Header image

Beteal si gloabe

Posted by cedik in Baiet fiind...

Întrerup această stare de linişte pe blog (cauzată de un program extrem de încărcat la facultate), pentru a vă povesti o întâmplare mai veche, din timpul liceului, de care mi-am adus aminte recent.

Nu ştiu ce obiceiuri se mai poartă astăzi dar pe vremea mea, atât în gimnaziu cât şi la liceu, obişnuiam să împodobim brazi în preajma Crăciunului şi să ţinem şi o micuţă … serbare, să-i spunem. Puneam toţi bani pentru a cumpăra bradul, după care fiecare aducea de acasă o mână de ornamente şi din puţinul de la mulţi ieşea un brad de toata frumuseţea (împodobit mai pestriţ, ce-i drept). Astfel, în timpul unei ore de dirigenţie, ne transmite doamna dirigintă (doamna Nebel), să aducem fiecare beteală şi globuri, într-o anumită cantitate. Şi se face sfârşitul orei şi pleacă, neuitând să ne atragă atenţia să nu cumva să nu venim joi fără globuri şi beteală.

Mânat de un spirit civic şi posedat de un umor cam pueril, merg la tablă, pauză fiind, şi scriu maaare şi cu litere de tipar următorul mesaj:

„TOATA LUMEA SA ADUCA JOI UN BETEAL ŞI DOUA GLOABE”

Nu ştiu cât de amuzant era sau nu, dar mă simţeam tare mândru pe atunci de jocul meu de cuvinte. Schimbasem genul cuvintelor şi transformasem globuri în gloabe, cuvânt cu alt sens… glumă glumeaţă, ce să mai vorbim. Dar n-am apucat să mă văd multă vreme încununat cu laurii victoriei că a revenit în clasa doamna dirigintă.

E foarte important de menţionat faptul ca doamna dirigintă, deşi era o persoană pe care o iubeam cu toţii, şi o respectam, putea fi o persoană foarte serioasă şi destul de strictă. Şi, mai presus de toate, ne era profesoară de română. Adică materia aia care ne învaţă să scriem corect. Adică profesoara care ne dadea în cap („metaforic” vorbind) când scriam greşit. Ori mesajul de pe tablă… nu era tocmai corect.

Vă imaginaţi probabil că mi-a îngheţat sângele în vene când a întrebat diriga cine a scris aia. Încremenit sub privirea ei rece şi dură, am încercat să îndrug o combinaţie de „îmi cer scuze” şi „era o glumă”, dar cuvintele nu prea vroiau să se îmbine aşa cum trebuie şi doar un murmur fără sens mi-a părăsit buzele. În tot acest timp, diriginta continua să mă privească fix. Nu ştiam ce să descifrez de pe chipul ei… oare era supărată? Oare era furioasă? Oare era nervoasă? Oare avea să mă certe? Oare avea să ma mustreze? Oare avea să-mi scadă nota la purtare? Până când diriga îmi întrerupse paranoia spunându-mi indignată următoarele:

„Un beteal şi TREI gloabe!”

După care ieşi din clasă.

P.S. Simt nevoia sa ma “laud”: in acest weekend am facut trei proiecte si jumatate dintr-al patrulea. In total.. peste 70 de pagini. In conditiile in care saptamana trecuta am prezentat un proiect, o aplicatie si am dat si un examen, iar astazi am iar o prezentare de proiect plus o verificare pe care o pot da azi sau miercuri. Si nu, inca nu am inceput sesiunea…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

6 Responses

 • Andreea says:

  Pe vremea ta? Vai atunci bunicii ce ar trebui sa spuna? Mda si la noi se tinea acest mic ,,ritual” de a aranja clasa si bradul * fiind stricata de cei mari* ,dar acum ne multumim doar sa privim geamurile frumos aranjate cu spray alb…
  Neah, oricum treci tu peste toate ;) *Bafta *.
  Oricum, sa fac un off topic de toata frumusetea si eu am mai multe proiecte ,concursuri, olimpiade,prezentari decat degete la ambele maini plus teste plus pregatiri pentru exament..cunosc,cunosc:D

 • cedik says:

  Am pus cu ghilimele :)) Era in gluma.

  Succes cu proiectele si olimpiadele, sper sa ai numai rezultate excelente!

 • blueobelix says:

  Da, pai uhm :| baiat bun si constiincios normal ca nu avea ce sa iti faca. Adica banuiesc ca si-a dat seama dar a ignorat “mesajul subliminal” din spatele acelor cuvinte… sau efectiv n-a sesizat… sau e dumb… sau in fine…
  Cert e ca noi nu am impodobit deloc , niciun brad, niciodata… Am o clasa taaare… unita.Da, hai sa nu te plictisesc cu detalii despre mine.
  Spor la proiecte !

 • krossfire says:

  Voiam sa rad de intamplare, dar cand ai zis proiect mi-am amintit ca eu ar trebui sa predau o lucrare de dizertatie anul asta, la master :))

 • cedik says:

  Mda… mersi ca mi-ai amintit… si eu am doua de predat si n-am facut nimic la nici una din ele

 • Andreea says:

  Multumesc,la fel si tu. mai am 2 hopuri si termin…pe semestrul asta :DLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>