenta să dau 50 de lei pe un comics în aceste condiţii. Oricum… am înţeles că a fost destul de rău pentru că ei şi că nu prea s-a meritat să vină la Nijikon. Sper sincer să nu fie cazul şi să fi înţeles eu greşit. Chiar dacă nici anul ăsta nu am găsit nimic, Mangashop continuă să fie ca un ou Kinder şi aştept de fiecare dată standul lor, ca să văd dacă găsesc vreo surpriză plăcută pe acolo!

De cosplay.. mai, nu ştiu, nu am văzut ce a fost în prima zi, am înţeles doar că a ieşit scandal cu juriul, dar am văzut scenetele din a doua zi. Chiar dacă doar 3 au fost cu adevărat bune, nu poţi spune că a fost varză cosplay-ul în condiţiile în care a avut de departe cele mai fabuloase costume de până acum. Cele din Trinity Blood sau din Alice au fost… wow :| Pur si simplu superbe! Şi au fost şi altele, doar că nu ştiu pe cine ar fi trebuit să reprezinte :D Sincer să fiu, nici de TB sau Alice nu aş fi ştiut dacă nu mi-ar fi spus cineva.

Btw, printre cosplayerii cu costume mişto s-au numărat şi câţiva useri zup, cum ar fi Mimişor, sau WolfSakura (care a şi câştigat o invitaţie la Niji de la noi)

Methos was epic as Pedobear, iar Reactive ca iapă… no comment :)) Mi s-a părut însă aiurea următoarea chestie: vorbisem cu Dan/Different Mechanist să fac următoarea fază: ei mă anunţă ca făcând cosplay in Vampire Knight sau altceva în genul ăla, eu intru pe scenă ca Edward Cullen. Sâmbăta dimineaţă, când am rugat-o pe Marina, care era voluntar la cosplay, să vorbească cu el despre asta şi să ştiu şi eu ce să fac, aflu prin Marina că s-a anulat. Aflu sâmbata. În ziua respectivă. În condiţiile în care venisem pregătit pentru asta, cumpărasem fixativ şi o frecasem şi la cap pe Snow să se întoarcă înapoi acasă pentru sclipiciul pe care îl uitase (şi Snow stă tare departe de Palatul Copiilor). Păcat… chiar cred că ar fi fost amuzant şi ar fi oferit şi puţina diversitate, că Pedobear tot apare pe la cosplay de 3 ani încoace :P

Iar la stand-up… Andrei a fost bun, dar nu i-am prins începutul reprezentaţiei, iar pe restul i-am ratat, căci a trebuit să plec la gară. Aştept să apară filmările pe youtube.

Cam atât din acest punct de vedere. După cum am spus, nu prea am avut timpul necesar să experimentez Nijikonu’ aşa cum trebuie.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

7 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>