Header image

Hey, hey, Japan-Play!

Posted by cedik in Stuff-uri personale

Puf! Şi-acum că am şters praful de pe blog (meserie, meserie, ce-mi mai mănânci timpul mie), să vorbim puţin despre Japan-Play. Bănuiesc că aţi auzit deja despre festival. Se va desfăşura la Cluj, pe 28-29 aprilie (mai multe informaţii puteţi afla pe site-ul lor sau pe topic, dacă sunteţi membri zup). A fost promovat intens cam pe toate comunităţile online din România, inclusiv pe Facebook. Nu pot vorbi în numele altora, dar eu unul sunt foarte entuziasmat când mă gândesc la acest eveniment.

 

Poate că e din cauză că nu am mai fost de multă vreme la un festival de acest gen ca simplu vizitator şi-mi va prii relaxanta ipostază de outsider, poate că e din cauză că îmi doresc de multă vreme să vizitez Clujul sau poate că e din cauză că grupul de la Kesenai a dat dovadă de multă profesionalitate de fiecare dată când au venit la Nijikon, ceea ce mă face să cred că organizarea Japan-Play e pe mâini bune sau poate că e pur şi simplu pentru că­ îmi va prinde bine mini-concediul pe care îl voi lua cu această ocazie. Cert e că pentru mine e unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale acestui an.

 

Va fi interesant de văzut “riposta” provinciei la deja consacratele Otaku Festival (care, btw, e după colţ) şi Nijikon, organizate an de an la Bucureşti şi va fi şi o bine-venită gură de aer pentru cei iritaţi de stresul şi aglomeraţia capitalei (cel puţin aşa sper, necunoscând Clujul). Şi ceva îmi spune că va fi cel puţin interesant. Am vorbit puţin cu Luffy cand ne-am întâlnit în toamnă la Niji, pe holurile festivalului, şi ce mi-a dezvăluit atunci m-a determinat sa fiu optimist. Mai ales că Japan-Play pare să stea ceva mai bine la capitolul sponsori: Lecom şi Faber-Castel, Suzuki, BenQ – care organizează şi un concurs pentru bloggeri, la care am de gând să particip, sau JTI, care a şi cauzat oarecare controverse în mediul online, pe motiv că, vai Doamne! Japan Tobacco International, ca firmă producătoare de ţigări, e un sponsor mai potrivit pentru un festival de bere. Cum ar veni, ei fac profit pe seama viciilor oamenilor şi e deci firesc să folosească acel profit pentru a promova alte vicii. Dacă sponsorizează un festival cultural, atenţie, fară a-şi promova produsele prin bannere sau afişe, ar fi imoral. Ce ţi-e şi cu principiile astea, dom’le…

 

Revenind la oile noastre, îmi invit cunoscuţii care vor veni la Japan-Play sa treacă neapărat pe la workshop-ul de manga – prietenii ştiu de ce~

Interesant mi se pare şi concursul de Saiki, ceva inedit, şi care chiar a reuşit să îmi stârnească curiozitatea. Bine, şi concursurile de AMV şi Cosplay, deja ceva standard, vor fi probabil ok, dar cu acestea să zicem că m-am mai familiarizat în toţi aceşti ani de Otaku şi Nijikon. La Otaku Festival m-am numărat chiar printre voluntarii de la cosplay în vreo doi ani, deci ştiu şi cam ce are loc prin culise, he he he.

Ah, şi nu aş vrea să uit de concerte. Deşi în general nu prea mă încântă ideea, eu fiind genul care a mers la concertele Haggard, Epica sau In Flames, mi-a placut foarte mult performanţa trupei The Laughing Men de la Otaku-ul de anul trecut deci sunt curios să văd ce va oferi Japan-Play.

 

Voi mai reveni cu detalii şi în preajma festivalului. Un review o să îi fac oricum la final, cum am făcut şi în trecut pentru celelalte evenimente de acest gen la care am fost, dar anul asta o să încerc să mai ţin la curent lumea şi live, de pe telefon. Pe blog nu cred ca voi posta decât la final, dar pe Zup şi Facebook sigur o voi face în timpul evenimentului.

 

Ca de încheiere, de cine mă mai pot aştepta să dau pe acolo? Cu Reactive m-am întâlnit weekend-ul trecut accidental şi a zis că poate iar Methos şi-a postat deja biletele pe Facebook.

 

P.S. Luaţi de-aici mândreţe de poster de concurs, în caz că vă interesează (click pentru dimensiunea originala)

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>