Header image

Numeroasele absente ale lui D.

Posted by cedik in Baiet fiind...

Când eram eu printr-a 10-a, aveam un coleg de bancă pe nume D. Eram foarte buni prieteni, încă suntem, chit că nu mai vorbim prea des, şi era un tip grozav. A avut însă pentru o scurtă perioadă o criză acută rău de tot de chiulangeală.

 

D. pleca de la câte o oră-două aproape în fiecare zi din motive de cursuri plictisitoare sau individe cu care îşi mai dădea întâlnire. Şi a reuşit astfel să strângă un număr alarmant de absenţe într-un timp record. Desigur, poate că noua generaţie nu e aşa impresionată de genul asta de chiul. Cunosc persoane care aveau câteva sute de absenţe, pe lângă care cele 20-30 ale lui D. par simple ghinioane ale sorţii. Pentru un colegiu cu pretenţii cum era însă Haşdeul (B.P. Haşdeu din Buzău), era însă ceva mai greu de tolerat. Ca să nu mai vorbesc de dirigintă…

 

Doamna dirigintă a fost un om şi un profesor de-o notă pe care nu o luam noi aşa des la română, materia pe care ne-o preda. Putea însă fi destul de exigentă şi nu prea tolera astfel de comportamente. Astfel încât, trezindu-se la un moment dat la o oră de română fără D. în sală şi observându-i cu această ocazie numărul mare de absenţe… să zicem doar că se cam supără.

 

Trece ora de română, urmează o alta, se întoarce şi D. iar eu, coleg bun de bancă, mă apuc să îl avertizez şi să îi atrag atenţia că era de rău. Iar cel mai rău şi cel mai rău era că ora următoare era digenţia, deci fie chiulea iar, caz în care se lăsa cu vărsare de sânge, fie dădea ochii cu diriga, caz în care se lăsa cu vărsare de sânge. Speriat, D. a vrut să plece, neştiind cum să se justifice. Noroc cu mine şi sclipirea mea de geniu. Îl iau frumos şi îi şoptesc o scuză bulletproof, cum zic americanii, dar îl avertizez că are nevoie de mult sânge rece să o scoată la capăt.

 

Bun! Trece ora, vine iar diriga, îl vede pe D., tunete şi fulgere, pământul se cutremură, flăcări îi ies din ochi şi e mai ceva decât Mihai Viteazul în poezia lui Coşbuc.

 

–          “D.! De ce ai lipsit? Unde ai fost ora trecută? Ştiu că ai fost în şcoală şi că ai chiulit în mod intenţionat?” şi bla bla bla, pe aceeaşi notă.

 

D. se duce însă liniştit la catedră şi, timid, spăşit şi uşor ruşinat, îi şopteşte ceva dirigăi la ureche iar dumneai din balaur se face mieluşel. Pe un ton ceva mai calm şi fără focul şi para de dinainte, îi spune că are totuşi multe absenţe, să vină cu părinţii la şcoală şi bla bla bla, pe aceeaşi notă, trecând însă pericolul cel mare.

 

Sunt destul de convins că vă întrebaţi acum ce scuze scornisem pentru D. E destul de simplu chiar… acesta i-a spus dirigăi că fusese la toaletă şi o diaree/durere de burtă nenorocită l-a ţinut acolo toată ora iar lui i-a fost , chipurile, ruşine să se întoarcă şi să fie nevoit să îşi justifice această absenţă. Şi cel fel de profesor credeţi voi că vrea să intre în detalii în astfel de situaţii şi ceară explicaţii suplimentare? În nici un caz diriga… în nici un caz!

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

4 Responses

 • Scuza asta nu o stiam si nici nu am folosit o .

 • DeeDee says:

  Wow. Interesant ce efect puternic a avut scuza asta:)) Iarta-ma, dar ma asteptam la ceva putin mai spectaculos. Imi pare bine insa pentru colegul D. si sper sa se fi vindecat de chiulangeala intre timp :D

 • Diana says:

  Ai învăţat Haşdeu? Ce drăguţ. Prietena mea din copilărie e într-a doişpea acolo, la mate-info intensiv. Cât despre postul în sine, să înţeleg că tu erai un haşdeean conştincios care nu prea avea obiceiul să chiulească? Totuşi, aveai un arsenal de scuze peni-plauzibile. ( cam ca mine :)) )

  (da, ştiu că postu’ e din octombrie două mii unşpe :)) )

 • cedik says:

  Tare, si eu am fost tot la mate-info, cu informatica intensiv :D
  Constiincios nu pot sa zic ca eram, pur si simplu preferam sa desenez in timpul orelor, nu sa chiulesc :DLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>