Header image

Otaku Festival 2011 Review

Posted by cedik in Uncategorized

Revin cu un alt review al Otaku Festival, dar de această dată unul real. Nu de alta, dar poate mă înjură organizatorii (în special unul al cărui nume începe cu R şi nu e Ruxi).

 

În primul şi primul rând, trebuie să menţionez că m-am simţit destul de ciudat în postura de simplu vizitator, în condiţiile în care în ultimii doi ani am făcut parte dintre voluntari, iar această situaţie de jenă s-a făcut simţită pe aproape tot parcursul zilei. În al doilea rând, am fost uşor dezamăgit că nu am mai văzut posterul Otaku Festival lipsit pe uşa de la intrare. A devenit un veritabil mini-ritual ca în fiecare an primul lucru pe care să îl fac când ajung să fie să postatul în faţa uşii şi admiratul logo-ului zup de pe poster. Iar în al treilea rând, am rămas uimit că pe la 10 jumătate, ora la care am sosit împreună cu Alex şi cu Dragoş (fostul coleg de bancă din liceu), Cătălin şi Sabin (colegul de cameră al lui Dragoş), era încă o coadă destul de măricică la intrare.

 

Ne-am holbat puţin pe jos, eu intrând şi la zona de gaming să îi salut pe Andrei şi Bujie, negăsindu-l însă decât pe primul dintre ei. Anyway, revenind la subiectul principal: jos n-am putut să facem mare lucru. Era foarte aglomerat pe la toate standurile. Am apreciat însă faptul că voluntarii au împărţit tot felul de pliante, inclusiv postere gratuite cu Otaku Festival (noi le-am primit pe ale noastre de la Reen, mulţumim Reen :D ), iar ceea ce era cu adevărat util era că printre ele se găsea programul pentru ambele zile, împărţit pe săli. Ne-a fost chiar util deci Otakufest primeşte puncte bonus, mai ales că era şi în format micuţ, deci încăpea uşor în buzunar!

 

După care… direcţia MangaShop! Ah, ah, ah, numai eu ştiu cât am aşteptat să ajung acolo şi să îmi ridic comenzile! Din nefericire, standul lor era puţin cam prea aglomerat, aşa că a trebuit să aştept puţin până mi-am primit manga-urile. Dar nu-i bai, au ajuns repede la mine, în condiţie excelentă şi am avut ce face pe drumul de întoarcere :D Pentru curioşi, am cumpărat Blue Spring, Portus, vol. 2 din Gyo (vol. 1 îl aveam deja) şi Genkaku Picasso pentru mine, şi Tsubasa Reservoir Chronicle Character Guide şi romanul Brave Story pentru Alex.

Tot la MangaShop se găseau şi tricouri, la preţuri acceptabile, mai ales că erau imprimate atât pe faţă, cât şi pe spate, şi chiar mi-aş fi luat unul roşu dacă nu aş fi fost descurajat de imprimeul… mult prea puţin masculin.

 

În sala de proiecţii n-am stat foarte mult. Am văzut câteva fragmente de AMV-uri, ocazie cu care am realizat că ar fi util să se posteze pe undeva o listă cu toate proiecţiile difuzate la Otaku, ca cei interesaţi să le poată cauta, mai ales că am văzut câteva scene care mi-au atras atenţia şi aş vrea să aflu din ce anime-uri erau.

 

Am plecat puţin şi pe la zona de gaming unde am jucat Mario Kart împreună cu Alex şi cu un puşti simpatic. Fun experience was fun, dar nu pot să nu reclam faptul că zona de gaming era puţin cam prea înghesuită şi că la unele console era o îngrămădeală atât de mare încât nu avea mari şanse nici măcar să le vezi, cu atât mai puţin să apuci şi să te joci. Poate că ar fi bun un sistem de limitare… poate să nu se permită unei persoane să stea la o consolă mai mult de n minute, să aibă toţi cei interesaţi şansa să ajungă se se joace.

 

Revenind la sala de proiecţii pentru a aştepta concursul de cosplay, am observat că deşi sala era plină, n-a mai fost arhiplină ca în anii precedenţi. De altfel, deşi Otaku a fost populat ca de obicei, mi s-a părut ceva mai gol. Parcă ai fi avut loc să arunci un ac de data asta. Oricum, concursul a fost destul de ok, costumele reuşite, personal plăcându-mi cel al Sylvanas (info), al lui Yuko (info) şi al lui Chopper (info), din motive subiective. De altfe, Sylvanas chiar a obţinut primul loc iar Yuko pe al treilea, dacă nu mă înşel.

 

Per total, a fost bine. Mi-e greu să trag o concluzie ţinând cont că n-am mai fost vizitator de multă vreme, dar important e că m-am simţit bine, m-am şi distrat şi m-am reîntâlnit cu câţiva vechi prieteni, după cum am şi întâlnit persoane noi, pe care nu aş fi crezut vreodată că o să le întâlnesc.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

4 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>