Header image

Reclama

Posted by cedik in Uncategorized

Cum v-am lasat un post normal, sa nu zica lumea ca postez doar de dragul de a posta, imi permit si eu sa fac o reclama (gratuita).

E a doua oara cand trec prin acel magazin si ma intorc fericit si mai bogat cu niste carti. Din nefericire, romanele au cam ajuns sa fie un lux pentru mine in ultimii ani, in conditiile in care o carte buna poate sa treaca si de 50 de lei, cele mai ieftine sunt in jur de 20 iar bugetul meu e foarte limitat. Chiar si in anticariate… costa de la 10 lei in sus, in conditiile in care vorbim despre niste carti cam jerpelite.

Asta pana cand mi-a aratat Geo (Asura) o librarie/anticariat de exceptie! Oamenii aia chiar au preturi omenesti!

M-am intors azi acasa cu Shogun de James Clavell (20 de lei ambele volume, peste 1300 de pagini in total! si calitate buna spre foarte buna, tinand cont ca e editia din ’88)  si Marte Albastru de Kim Stanley Robinson (8 lei la peste 800 de pagini!!! si arata ca nou). Deci cu doar 28 de lei am cumparat peste 2000 de pagini de lectura de calitate! Ca sa nu mai zic ca si data trecuta m-am intors acasa cu vreo 5 carti pe care am dat doar vreo 30 de lei, o suma pe care imi permit sa o dau si eu pe carti, macar o data la doua luni.

In ceea ce priveste oferta lor, e foarte bogata. Au carti din colectia Adevarul, inclusiv cele de Jules Verne, ce arata ca si noi, la preturi de 8 lei volumul, o gramada de antologii si romane stufoase cu preturi cuprinse intre 5 si 20 de lei care, iarasi, arata ca noi, dar si multe volume vechi, in conditii acceptabile spre foarte bune, cu preturi intre 2 si 5 lei. Am vazut chiar si carti cu 50 de bani, care aratau, pentru a treia oara, ca noi. Mai mult, oferta lor este extrem de variata: au si carti in engleza sau franceza, precum si carti de bucate, de finante, arhitectura, medicina, enciclopedii, dictionare, etc. E la fel de divers ca si o librarie normala, gen Carturesti, doar ca nu la fel de mare.

In fine, vorba lunga, saracia omului :)) Sa trec direct la ceea ce probabil ca va intereseaza (sau nu). Libraria/Anticariatul se afla in Bucuresti (probabil departe de multi, din nefericire) si se numeste Exlibris.

E situata aproape de libraria Adevarul de langa Universitate (cea aflata pe bulevard, intre Unirii si Universitate). De la libraria Adevarul, mai mergeti putin, pana dupa prima straduta (aveti grija, mai exista inca unul sau doua anticariate fix langa libraria Adevarul). Pe bonul de la casa scrie “Anticariat Exlibris SRL, punct de lucru Str. Doamnei, nr. 23, sector 3, Bucuresti”, deci probabil ca aceasta este adresa exacta.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

5 Responses

 • Shuu says:

  La noi în Iaşi e o stradă plină cu Anticariate, unde poţi găsi o groază de lecturi buni la preţuri foarte mici şi într-o stare mai mult decât decentă. Văd totuşi că în ultimul timp nici la anticariate nu mai e raiul de pe pământ (eu am nimerit totuşi o perioadă când mi-am luat primul volum din Potopul cu 3 lei), aşa că cea mai bună alternativă sunt second-handurile:)) cărţile se vând la kilogram, găseşti şi cărţi foarte bune în engleză, ediţii care nu se mai găsesc pe piaţă, şi se merită să îţi întregeşti biblioteca de acolo.
  Încă o chestie:)) Ediţia aia de Shogun o am şi eu, şi o am de la tata care a luat-o tot de la un anticariat. Frumos, nu?

 • DeeDee says:

  Yay^^ multumesc pentru informatie, Cedik!
  Trebuie sa dau si eu pe acolo, nu am mai citit beletristica demult si vine o vacanta de o saptamana.

 • krossfire says:

  Cu exceptia Carturestiului si Noi/Dalles, mai tot ce e in zona aia e destul de ieftin (sunt multe librarii micute de gen…una e pe colt cu Libraria Eminescu..n-au preturi grozave la toate cartile dar fac uneori niste super reduceri).

 • DeeaH2elen says:

  CArti la 50 de bani? O mana cereasca ! Eu am dat aproape 30 de lei pe o carte cu 280 de file….deci practic gata cu cartile pe luna asta:l Oricum,poa’ sa le dea si gratis,la ce cultura avem noi , anticariatul este un fel de noua vrajitoare cu puteri supranaturale.

 • Yzu says:

  oh i know et. tot geo m-a dus si pe mine acolo anul trecut..~~~Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>