Header image

Cum sa-ti gasesti jab

Posted by cedik in Trolololing

Instabilitatea financiara, atat a tarii, cat si a noastra, a locuitorilor aflati in dificultatea gasirii unui job, ne forteaza sa invatam cat mai mult si, de asemenea, sa testam piata muncii in diferite domenii.

O afirmatie destul de adevarata, spusa de doamna Liliana-Iuliana, cu un avatar desprins parca dintr-un forum emo:

Domnisoara isi doreste un post de munca destul de usor de gasit, cel de “job”. Sau poate… jab?
Un jab unde sa lucreze cu pasiune?

O recomanda experienta in domeniul confectiilor, unde probabil a fost si managera… peste camasi?

Pe balaurul urmator il cheama Valentin. Are o poza super mega giga ultra profesionala, ramasa probabil mostenire de la contul de Hi5, iar moaca de tocilar cu tatuaje de puscarias cu siguranta va fi trecuta cu vederea, tinand cont ca individul a lucrat in “strainatate”

Si Sebastian “targeteaza” un job: un job. Doar ca educatia superioara a acestuia, de viitor manager, ii permite sa aiba un CV scris in engleza. Acesta se lauda ca a facut “Study and comparison of bids suppliers so that orders to be more profitable” si “Check-arranged stock merchandise and goods so no problems with validity periods“, pentru ca english si pentru ca job. Sunt curios daca e fan Paul Walker.

Si ultimul, dar nu cel din urma… behold Androne! Androne nu are o poza cu el, dar are din fericire o poza cu o poza cu el. Cam acelasi lucru, nu?

Dupa cum se vede, lui Androne i se potriveste de minune postul de somer. Are de altfel si 4 ani de experienta in acest domeniu:

Androne exceleaza in schimb la capitolul litere. Acesta poseda, citez, “Aptitudini lingvistice specifice, cunostinte de cultura si civilizatie, expertiza scrisa si orala, sensibilitate la aspecte lingvistice.“, lucru usor de observat din chiar prima pseudofraza:

pot ajuta la orice in domeniul opatar/bucatar/turism (acestea fiind domeniile in care mi-am incheiat activitatile liceale )…nu sunt mofturos si nu voi avea problemele in caz de programul va depasii limitele de ore cerute

In concluzie, criza globala prin care trecem acum face victime dupa victime, Basescu, Ponta si Antena3 nu creeaza locuri de munca pentru cetateni iar cetatenii… cetatenii n-au nici “jab”, dar nici tangente cu CV-urile

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 Responses

  • MAJIN says:

    Nu stiu sincer daca ar trebui sa rad sau sa plang.Sunt constiend ca Romania e o tara formata in prop. de 90% de cretini si curve , dar pe de alta parte stiu cum e sa nu iti gasesti un “jab”.Poate ai uitat , sau poate nu ti`am povestit niciodata prin ce cacaturi am trecut cand imi cautam un loc de munca.De la discursul ” la ce CV ai, esti prea bun pt noi” pana la cerere de CV si preselectie pt un post de SPALATOR DE VASE la o pizzerie.Asta asa , dupa 20+ ani de scoala serioasa facuta la modul cel mai serios.
    Macar cei din exemplele tale incearca…mediocru` si stupid , dar macar incearca.Musteste tara de cretinei si dive care nu fac nici macar atat.
    Slava universului ca pe 27 luna asta o rad definitiv din haznaua asta.Si sper ca o sa uit romaneste ca Raducioiu dupa 6 luni in Italia ! ^^

  • cedik says:

    Ai dreptate, dar asta nu cred ca are legatura cu faptul ca daca faci un CV, ar trebui sa fie un lucru de baza sa folosesti o poza decenta, o adresa de email care sa nu para a id de mess de cocalar, si scrii corect…Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>