Header image

Expert in mers cu trenul

Posted by cedik in In tren

Când vine vorba de mers cu trenul sunt, mai mult sau mai puţin, expert. Sau cel puţin aşa credeam.

 

Plănuisem azi sa ies cu Alex la un picnic. Urma să ne întâlnim de dimineaţa, pe la 9. Aveam un personal care pleca din Ploieşti Sud pe la 6 jumate, pe la 8 ajungeam în Bucureşti, până mă duceam să cumpăr ceva de mâncare, până luam metroul până la Eroii Revoluţiei, numai bine se făcea 9. Drept urmare, pun ceasul să sune la 05:50.

 

Îmi suna alarma, în 25 de minute fac un duş, mă bărbieresc, împachetez pătura şi manga-urile, mă îmbrac şi ies pe uşă. Realizez că am uitat guma de mestecat, MA ÎNTORC DIN DRUM! Fug până la gară, cumpăr bilet, mă gândesc să o întreb pe madam la ce linie e trenul… naaaah. Mă uit pe tabelă, linia 6. Mă duc la linia 6, mă gândesc să întreb pe cineva dacă ăla e trenul…. naaaah. Mai mersesem cu el, era tot pe la una din acele linii, arăta tot cam aşa, scria Bucureşti Mărăşeşti Bucureşti pe el. E drept, nu avea locomotiva în capăt, dar aşa era de obicei, o mai schimbau.

 

Mă urc în tren, mă aşez comod, scot Gai-Jin din geantă şi mă relaxez. Se face şi jumate, trenul pleacă. În direcţia greşită. Probabil dădea puţin înapoi, să lege locomotiva. Şi se duce. Şi continuă să se ducă. Şi tot în direcţia opusă.

 

OH SHIT OH SHIT OH SHIT OH SHIT OH SHIT :|

 

Alerg repede către un alt compartiment, văd o domnişoară şi o întreb ce tren e ăsta. Personalul spre Mărăşeşti mi se răspunde (n.r. adică ăla care merge în direcţia opusă Bucureştiului). OH CRAP! Realizez că pe tren scria Bucureşti Mărăşeşti Bucureşti!

 

OH SHIT OH SHIT OH SHIT OH SHIT OH SHIT :|

 

Mă bate un gând să sar din tren. N-ar fi fost prima dată, nu apucase să capete viteză prea mare dar… mai bine lasă. Nu aveam chef să mă trezesc cu blugii rupţi.

 

Vine un controlor, încerc să îi explic alarmat cum m-am urcat în trenul greşit, îmi spune să cobor la Ploieşti Est (ceea ce oricum urmam să fac). În întreb dacă e pe acum vreun tren cu care să mă întorc înapoi. Dă din umeri într-un fel care nu sugerează nimic bun.

 

OH SHIT OH SHIT OH SHIT OH SHIT OH SHIT :|

 

Ajunge trenul la Ploieşti Est. Cobor, mă duc să caut o casă de bilete… Nu există. Mă uit pe tabelă… următorul tren înapoi către Ploieşti Sud era tocmai la 8. Mă uit la ceas… 6:40. Nu e bine! Încerc să întreb oamenii din zonă cum mă pot întoarce, îmi spun să mă uit de vreun navetist cu vreo maşină, nu văd nici unul. Încep să mă alarmez. Scot telefonul, îi dau mesaj lui Alex şi îi spun că întâlnirea se amână… cu un număr nedeterminat de minute.

 

Pentru cei ce nu ştiu, Ploieşti Est nu e tocmai o altă gară din Ploieşti. Nu, aceea e Gara de Vest. Ploieşti Est e un loc dezolant, undeva în mijlocul pustiului, într-o zonă înconjurată de uzine şi combinate petrochimice. Singurii care coboară sau urcă acolo sunt muncitorii navetişti. În rest… PUSTIU!

 

Dar nu disper. Scot telefonul, dau drumul la netul mobil, pornesc GPS-ul şi mă uit pe Google Maps. Hmm, dacă aş fi ajuns pe Mihai Bravu, aş fi avut de mers doar vreo 5 kilometri jumate până în Ploieşti. Piece of cake, fac zilnic 3 kilometri şi ceva până la locul de muncă, aproape 6 jumate dus şi întors. Problema era cum Dumnezeu ajung pe Mihai Bravu? Google Maps indica doar spaţiu gol…

 

Întreb o femeie din zonă, mi se explică să merg drept înainte, o ţin oarecum drept şi ajung într-un final într-o zonă ciudată, nici chiar sat, nici chiar oraş. Văd un pod imens care părea a duce către nicăieri şi ceva ce semăna a zonă locuită în direcţia opusă. Raportându-mă la gară, ar fi trebuit să o iau pe pod şi să mă avânt spre necunoscut, în timp ce instinctul îmi spunea să merg spre zona populată. Decid totuşi că e mai sigur să întreb aşa că ma duc spre un pâlc de oameni care stătea pe marginea străzii. Aflu că e un autobuz înapoi spre Ploieştiul civilizat (vorba vine) care urma să vină în curând. Din fericire, aveam 2 bilete de autobuz la mine, just in case, aşa că am rămas să aştept.

 

Scot iar telefonul, intru pe net şi verific trenurile din gara de sud către Bucureşti. Următorul era pe la 11. Era 7 fix. Nope. Nu e bine. Am o sclipire de geniu (vorba vine, doar m-am urcat în trenul greşit), şi verific şi trenurile din gara de vest către Bucureşti!

 

DA!

SUCCES!

VICTORIE!

 

Aveam un accelerat la 8, pe la 9 fără 10 ajungea în Bucureşti, trebuia să amân cu doar jumătate de oră, e perfect.

 

OH SHIT OH SHIT OH SHIT OH SHIT OH SHIT :|

 

Realizez că e 7 şi 5 minute, eu sunt în mijlocul pustiulu şi trebuie să ajung în mai puţin de o oră la gara de vest. Vine însă autobuzul pe la 7 şi 10 minute. 104… hmm, never saw that one before. Mă urc timid şi în timp merge încep să scanez vizual după posibile repere cunoscute. Mă uit la stânga… cimitir. Mă uit la dreapta… cimitir de maşini. Nu e semn bun. Aflu totuşi că autobuzul urmă să oprească undeva în centru. Ajung acolo pe la 7 şi 20, într-o zonă, slavă Domnului, cunoscută, iau picioarele la spinare şi ajung în staţia lui 2, autobuzul care urma să mă ducă la gara de vest. Partea bună e că am ajuns să văd o parte a Ploieştiului pe care nu o cunoşteam. Partea proastă, pe lângă ce e deja evident, este că nu îmi doream să cunosc această parte. În fine, eram totuşi în centru, pe pământ familiar mie. Pe la şi jumate ajunge şi 2-ul, cu întârziere, iar la 7:40 sunt în faţa gării de vest.

 

Dar staţi! Nu puteam încă să răsuflu uşurat. Vorbim totuşi de infama gară de vest, cea în care trenurile care vin dinspre Braşov spre Bucureşti au MEREU întârziere. Mă uit temător pe tabelă şi…. NIMIC!!!!

 

DA!

SUCCES!

VICTORIE!

 

In your face, fate! Deşi ratasem trenul greşit, deşi ajunsesem unde a înţărcat mutul iapa, am reuşit cu succes să mă reîntorc în lumea civilizată şi urma să ajung în Bucureşti cu doar jumătate de ora întârziere. Mă duc să îmi iau bilet ca un boss, mândru de faptul că am dat piept cu destinul crud şi am reuşit să îl înving ca un bărbat adevărat. Scot portofelul, legitimaţia şi carnetul de cupoane şi cer un bilet pentru Bucureşti.

 

„Ştiţi că are întârziere 60 de minute, nu?”

 

 

NUUUUUUUUUUUUUUUUU! Tunete şi fulgere, blesteme, mii şi milioane de scheleţi! Ce farsă amară îmi jucă iar soarta, demonstrându-mi că nimeni nu scapă de iţele Moirei. Resemnat, cumpăr oricum biletul şi mă îndrept spre linia 3 unde aştept timp de o oră trenul…

 

Am ajuns într-un final în Bucureşti pe la 10 jumate, cu o oră şi jumătate mai târziu decât plănuit. Dar hei, am avut parte de o vreme bună, am făcut un soi de picnic pe malul lacului şi m-am întors la gară de nord pe la 4. Aveam un personal pe la 5 şi 5 minute, şi mă pregăteam să mă întorc într-un final acasă, să uit de acest început îngrozitor de zi.

 

Aveam trenul la linia 1, tras mai devreme, ca de obicei. Peronul era aproape pustiu, căci deh, urmă să plece tocmai pe la 5, aşa că m-am urcat în el şi am ocupat un loc bun. La 4 şi 20 s-a pus în mişcare. Urcasem IAR în trenul greşit…

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

15 Responses

 • Chiar te invidiez , ca ai avut o astfel de aventura …. oricum te ai distrat pe cinste.

 • cedik says:

  Distrat? :)) n-as prea spune

 • irisim says:

  Macar ai vazut locuri noi. :-"

 • cedik says:

  Ha ha, Irina, ha ha

 • Lica Franaru says:

  Doamna/Domnule,
  Trebuie sa fii foarte imprastiat/a, in viata de toate zilele, genul de om care-si da cu stangul in dreptul. De fapt esti sungura persoana vinovata. Esti cascat/a, scuza-ma ca ti-0 spun. Sigur ca, regularitatea circulatiei la CFR este deplorabila si nu vi se datoreaza, aici sunteeti o victima. Hai sa-ti spun ceva, ca un CFR-ist ce sunt. Daca vrei sa promovezi intr-un poist bun la varf, in CFR nu incapi de prahoveni, teleormaneni, ialomiteni, etc. (adica de mafia din judetele invecinate Bucurestiului), numai acestia se pricep, numai acestia sunt competenti. Cat de “ordonati” (calea ferata se definea, candva prin ordine) sunt, prahovenii de exemplu, poti vedea, dupa cum arata Statia CFR Ploiesti Sud (singura statie din tara, unde cresc copacii pe copertinele dintre peroanele 1-2 si cea mai murdara)

 • cedik says:

  Doamna/Domnule,
  Trebuie sa fii foarte neatent in viata de toate zilele, genul de om care nu recunoaste forma masculina si feminina a verbelor si care nu e in stare sa citeasca macar pagina de About ca sa isi dea seama daca sunt baiat sau fata. Hai sa iti spun ceva, ca un calator cu trenul ce sunt: nu am dat vina pe nimeni pentru ce mi s-a intamplat. Nu sunt o persoana imprastiata, ba chiar din contra, merg cu trenul foarte des si tocmai de aceea mi s-a parut paradoxal cum am reusit sa fiu atat de neatent intr-o singura zi.

  De asemenea, doamna/domnule, desi locuiesc in Ploiesti, nu sunt prahovean, ci buzoian, iar in gara de sud, murdara ce e drept, nu cresc copaci printre peroane. Credeti-ma pe cuvant, doar trec acolo de cateva ori pe saptamana.

  Daca aveti frustrari si/sau complexe legate de viata ratata ca CFR-ist care, ca toti romanii, da vina pe coruptia celorlalti pentru faptul ca nu poate promova intr-un post bun, varsati-le in alta parte si nu pe blogul personal al unei persoane care incearca doar sa le povesteasca prietenilor o intamplare tragicomica.

  Geez, are si omu’ o zi proasta si se trezesc toti necunoscunotii sa isi dea cu presupul pe bloguri gasite pe Google 8-|

 • regele 1 says:

  Ca sa fiu sincer,povestea asta pare cam trasa de par…sa gresesti trenul de doua ori intr-o singura zi ?

 • cedik says:

  A doua oara nu prea se pune, de-aia nici nu am intrat in detalii.
  Dimineata a fost intr-adevar o greseala din neatentie. Dupa-amiaza insa nu a mai fost chiar asa.
  Trenul in care m-am urcat era un supliment tot catre Buzau. Iar trenul cu care trebuia sa merg eu venea la linie tot pe la acea ora, era tot gol prima data si era si cam acelasi tip de tren. Deci nu prea se pune, era usor sa il confund, mai ales ca la linia 1 trenul meu era anuntat, nu ala

 • mariska says:

  Foarte tare experienta, eu de obicei ratez trenurile. Cand trebuie sa plec din Bucuresti spre casa, mai mereu am intarziere de autobuz si ajung ori in ultimele 5 minute ori il pierd … faza cu cele 5 minute e pentru zilele cand am bilet, in rest, sfantul sfert de ora e magic, daca exista (se poate reduce la 10 minute…).
  Si da, trenurile de la Brasov sunt magice, e misto sa mergi cu ele, dar personalul pleaca inaintea acceleratului si ajunge dupa (sta intre 30 de minute si 1 h in Campina sa treaca acceleratul…)!!! De 2 ori am mers cu personalul si de 1 data cu acceleratul Bucuresti – Busteni, via Ploiesti vest (unde nu sta 15 minute, ci doar 5 – pentru cei ce vor reaprovizionari de diverse din gara, nu e timp) .. si am mai trecut prin Ploiesti cu un rapid… si era intuneric in gara, da… foarte intuneric…

  Si a doua ora nu a mai fost nevoie sa cobori? :-S

 • cedik says:

  Ba da, am coborat la Basarab si m-am urcat in trenul meu, care atunci se pregatea sa plece catre Gara de Nord :D Am avut noroc

 • Invatam din greseli. =p~

 • DeeDee says:

  Omule, ce ghinion poti sa ai. Ce cosmar! Eu nu as fi rezistat :((
  Pentru ca sunt experta in a ma rataci, mereu verific cu o obsesie arzatoare masinile si trenurile in care ma urc, asa ca nu mi s-a intamplat sa ma ratacesc decat o data cu RATB, si imi amintesc si acum in ce panica am intrat cand am ajuns la capat pe o strada necunoscuta care nici nu era statie. Noroc ca a fost soferul binevoitor, mi-a aratat cum sa ajung “in civilizatie”. Si asta in Bucuresti. :(

 • Alex B says:

  Foarte tare blogul, felicitari. Am ajuns pe blogul tau cautind, asa ca chestie ceva despre intilniri in tren. De ce cautam asa ceva ? Iata blogul meu sa te lamuresti: http://caut-fata-tren-ploiesti-bucuresti.blogspot.com/

  Fiecare cu nebunia lui :)

 • Rashid says:

  Draga doamna/domnule,

  Daca sunteti baiat de ce aveti poza cu o tipa ? ;P

  PS : Hahaha, amuzanta povestirea, dar parca mai amuzant a fost comentariul dumnului/doamnei Lica Franaru :D

 • cedik says:

  Unde vezi tu poza cu tipa, draga comentatorule/comentatoare?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>