Header image

Revelatii – partea II

Posted by cedik in In tren

Vă spuneam ieri de cultul meu vecin de compartiment. De la dânsul am aflat că primul păcat din lume a fost crima lui Cain. Doamne, Dumnezeule, era cât pe’aci să mor prost. Şi eu care credeam că acea crimă a fost de fapt doar prima crimă din lume… Neştiutorul de mine bănuia că poate primul păcat a fost Eva muşcând din măr în urma îndemnurilor Satanei sau, vorbind strict în sensul biblic de păcat/cele 10 porunci, a fost poate invidia lui Cain faţă de Abel sau poate „inima care urzeşte planuri nelegiuite”. Dar ce ştiu eu.

Ne-a mai povestit cum a dat faţă cu Diavolul. Tânar copil fiind, de doar clasa a 9-a, a 10-a, se credea dumnealui mare şi tare şi că dacă îl prinde pe Diavol… pfoai, i-o dă perversă ca pe Târgu-Ocna, vorbind mai cu termeni pe înţelesul tuturor. Dar el, mârşava fiinţă malefică numită Diavol, i-a venit noaptea la uşa şi i-a ciocnită. Şi flicăritără luminile, şi speriatu-se tânărul nostru, căci nimenea nu era la uşă şi avut-a el o revelaţie că sigur Satana l-a căutat. Şi dusu-se la alt coleg să doarmă, căci frică multă îi era. Avea doar colegi curajoşi, cum ne-a povestit în continuare. Văzând ei odată o femeie posedată ce făcea breakdance în faţa altarului în timp ce o cronometra popa cu cădelniţa, s-au speriat atât de tare de practicile necuratului încât vreme de două săptămâni au mers în grupuri de câte 5 la baie, să nu rămână cumva singurei şi să îi posede Satana.

Am mai aflat şi de ce sunt oamenii fericiţi de Paşte. Aparent, nu are nimic de-a face cu faptul ca de Paşti lumea stă acasă, nu merge la muncă şi e sărbătoare, plină cu mâncăruri gustoase şi voie bună. Nu, astea sunt motive lumeşti, adevăratul motiv pentru care lumea e fericită e pentru că atunci când moare cineva suntem trişti. Dar de Paşte, nu se moare, ci învie mântuitorul. De altfel, e un lucru cert că acesta a existat cu adevărat şi a fost cine spunea pentru că odată cu El au înviat şi alţi oameni morţi. Trebuie să-l credem, nu te pui cu ştiinţa când vine cu dovezi concrete şi palpabile, nu?

Şi să vedem… să mai scormonesc în mintea-mi acoperită de vălurile uitării după alte povestiri pline de haz. Ah da, tânărul nostru a avut ocazia să se întâlnească la Obor cu Satana în deghizare. Era un nene care nuş ce i-a făcut şi cum au interacţionat ei, dar cert e că tânărul nostru teolog l-a trimis la… biserică. La care individul l-a întrebat de ce face mereu lucruri pentru alţii şi nu face şi pentru el ceva? Era, desigur, Satana în piele de om, căutând să corupă minţi pure. Nu încape nici o urmă de îndoială. După care tânărul nostru a început să se răstească şi să reacţioneze urât, să scape de necurat. Moment în care am realizat ce înţelept am fost că mi-am ţinut gura şi i-am ascultat inepţiile companionului meu fără să fac vreo remarcă… Credincioşii ăştia sunt periculoşi rău. Cine ştie, dacă mă trezeam cu o cădelniţă în cap şi o schemă de karate, după care trimis la miruire, să iasă Satana din mine?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

9 Responses

 • KyubiVal says:

  Hahahahahahahha…. ok ok, să fiu serios acum :) …………………………….HAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHHA ROTFL LMAO, LOL LOL LOL XD XD ASD şi aş mai adăuga un “GTFO după casă şi dă-ţi 2-3 palme” ăluia cu revelaţiile sale. Asta însă mi-a adus aminte despre o fază cam nebună cu un popă şi sfinţenia unei case cam… neobişnuită hahahaha.

 • cedik says:

  Ce faza? Nu povestesti? :D
  Sau daca e ceva mai lung, povesteste-o pe blogul tau :-?

 • KyubiVal says:

  Da, e ceva un pic mai lung, o voi scrie la mine când găsesc timp.

 • Magda B says:

  Dar de ce ar vrea cineva sa polemizeze cu astfel de persoane?:-s

 • blueobelix says:

  =)) mai mult ca sigur te exorciza pe loc!
  am si eu un coleg deasta in clasa si orice i-ai spune el se autoconvinge cu “revelatia” pe care a avuto el in copilarie…
  ce oameni :|
  pot povesti mai pe larg dar not now

 • Dar de ce ar vrea cineva sa polemizeze cu astfel de persoane?:-s

 • Drakhy says:

  Foarte interesant, genul asta de discutii in mijloacele de transport in comun sunt sarea si piperul :P Ce sa mai zici? Mai poti sa ii spui ceva? Ti-ai dori sa te fi luat la misto…

  P.S. Apropo de primul pacat…Conform Bibliei, primul pacat ar fi “Mandria”.
  Citez din wiki “In perhaps the best-known example, the story of Lucifer, pride (his desire to compete with God) was what caused his fall from Heaven, and his resultant transformation into Satan.” :) So watch out!

 • cedik says:

  Hmm, la asta cu mandria nu m-am gandit :-?
  Totusi, nu cred ca se pune pentru ca nu ar fi un pacat comis de om. E loc pentru dezbateri aici :))

  Si da, uneori e interesant si distractiv dar de multi ori iti vine sa iti dai palme cand vezi cata prostie zace in spatele arogantei unora si a sigurantei cu care vorbesc despre anumite lucruri. Daca era doar un prost, radeam de el si gata, dar e trist ca restul tinerilor din compartiment il ascultau si il luau in serios. Si uite asa un tampitel ca ala prosteste inca 3-4 oameni, care preiau acele idei gresiteLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>